Girona

El cas Oikos continua vigent en clau blanc-i-vermella

Girona. Al club gironí no han abandonat el tema, que sembla que hagi caigut en l’oblit, i la federació de penyes de l’entitat demana la compareixença com a acusació popular

El soroll que va provocar el cas Oikos en la seva sortida en escena ha quedat reduït al silenci amb el pas dels dies. Les detencions, les converses gravades que van transcendir i, sobretot, la suposada implicació de set jugadors del Valladolid en un cas d’apostes van fer disparar les alarmes, almenys els primers dies que va esclatar. De fet, el Valladolid-València, que va acabar 0-2, amb victòria dels valencianistes, va posar-se en el punt de mira, després que les investigacions apuntessin a diversos futbolistes del club blanc-i-violeta per haver arreglat presumptament el partit.

Això va ser el que va fer emergir el Girona en l’assumpte. I és que si es demostressin els fets indagats, una de les conseqüències podria ser el descens directe del Valladolid o la pèrdua de sis punts en la classificació, cosa que significaria la permanència del Girona a primera divisió. Aleshores l’entitat blanc-i-vermella es va moure a través dels advocats i va demanar personar-se en la causa penal com a perjudicada per tenir accés al secret de sumari, però li ho van desestimar en no ser directament part implicada. També va utilitzar la via administrativa i va demanar al comitè de competició mesures cautelars com ara una lliga de 21 equips.

La decisió del magistrat, però, no va ser tan sorprenent per als advocats que defensen el club, liderats per Kepa Larumbe, exassessor jurídic de la federació espanyola, que continuen amb aquest tema i no es donen per vençuts. Darrerament, van anar a reunir-se amb la federació espanyola i la resposta de l’ens presidit per Luis Rubiales va ser que fins que la via penal no avanci no hi ha res a fer. El cas és complex, però des de l’entitat gironina hi continuaran insistint.

Apareixen les penyes

I en aquest escenari, amb el Girona fora de la causa, després que el jutge que instrueix el cas li denegués la possibilitat de presentar-se com a acusació particular, ha aparegut la federació de penyes de l’entitat blanc-i-vermella, que va presentar un escrit davant del jutjat d’instrucció número 5 d’Osca, el que porta el cas, en què demanava la compareixença com a acusació popular.

Amb aquest moviment, l’objectiu de l’organisme que agrupa les penyes del club gironí és “prendre coneixement de les actuacions i diligències practicades pel jutge instructor” i “exercir un dret que la Constitució atorga als ciutadans i institucions per defensar-se de conductes que presumptament poden constituir delictes tipificats al Codi Penal”, van afirmar en un comunicat.

“No busquem guanyar als despatxos el que s’ha perdut al camp. Som conscients del recorregut que té això i que l’any que ve jugarem a segona no és clar, és claríssim”, va explicar a aquest diari el president de la federació de penyes, Quim Alegret, que va reiterar que la finalitat d’aquesta acció és “tenir informació del que passa a dins del sumari i exercir un dret de defensa dels interessos de l’afició del Girona, i per extensió del futbol, per una lluita per presumptes conductes que poden infringir el Codi Penal”. En espera que el jutge estudiï la proposta i decideixi, Alegret, professional del dret, assegura que la demanda de la federació de penyes d’actuar com a acusació popular “és un dret que té qualsevol ciutadà”. El cas Oikos, doncs, que semblava en l’oblit, continua vigent en clau blanc-i-vermella.

LES FRASES

No busquem guanyar als despatxos el que s’ha perdut al camp
Actuar com a acusació popular és un dret que té qualsevol ciutadà
Quim Alegret
president de la federació de penyes del GIRONA

El Valladolid arxiva l’expedient que va obrir a Borja Fernández

El Valladolid va anunciar que havia tancat l’expedient que va obrir al futbolista Borja Fernández arran de l’eclosió del cas Oikos, en què va ser detingut. El club castellà va manifestar que la decisió de tancar l’assumpte és deguda al fet que “no hi ha prou proves que puguin demostrar la implicació del jugador en els fets imputats”. En el comunicat, l’entitat blanc-i-violeta hi va afegir que “una sanció al jugador basant-se en la informació continguda en l’expedient vulneraria els drets fonamentals del jugador”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)