Girona

Pablo Maffeo, capítol quart

El Girona s’assegura el retorn del lateral de Sant Joan Despí, que jugarà cedit a Montilivi per l’Stuttgart

L’arribada de l’exjugador del City, que tenia diversos equips de primera al darrere, és una garantia de rendiment i solvència per al costat dret

S’acomiadava amb llàgrimes fa uns tretze mesos de Montilivi, i aquest migdia tornarà a trepitjar l’estadi. A Pablo Maffeo no l’ha frenat que el Girona hagi baixat a segona divisió A. Després d’una mala experiència a l’Stuttgart, amb només vuit partits disputats a la Bundesliga, el futbolista de Sant Joan Despí no ha dubtat a fer un pas enrere amb la intenció de reviure les millors sensacions. Va ser a Girona que va créixer i es va convertir en un lateral dret de molta projecció, i és a Montilivi on ha volgut tornar. Després de confirmar la incorporació de Jairo, que jugava cedit al Cadis, la segona alta del Girona és una peça de luxe per al projecte que busca el retorn a primera divisió.

Maffeo, traspassat l’estiu passat del Manchester City a l’Stuttgart per 10 milions d’euros, tenia molt clar que havia de fer un punt i a part. Fins i tot el club alemany, que ha baixat, ho tenia clar. “Hem estat buscant una solució conjunta i satisfactòria amb ell, i hem arribat a la conclusió que una cessió a la lliga espanyola era la que tenia més sentit”, va explicar el director esportiu de l’Stuttgart, Sven Mislintat. L’acord és per una cessió, amb opció de compra a final de temporada, que probablement es convertirà en una clàusula de compra obligatòria si el Girona puja a primera divisió.

El club alemany havia rebut l’interès d’equips de primera com ara el Leganés, l’Espanyol i el Vila-real, però Maffeo ha prioritzat “tornar a casa”–ell mateix ho expressava així a les xarxes socials–, convençut que a Montilivi tindrà la continuïtat que li ha faltat a Alemanya. A punt de fer 22 anys, la mala experiència a l’Stuttgart ha tallat una trajectòria molt prometedora del futbolista de Sant Joan Despí. Li va costar fer-se lloc en la primera etapa a Girona, però ja va tenir molt de protagonisme en la segona –la de l’històric ascens dels blanc-i-vermells a primera– i un aterratge brillant a la màxima categoria, fix al carril dret de l’equip que va lligar amb molta solvència la permanència en la primera temporada a l’elit. Ara tindrà el repte de contribuir a fer tornar l’equip a la màxima categoria, en una quarta etapa que començarà amb la seva presentació oficial, aquest migdia (12 h) a Montilivi.

VOLIA TORNAR

Pablo MAFFEO Becerra
Sant Joan Despí 12-07-1997 (21 anys) Lateral dret Alçada: 1,73 m Pes: 68 kg
FORMACIÓ:
Levante Las Planas, Espanyol i Manchester City
TRAJECTÒRIA
12/13
Espanyol B (2a B) 1 p. 0 g.
13/14
Manchester City sub-18
14/15
Manchester City sub-18
15/16
Manchester City 0 p. 0 g.
15/16
Girona (2a A) 13 p. 0 g.
16/17
M. City sub-21 3 p. 0 g
16/17
M. City sub-21 3 p. 0 g.
16/17
Manchester City 1 p. 0 g..
16/17
Girona (2a A) 14 p. 1 g.
17/18
Girona (1a divisió) 32 p. 0 g.
18/19
Stuttgart 8 p. 0 g.
DEBUT A PRIMERA:
El 19 d’agost del 2017 en el Girona-Atlético, l’estrena dels gironins.
INTERNACIONAL:
Amb la selecció espanyola sub-15, sub-16, sub-17, sub-19 i sub-21.
La voluntat de Maffeo, peça de pes en l’ascens i la permanència, ha estat clau

Dos internacionals sub-21, de moment

X.M.

Pablo Maffeo ocuparà el costat dret de la defensa del Girona, la posició que l’àrea esportiva es plantejava reforçar de manera prioritària a principi de l’estiu passat –precisament per cobrir la marxa de l’exjugador del City–, però que va quedar coberta amb l’ascensió definitiva de Pedro Porro al primer equip. Tant Pablo Maffeo com Pedro Porro són internacionals sub-21. Maffeo, habitual en seleccions espanyoles inferiors, hi va debutar la temporada de l’estrena del Girona a primera. Porro havia de disputar l’europeu que s’està fent a Itàlia, però una lesió d’última hora ho va frustrar. Ara mateix, Maffeo i Porro són els dos futbolistes que té el Girona al carril dret, tot i que l’extremeny és un dels candidats a seguir Portu i canviar d’aires a canvi d’un bon traspàs per al club blanc-i-vermell. El Girona té un altre jove lateral de projecció, l’escalenc Valery Fernández.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)