Girona

La fuita no s’arregla

Pendent. El Girona encadena vuit partits entre lliga i copa sense mantenir la porteria a zero. El tècnic ha canviat de porter, però el que més preocupa són les errades defensives

El partit estava sota control, l’Extremadura no havia inquietat gens Asier Riesgo en tota la primera part, però només començar la segona va arribar i va marcar. El Girona va acabar assegurant una victòria fonamental (3-1) però va lamentar un altre gol rebut, tal com va expressar Pep Lluís Martí: “Ens fa falta tenir la sensació que dona la porteria a zero. És un deute que hem de recobrar”. Contra els extremenys, el Girona va encadenar el vuitè partit entre lliga i copa havent rebut com a mínim un gol.

El Girona no acaba amb la porteria immaculada des del 2-0 contra el Fuenlabrada, el 24 de novembre. Juan Carlos, solvent en les primeres jornades, va començar a recollir més pilotes del compte a les seves xarxes (tres del Saragossa, una del Lugo, dos del Numància i tres més del Mirandés) i la irrupció d’Asier Riesgo tampoc ha estat la solució als mals, tot i que ha rebaixat un pèl la mitjana (el basc va rebre un gol a Vallecas en la seva estrena en la lliga i un altre dijous contra l’Extremadura, i tres en la copa: un a Linares i dos a Cartagena).

El problema, però, no s’ha de focalitzar només en Juan Carlos i en Asier Riesgo (el tercer porter, José Aurelio Suárez, ni s’ha estrenat). Les errades defensives puntuals han costat moltes decepcions, tant en la lliga com en la copa. Sigui com sigui, el Girona està lluny d’oferir la imatge de solidesa que pregona Martí. Ho havia mig aconseguit en els primers partits del nou tècnic (només dos gols encaixats en quatre partits), però l’equip ha tornat al mal camí en la competició regular.I la copa, tot i jugar contra dos equips d’inferior categoria, tampoc ha estat la solució als mals, amb un gol del Linares (tercera divisió) i dos del Cartagena (segona B). En els vuit partits que encadena sense la porteria a zero, el Girona acumula 14 gols rebuts, amb una mitjana d’1,75 per partit.

De fet, la feblesa defensiva és una de les principals preocupacions d’aquesta temporada dels blanc-i-vermells: l’equip només ha mantingut el zero en sis partits dels 25 que ha disputat (23 de lliga i 2 de copa), cosa que representa menys d’una quarta part dels enfrontaments. Totes les porteries immaculades han estat en la competició de segona A: contra el Màlaga, 1-0; Las Palmas, 1-0, i el Racing, 0-3 (amb Unzué); l’Alcorcón, 0-0 (en l’únic partit amb Juan Carlos Moreno), i el Tenerife, 1-0 i el Fuenlabrada, 2-0 (amb l’actual entrenador, Pep Lluís Martí).

A plata, i amb 29 gols rebuts, només sis equips s’han mostrat més vulnerables que el Girona: l’Extremadura (30), el Mirandés i el Tenerife (32), el Lugo (34), l’Oviedo (35), i el Deportivo (36).

REACCIONS

En la lliga
Saragossa-Girona 3-3
Porter: Juan Carlos
Girona-Lugo 3-1
Porter Juan Carlos
Numància-Girona 2-0
Porter Juan Carlos
Girona-Mirandés 0-3
Porter Juan Carlos
Rayo Vallecano-Girona 1-0
Porter Juan Carlos
Girona-Extremadura 3-1
Porter Asier Riesgo
En la copa
Linares-Girona 1-2
Porter Asier Riesgo
Cartagena-Girona 2-4
Porter Asier Riesgo
Últim partit sense rebre gols:
Girona-Fuenlabrada 2-0
Porteries a zero: 6

NI EN LA COPA

L’equip tampoc ha aguantat el zero en la copa contra un equip de segona B (Cartagena) i un de 3a (Linares)

UN MAL RECURRENT

Acumula 14 gols rebuts en els 8 últims partits i només ha acabat imbatut en 6 dels 25 de tot el curs
No mantenir el zero va ser l’única pega. Els teníem desconnectats en la primera part
Juanpe Ramírez
DEFENSA DEL GIRONA
Ens fa falta tenir la sensació que dona la porteria a zero. És un deute que hem de recobrar
Pep Lluís Martí
entrenador del girona

El rècord és de 17 partits

X.M.

La fragilitat defensiva no és exclusiva d’aquesta temporada del Girona. El rècord dels blanc-i-vermells en la lliga de futbol professional és recent, ja que la temporada passada l’equip dirigit per Eusebio Sacristán es va passar disset partits seguits entre lliga i copa sense mantenir la porteria a zero. Bounou i Iraizoz, amb més protagonisme per al marroquí, van ser els sentinelles, però la ratxa dels blanc-i-vermells sense tancar la porteria va ser espectacular. Entre el 0-0 del Girona-Leganés (10 de novembre del 2018) i el 0-0 del Girona-Real Sociedad (25 de febrer del 2019), els blanc-i-vermells van enllaçar 17 partits agafant una, dues, tres i de vegades quatre pilotes de la seva porteria (cinc duels de copa i dotze de lliga).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)