Girona

Cada cop més difícil

Cas Oikos. La federació espanyola hauria decidit suspendre l’expedient que va obrir al Valladolid i a Borja i a Keko fins que es resolgui la via penal, d’acord amb Iusport. El Girona no té constància d’aquesta decisió

Tot indica, com es preveia, que res alterarà en la competició de la temporada 2019/20 el cas Oikos. I és que, d’acord amb el que va explicar ahir Iusport, la Federació Espanyola de Futbol (FEF), l’òrgan amb potestat per prendre mesures disciplinàries contra clubs i futbolistes, ha decidit suspendre l’expedient que el comitè de competició va obrir tant al Valladolid com a dos dels seus futbolistes, Borja Fernández i Keko, i per tant no actuarà fins que es resolgui la via penal.

Ha passat, doncs, poc més d’un mes des de l’obertura fins al tancament d’aquest expedient, que es va iniciar el 12 de juny. Amb l’esclat del cas, el Valladolid-València va posar-se en el punt de mira, després que les investigacions apuntessin a diversos jugadors del club castellà per haver arreglat presumptament el partit. Això va posar en alerta el Girona, ja que si es provessin els fets el Valladolid podria acabar baixant i el club blanc-i-vermell se salvaria, i l’entitat gironina va optar per presentar una denúncia a la FEF i demanar mesures cautelars com ara una lliga de 21 equips. L’ens presidit per Luis Rubiales va respondre obrint l’expedient esmentat al club blanc-i-violeta i a dos dels seus jugadors i va nomenar un instructor per investigar els fets i elevar una proposta de resolució al comitè.

Tot i això, però, 36 dies després, i segons Iusport, la FEF ha decidit paralitzar aquest expedient, mentre hi hagi el procediment penal obert. A més, d’acord amb el que indica el mitjà esmentat, l’òrgan federatiu també ha denegat al Girona les mesures cautelars que va demanar en la denúncia.

El Girona, per la seva part, almenys ahir, no tenia constància que la federació espanyola hagués pres aquesta decisió. De tota manera, tampoc hauria de resultar sorprenent; en el si de l’entitat són conscients de la complexitat de l’assumpte, i ja darrerament els advocats que defensen el club van reunir-se amb la federació i la rèplica ja va ser aquesta, que fins que la via penal no avancés no hi havia res a fer.

Precisament d’aquest procediment, que podria tardar anys a resoldre’s, n’està fora el Girona. Després de demanar personar-se en la causa com a acusació particular pel fet de ser part perjudicada i així tenir accés al secret de sumari, li ho van desestimar en no ser directament part implicada.

Malgrat tot, la presència blanc-i-vermella en la causa no està descartada ja que aquesta setmana va emergir la federació de penyes de l’entitat blanc-i-vermella, que va demanar la compareixença com a acusació popular. L’objectiu de l’organisme que agrupa les penyes del club és “prendre coneixement de les actuacions i diligències practicades pel jutge instructor” i “exercir un dret que la Constitució atorga als ciutadans i institucions per defensar-se de conductes que presumptament poden constituir delictes tipificats al Codi Penal”.

SENSE OFICIALITAT

La FEF no ha fet cap pronunciació oficial sobre aquesta qüestió

L’EXPEDIENT

Va obrir-lo després de l’esclat del cas i arran de la denúncia del club blanc-i-vermell

LA CAUSA

La Federació de Penyes del Girona va demanar entrar-hi com a acusació popular
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)