Girona

Sense efectius ‘sky blue’

Tot i la intenció del Manchester City i del Girona perquè algun futbolista ‘citizen’ s’enrolés en la plantilla blanc-i-vermella, finalment no ha arribat ningú

Des del 2015, el moviment s’havia reproduït en cada mercat d’estiu

Per primera vegada des que Girona i Manchester City van iniciar les relacions, l’estiu del 2015, cap futbolista de l’entitat sky blue recalarà en la blanc-i-vermella. I és que, tot i que la intenció de tots dos clubs era repetir una operació que s’ha fet els darrers quatre cursos i que ha acabat amb onze jugadors citizens defensant l’elàstica gironina, en aquesta oportunitat de mercat de fitxatges, finalment no hi ha hagut entesa.

“És una situació que no és gens fàcil. Hi ha hagut dos o tres jugadors seus que hem volgut, però no ha pogut ser”, va explicar aquesta setmana Quique Cárcel, director esportiu del Girona, tot fent balanç de l’estiu. “No és que el Manchester City no hagi volgut, el tema és que sempre hi ha una tercera part, el jugador, i aquests jugadors tenien equips molt importants i al final no hem pogut arribar a aquest acord”, va asseverar Cárcel, que, més enllà de la categoria, també assenyala com a handicap l’alta competitivitat que hi ha actualment en la plantilla gironina, la qual cosa dificulta encara més convèncer un futbolista del perfil que el Manchester City presta: jove i prometedor, que té l’objectiu principal d’acumular minuts i experiència en un equip professional, i de foguejar-se amb el retorn a Manchester en l’horitzó. “També teníem molt clar que el tema de portar gent jove, amb tota la competència que hi ha, era complicat, perquè assegurar la titularitat o possibilitats de jugar molts partits a un noi de 19 o 20 anys no és fàcil”, va indicar.

La segona no motiva tant

El Manchester City ha cedit durant aquest mercat d’estiu més d’una trentena de futbolistes cap al Girona. No jugar en la màxima categoria ha estat definitiu, ja que el conjunt gironí perdia pistonada com a reclam per a aquests jugadors sense lloc a l’equip orientat per Pep Guardiola i que li podien resultar interessants. Noms com ara els de Zack Steffen (porter), Philipe Sandler (central), Yangel Herrera (migcampista) i Lukas Nmecha (davanter) haurien pogut ser una opció en un Girona a primera, però a la segona tot canvia en aquest sentit. I entre els que han escollit no jugar a primera i podien ser potencials reforços, tampoc sembla que l’entitat blanc-i-vermella hagués pogut fer gaire per canviar-ne el destí. Destaquen Arijanet Muric (porter), Tosin Adarabioyo (central) i Jack Harrison (extrem), tres homes que haurien pogut aportar a Montilivi, però tots tres han preferit continuar a Anglaterra. Jugaran en la First Division, categoria en què dos d’ells, Adarabioyo i Harrison, ja van militar el curs passat i que coneixen bé, mentre que Muric, també ha optat per no moure’s de les illes després d’acabar la campanya passada com a segon porter al City.

‘Citizens’ contra el Girona

Procedents del City sí que hi ha dos jugadors que han anat a parar a la segona divisió espanyola, Manu García, a l’Sporting, i Lorenzo González, al Màlaga. El cas de Manu, asturià, és particular; el migcampista creatiu de 21 anys, que va passar els últims dos cursos jugant a primera, cedit al NAC Breda i al Tolosa, va decidir tornar a casa, a l’Sporting, sense importar-li fer un pas enrere, i el City li ho va facilitar amb un traspàs. D’aquesta manera, els de Gijón van pagar 4 milions d’euros per repatriar a un Manu que és el fitxatge més car de la història de l’entitat. L’altre jugador amb vincle citizen que també jugarà a segona A és Lorenzo González. Davanter de 19 anys, que la temporada passada va militar al filial del City, i que va aterrar al Màlaga com a cedit en l’últim dia de mercat. Així doncs, no hi haurà efectius sky blue a Girona, almenys fins al gener. No obstant això, les relacions entre les parts, es mantenen impecables: “Hem treballat tot l’estiu al màxim, estic molt orgullós de la propietat, m’ho han posat tot molt fàcil a l’hora de fer el què volíem”, va asseverar Cárcel.

Ante Palaversa
Oostende
Patrick Roberts
Norwich
Zack Steffen
F. Düsseldorf
Jack Harrisson
Leeds*
Tosin Adarabioyo
Blackburn*
Aleix Garcia
Mouscron
Philippe Sandler
Anderlecht
Arijanet Muric
Nottingham*
Mix Diskerud
Ulsan H.
Luka Ilic
NAC Breda*
Daniel Arzani
Celtic
Ko Itakura
Groningen
Ryotaro Meshino
Heart
Marlos Moreno
.Portimonense
Ernest Agyiri
EN Paralimniou
Pedro Porro
Valladolid
Thierry Ambrose
Metz
Yangel Herrera
Granada
Lorenzo González
Màlaga*
Matt Smith
QPR*
Lukas Nmecha
Wolfsburg
Uriel Antuna
LA Galaxy
Ivan Ilic
NAC Breda*
E. Palmer-Brownip
.A. Viena
Paolo Fernandes
Perugia*
Nahuel Ferraresi
Porto B*
Thomas Agyepong
W. Beveren
Luke Bolton
Luton Town *
Félix Correia
AZ Alkmaar sub-21*
Claudio Gomes
PSV sub-21*
Joel Latibeaudiere
Twente
*
Equips que no juguen en la màxima categoria

LES OPERACIONS

Més d’una trentena de jugadors del City han estat cedits a diversos equips aquest mercat

LA DADA

No és fàcil assegurar la titularitat o possibilitats de jugar molts partits a un futbolista jove
Quique Cárcel
DIRECTOR TÈCNIC DEL GIRONA
Hi ha hagut dos o tres jugadors seus que hem volgut, però no ha pogut ser. No és que el City no hagi volgut, ha estat tema dels jugadors
11
jugadors
propietat del Manchester City han jugat al Girona al llarg de les darreres quatre temporades.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)