El Girona segueix sense arrencar i perd a Osca (1-0) amb final polèmic

2a divisió. L’equip orientat per Unzué és clarament superat per l’Osca i encara no ha guanyat a fora en el campionat. Inexplicable gol anul·lat a Jonatan Soriano al minut 89

El Girona continua sense arrencar. El conjunt orientat per Juan Carlos Unzué ha perdut al feu de l’Osca (1-0) en un partit en què ha estat molt inferior, ha ofert una versió pobra, anodina i plana, en la línia de tots els partits i segueix sense guanyar a fora. Tot i això, en els últims minuts ha acabat atacant a camp rival i hagués pogut rascar un punt de no ser per una decisió arbitral difícil d’entendre havent-hi el VAR. I és que al 89’, en un córner, Jonatan Soriano ha marcat gol, però l’àrbitre, verificat pel VAR, l’ha invalidat no està clar perquè. Possiblement per una falta al porter dels locals, Álvaro Fernández, que ha acabat per terra la jugada, però mirant les repeticions no s’aprecia cap mena d’infracció.

Sigui com sigui, el Girona ha caigut, amb justícia, en una altra actuació molt decebedora. I això que davant dels problemes oferts per l’equip amb pilota en el què va de campionat, en què no aconsegueix trobar continuïtat al joc, controlar i generar situacions de gol, Unzué ha apostat avui per un 4-2-3-1, amb un mig del camp amb un doble pivot format per Gumbau i Diamanka i una línia de tres mitjapunts amb Joazbed i Gallar a les bandes i Samu Sáiz pel mig. Tampoc ha funcionat.

La primera part ha estat un monòleg de l’Osca. L’equip orientat per Michel ha castigat la feblesa defensiva del Girona i ha sabut com atacar-li i per onfer-li mal. I és que pràcticament totes les ocasions que han acumulat els blaugrana– ben bé mitja dotzena en el primer acte– han tingut un mateix patró: pilota a banda i centrada. I és que en els carrils els locals sovint tenien superioritat en atac ja que el retorn de Gallar i Jozabed no ha estat del tot efectiu i des d’allà han trobat un filó. Després, la centrada també ha estat sempre perillosa, ja que dins de l’àrea els blanc-i-vermells han estat molt tous, els ha faltat contundència. Sense donar cap mena de notícia en atac, el descans estava a punt d’arribar, amb el porter Juan Carlos com a home més destacat quan Okazaki ha enganxat una pilota dins de l’àrea i amb una espectacular mitja volta ha avançat a l’Osca.

La segona part ha iniciat amb el mateix guió, amb l’Osca dominant i arribant, amb un Juan Carlos multiplicant-se sota pals i sostenint als seus, que han canviat la cara amb l’entrada de Marc Gual i Àlex Granell. El Girona s’ha fet amb la pilota i per banda esquerra, tirant de Mojica, ha aconseguit instal·lar-se a camp de l’Osca, tot i que tampoc ha tingut ocasions de claredat. De fet, les més clares han estat dels aragonesos al contraatac; un xut al pal de Sergio Gómez i una rematada de cap a boca de canó d’Okazaki aturada espectacularment per Juan Carlos.

A còpia d’empenta els blanc-i-vermells han acabat atacant a àrea rival i és quan s’ha produït el polèmic gol invalidat a Soriano. Els blanc-i-vermells han de millorar molt encara.