Girona

Per viure-la i aprofitar-la

El Girona, segon millor equip de Catalunya el curs passat, té per primer cop a l’abast un títol que fins ara només s’han disputat el Barça i l’Espanyol

Trofeu a banda, enfrontar-se als blaugrana sempre és una motivació i Eusebio també confia que els futbolistes menys habituals es reivindiquin amb una actuació convincent

El Girona (9è en el debut a primera divisió) es va guanyar l’accés per disputar la supercopa de Catalunya perquè va acabar sumant cinc punts més que l’Espanyol (14è) el curs passat i la normativa diu que aquest títol enfronta els dos millors equips del país. Per damunt de tots hi ha el Barça i la teoria diu que serà un finalista inamovible perquè ara per ara és inabastable per a gironins i periquitos. De fet, després de 26 jornades de lliga, el frec a frec entre blanc-i-vermells i blanc-i-blaus es manté. Amb 36 punts per posar-se en joc, l’Espanyol està ara dos punts per sobre del Girona (33 a 31).

Per treure-hi suc

El Barça té a favor l’hàbit de jugar tres partits per setmana, cosa que al Girona no li va anar gens bé quan es va trobar amb una sobredosi de partits al gener per la copa. És probable que els dos equips tinguin més al cap el futur immediat (els blaugrana volen mantenir les distàncies en la lliga i tenen la tornada de la Champions de dimecres vinent com a gran objectiu, mentre que el Girona pensa també en el partit de diumenge contra el València) que no pas el present, que és el partit d’avui a la Nova Creu Alta. Però també és evident que quan els equips saltin a la gespa –l’onze del Girona serà probablement més recognoscible que el blaugrana–, ningú voldrà perdre un partit que, a més, valdrà un títol. Al Barça, potser n’hi sobren, de títols. Però no pas al Girona.

Aquesta vegada, la supercopa no li fa la nosa que li va arribar a fer la copa, a l’equip d’Eusebio. Aleshores, amb la infermeria plena de lesionats i partits de màxima exigència cada tres o quatre dies, el Girona es va desgastar el que no està escrit. Ara, amb pràcticament tothom recuperat, Eusebio aprofitarà el partit d’avui per donar ritme de competició als futbolistes que ara tenen menys minuts però que també necessiten un aparador per mostrar-se i aixecar el dit. Pot ser el cas de Muniesa o de Porro o de Valery o de Choco Lozano o de Doumbia, ara mateix relegats a papers més secundaris.

Molt bona entrada

La final de la supercopa d’aquest any ha despertat una gran expectació i, de fet, la federació catalana va decidir no posar més entrades a la venda després de col·locar-les totes entre els seus federats. Els socis del Barça, del Girona i del Sabadell han pogut aconseguir-les anticipadament a meitat de preu i tot indica que la Nova Creu Alta presentarà avui un magnífic aspecte.

AMB POSSIBILITATS

Esportivament, l’onze d’Eusebio serà molt més recognoscible que el de Valverde

MOLT BON AMBIENT

La FCF va exhaurir les entrades i la Nova Creu Alta presentarà un magnífic aspecte

LA PRÒXIMA EDICIÓ

L’Espanyol i el Girona, separats ara per dos punts, es juguen ser el rival del Barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)