Girona

Dues sortides cantades

Bounou i Choco Lozano. El porter marroquí i el davanter hondureny deixen Montilivi per jugar al Sevilla i al Cadis, respectivament. En tots dos casos, la cessió ha estat la fórmula

El porter Yassine Bounou i el davanter Choco Lozano van concretar ahir les seves sortides del Girona, de moment parcials, perquè el canvi d’aires no ha estat en forma de traspàs sinó de cessió. El porter havia manifestat des del minut 1 la seva voluntat de continuar jugant a primera, però fins que Sergio Rico no se’n va anar al PSG Monchi no ha trucat a la porta del marroquí. El Sevilla va anunciar ahir que s’ha reservat una opció de compra a final de curs per a les quatre temporades vinents. Tot i que la clàusula de Bounou és d’uns cinc milions d’euros, no serien tots per al Girona ja que l’Atlético de Madrid hi té un percentatge significatiu.

“Estic acostumat a jugar amb pressió. Al Marroc en tenia. També a l’Atlético i al Saragossa. A Girona potser no era ben bé el mateix, però a Sevilla en tornaré a tenir i això, als futbolistes, ens motiva”, va dir el porter ahir en la seva presentació.

Choco Lozano també va fer ahir el primer entrenament amb el Cadis, que s’ha fet càrrec de la seva fitxa i poca cosa més. El Girona tenia l’hondureny a la plataforma de sortida després d’un curs i mig en què el futbolista ha ensenyat ben poques coses. Va marcar un gran gol a Vila-real la temporada del debut del Girona a primera (va arribar en el mercat d’hivern i va jugar 14 partits) i s’ha quedat en blanc en la lliga en el curs del descens (20 partits i una expulsió). Choco només ha vist porteria en la copa, amb un gol en el Girona-Atlético de Madrid (1-1) i un altre al Bernabéu en l’anada de quarts de final (4-2). Per l’hondureny, el Girona va pagar un traspàs al Barça d’entre 1,5 i dos milions d’euros i li va firmar un contracte fins al 2022 que el Cadis no pot assumir, llevat que s’hagi redactat en el contracte la típica clàusula de compra obligatòria en cas d’ascens de l’equip andalús. El Girona, això sí, ha imposat la clàusula de la por i Choco no podrà alinear-se, ni al Carranza ni a Montilivi, contra el seu exequip.

Doumbia, al Sion

Dels futbolistes que han fet una part d’aquesta pretemporada a les ordres de Juan Carlos Unzué, n’hi ha set que ja no són a la plantilla blanc-i-vermella. Més enllà de les sortides de Bounou i Choco Lozano, ahir també va trobar destinació un dels jugadors que fa poc havia rescindit contracte, Seydou Doumbia. L’ivorià tornarà a la lliga suïssa per jugar amb el Sion, després d’haver defensat fa anys la samarreta del Young Boys i del Basilea.

En el mateix cas hi ha cinc futbolistes més que han deixat l’equip: Pedro Porro (fitxat pel Manchester City i cedit al Valladolid), Marc Muniesa (Al-Arabi), Carles Planas (AEK Làrnaca) i els jugadors del filial però que van debutar a primera i han fet la pretemporada amb Unzué com el coreà Paik Seung-ho (SV Darmstadt 98) i el camerunès Kevin Soni (Espanyol B).

YASSINE BOUNOU

Si la cessió al Sevilla acaba amb compra, l’Atlético té un percentatge del traspàs

CHOCO LOZANO

Amb contracte a Montilivi fins al 2022, difícilment acabarà rescindint si el Cadis no puja

DOUMBIA, AL SION

Amb Bounou i Choco, han marxat ja set futbolistes que van començar la pretemporada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)