Girona

El protagonista

Àlex Granell

De tercer central en el retorn a Cadis

A Àlex Granell no li venia de nou jugar al Carranza. Ni de bon tros. El gironí hi va viure una experiència interessant el curs 2012/13, amb Raül Agné a la banqueta del Cadis. Ahir hi tornava com a capità del Girona, un equip que lidera les llistes de límits salarials, potencials i pronòstics però que es va veure superat per un conjunt que ho ha guanyat tot. En una plantilla en què és car jugar –al mig del camp, ahir li va tocar descansar a Gumbau–, Granell ha jugat tots els partits de titular. I tot just ahir es va perdre els primers minuts, quan Unzué va decidir fer entrar Jonatan Soriano i jugar amb dos puntes de referència. El capità té la confiança del tècnic, que li ha encarregat la funció de pivot davant de la defensa, la posició que el club ha tancat sense tenir cap perfil específic defensiu. És a Granell a qui li toca tancar un mig del camp amb companys acostumats a mirar endavant. I ahir, al Carranza, el gironí va rebre l’encàrrec d’anar encara més enrere, perquè va anar molt sovint a buscar la pilota al darrere. Per iniciar la construcció, després que alguns rivals ja haguessin dificultat la feina amb una pressió alta, Granell es va convertir en el tercer central.

Els problemes en el joc, però, van ser a partir del mig del camp. Perquè el Cadis, ben plantat, va ofegar bé els gironins, que no van saber treure profit al talent dels jugadors de segona línia i no van connectar amb Stuani. Ho va provar Jairo, que va rebre una magnífica passada a l’espai de Granell, però no va trobar rematador (25’). Amb Diamanka molt apagat i Borja García mirant de posar-hi llum –i rebent més d’una patacada, com també és habitual–, Granell tenia feina a la seva zona. Quan s’incrustava a la defensa, tant Juan Carlos com Alcalá i Juanpe tenien clar qui havia de començar la jugada. Però la fluïdesa es perdia de seguida.

Granell també era l’executor de l’estratègia, un aspecte en què els blanc-i-vermells tampoc van estar fins al Carranza. Just abans del descans, va posar una pilota a l’olla cap a Alcalá, que va rematar per sobre del travesser. Ja en la segona part, Granell va penjar un parell de faltes, però el veteraníssim Cifuentes no va patir. I en l’últim quart d’hora, mirant de desfer l’ordre defensiu del Cadis, Unzué va decidir rellevar Granell i delegar les funcions de pivot en Pape Diamanka –amb poca activitat i lucidesa–. I a Granell, que ho havia jugat tot, li va tocar deixar abans d’hora el terreny de joc que havia començat a trepitjar sis anys i mig enrere. I amb males sensacions, les mateixes que va transmetre el Girona en un partit molt espès.

19
partits
amb el Cadis va jugar Granell el curs 2012/13 (a 2a B)
436
minuts
dels 450 de lliga. Ahir va ser substituït per primer cop
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)