Girona

Eusebio Sacristán

Entrenador del Girona

“Ens ha faltat tenir més cap”

L’autocrítica va guiar el discurs d’Eusebio Sacristán en una roda de premsa gairebé monopolitzada pel desenllaç del partit, condicionat per la mala gestió dels gironins, que van pagar amb un càstig sever. “Sí, sí, ha estat dur. I està sent dur. Sobretot per haver perdut d’aquesta manera, després de fer un esforç gran per marcar el 2-2 i quan potser millor situació teníem per obtenir almenys un punt.” Tot i que la jugada del 2-3 va començar amb falta sobre Patrick Roberts que ni l’àrbitre va assenyalar ni des del VAR li van fer veure –“ara això no ens serveix de res”–, l’entrenador no va tenir cap dubte a atribuir a errors propis la derrota contra el València. “Em queda la sensació que, amb el 2-2, hem mantingut l’ímpetu i potser ens ha faltat una mica més de cap. Per tenir més tranquil·litat, més control, i evitar que passés el que ha passat. Teníem l’empat, i potser tenir una mica més de control i equilibri ens hauria permès una millor gestió i no exposar-nos tant. Ha estat un càstig gros del qual hem d’aprendre.”

Ell, el primer

Eusebio es va posar a davant de tot de l’autocrítica. “És clar que no he estat capaç de transmetre als jugadors que, en aquests minuts finals, havíem de gestionar el partit des de la tranquil·litat. En aquests moments és el primer que em ve al cap. [Ha faltat] alguna indicació que els permetés tenir més tranquil·litat. I ells també han d’aprendre que una situació així s’ha de gestionar d’una manera molt més madura.” El Girona havia arriscat per buscar l’empat, es va envalentir contra un València en inferioritat i amb l’afició també empenyent. “Sí, tot. Ens ha passat a tots. El primer que he de tenir aquesta tranquil·litat soc jo, i fer correccions per tenir l’equip més equilibrat. Ens vèiem forts per anar a guanyar i ho hem fet des del cor, però també s’ha de fer des del cap. Ens ha faltat una mica de serenor”, va insistir el de La Seca. Tampoc era qüestió de renunciar a l’atac, però sí d’atacar amb més ordre i calma. “Si em tornés a passar, miraria que l’equip tingués més equilibri. Un cop igualat un partit que ens estava costant, havíem de tenir més cap per no atacar amb tots. Teníem molta gent al davant de la pilota, però algú s’havia de quedar al darrere per mantenir l’equilibri, guanyar segones jugades i trobar el moment.”

Qualsevol reflexió d’Eusebio acabava derivant cap al final. “Hem arribat aquí amb molt treball i sacrifici, i hem de continuar confiant en això. Cal analitzar què ens ha passat, la falta d’equilibri dels minuts finals, i recuperar-nos com més aviat millor per al pròxim partit”, va explicar l’entrenador del Girona, que va fer una anàlisi de tot el duel: “No ha estat fàcil, perquè teníem un rival amb una amenaça contínua, de velocitat i d’intentar guanyar-nos l’esquena. Hem mirat de minimitzar-ho; alguns cops ho hem aconseguit i d’altres, no tant. Nosaltres no ens acabàvem de trobar còmodes quan havíem de proposar, i ells s’han avançat dues vegades.” Eusebio va arriscar amb els canvis: “Ens ha permès afrontar el partit d’una manera més decidida, però també més exposats. Ens ha servit per empatar i, després del 2-2, ens hem continuat exposant massa. La clau és el que ha passat després.”

El problema a casa

La derrota accentua l’encallada a Montilivi d’un equip molt més fiable a fora. “No crec que hi hagi cap factor que puguem controlar que faci que els resultats estiguin sent millors a fora que a casa”, va dir Eusebio, que va parlar de l’absència de Douglas Luiz, coberta per Pere Pons: “Hem hagut de reajustar el que estàvem fent. Douglas ens permet tenir més equilibri perquè està còmode mantenint-se fix. A en Pere li agrada més ajudar i anar als costats. I el que té de bo en Pere és que sempre compleix, jugui on jugui. Avui, amb el perill dels seus contraatacs, ens anava bé un jugador del seu perfil per les ajudes al darrere que aporta. A veure què fem en el següent i com equilibrem el mig fins que tinguem Douglas.”

EL CÀSTIG

“Ha estat molt dur. Ens vèiem forts, però ho hem fet des del cor i ens ha faltat serenor”

AMB EL 2-2

“Tenir més control i equilibri ens hauria permès una millor gestió i no exposar-nos tant”

AUTOCRÍTIC

“No he estat capaç de transmetre que havíem de gestionar el final des de la calma”

RATXA A MONTILIVI

“No hi ha cap factor controlable sobre la diferència de resultats a casa i a fora”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)