Girona

Participació amb poc gol

21 jugadors del Girona han superat la barrera dels 500 minuts en una temporada en què hi ha hagut diversitat d’alineacions a causa de les lesions del principi i també dels cops de volant del tram final

Tan sols nou jugadors del conjunt blanc-i-vermell han marcat en el campionat; és l’equip amb menys golejadors de la lliga

El Girona d’Eusebio Sacristán perdurarà pel fet de ser l’equip que va baixar a segona divisió. Una pèrdua de categoria amb actors principals i secundaris, participants des del terreny de joc en el trist capítol protagonitzat pel conjunt gironí. Fins a 26 futbolistes han defensat la samarreta blanc-i-vermella aquesta temporada en la lliga, molta varietat i, a més, amb relativa continuïtat ja que 21 jugadors de la plantilla han superat la barrera dels 500 minuts, la qual cosa indica que s’ha vist un bon grapat de jugadors amb assiduïtat al llarg de la campanya.

El més utilitzat ha estat Bounou, el porter, que només per lesió s’ha perdut enfrontaments i ha disputat 2.862 minuts, seguit de molt a prop de Portu, que tan sols ha jugat 29 minuts menys que el sentinella marroquí. Pere Pons, Stuani, Bernardo i Borja García són els següents en el rànquing de minuts, que, pel que fa a jugadors del primer equip, tanca Carles Planas amb 418, l’únic que no ha arribat als 500. Precisament, en la posició del de Sant Celoni, el lateral o el carril esquerre, depenent del sistema (4-1-4-1 o 3-4-2-1), és on més diversitat hi ha hagut. Fins a vuit futbolistes han actuat en aquesta demarcació: el mateix Planas, Muniesa, Aday, Valery, Raúl García, Granell, Mojica i Juanpe. És l’exemple, aquest de la banda esquerra, de com ha repartit Eusebio el protagonisme. Les lesions, que van assotar amb virulència la plantilla en el primer tram de campanya, en són una de les causes, com també ho són els diversos cops de volant que va fer l’entrenador en les darreres jornades.

Les faltes

Un dels apartats en què destaquen els futbolistes del conjunt blanc-i-vermell és el de les faltes, tant rebudes com comeses. Pel que fa a les primeres, Borja García continua sent un dels futbolistes al qual més en fan. El curs passat ja va ser un dels jugadors de la lliga que més infraccions va provocar i aquest ha repetit en segona posició, amb 103 faltes rebudes, només superat, curiosament, per un exjugador del Girona, Rubén Alcaraz, del Valladolid, a qui n’han fet 109. En aquest sentit, el grup blanc-i-vermell també té entre les seves files el cas contrari, un dels jugadors que més faltes cometen: Cristhian Stuani. L’uruguaià, amb 89, és el segon de la lliga que més en comet, al darrere de Raúl García, autor de 98 infraccions, i el tercer de les cinc grans lligues europees, Andy Delort, davanter del Montpeller, que n’ha fet 92, és el segon, al darrere del mitjapunta de l’Athletic i al davant de l’ariet del Girona.

Pocs xuts i gols

D’altra banda, el jugador charrúa també lidera un rànquing evident en la plantilla, el golejador. Amb 19 dianes és el pitxitxi d’un equip on gairebé només han marcat ell i Portu, que n’ha fet nou. Ells dos han anotat el 75% dels gols d’un conjunt que només té nou golejadors i que és el conjunt en què menys futbolistes han marcat del campionat. A més de Stuani i Portu, han celebrat una diana Doumbia (2), Aleix García (2), Borja García (1), Bernardo (1), Alcalá (1), Ramalho (1) i Pere Pons (1).

Ha estat molt sol Stuani en aquesta faceta. S’explica també des de la dada dels xuts a porteria de la plantilla; l’uruguaià és qui més n’ha fet de l’equip amb 39, seguit de Portu amb 19 i de Borja amb 14 i que només ha fet un gol. Els següents ja són Choco Lozano i Doumbia amb 11 i 9 rematades entre pals, futbolistes que només han disputat 725 i 535 minuts, respectivament, i que no han tingut la punteria gaire afinada; de fet, l’hondureny no ha fet cap gol en tota la lliga, i l’ivorià n’ha fet dos. Aquesta falta de gol ha estat determinant.

MÉS MINUTS

Bounou, Portu, Pere Pons, Stuani, Bernardo i Borja García són els que han jugat més

8 LATERALS ESQUERRES

Planas, Muniesa, Aday, Valery, Raúl García, Granell, Mojica i Juanpe hi han jugat

SEGONS

Borja és el segon de la lliga que més faltes rep; Stuani, el segon que més en comet

SENSE AJUDA EXTRA

Stuani i Portu han marcat el 75% dels gols del Girona en tot el campionat

Els nois en la copa: Èric Montes, Yhoan Andzouana i Àlex Pachón

La copa, en què l’equip va jugar tres eliminatòries, va servir d’aparador per a nois del filial com Paik i Valery, que van tenir en aquesta competició el primer aparador per acabar després debutant i disputant partits en la lliga. N’hi ha d’altres, però, que només van jugar en el primer equip en el torneig, com són els casos d’Èric Montes, Yhoan Andzouana i Àlex Pachón. Montes va disputar cinc minuts en l’anada dels setzens contra l’Alavés (2-2), dia en què va marcar. En aquell mateix partit va jugar Andzouana, els 90 minuts, i va repetir titularitat amb 68 minuts en la tornada (2-1) contra els vitorians. Finalment, Pachón va participar 22 minuts en la tornada de quarts de final contra el Real Madrid (1-3) i va fer l’assistència del gol gironí, obra de Pedro Porro.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)