Girona

Lluny de casa també val

El Girona, un cop tallada la caiguda lliure, és conscient que necessita anar agafant tota la regularitat i fiabilitat que li ha faltat (20.30h)

Els blanc-i-vermells han fet només 8 punts de 33 com a visitants, un balanç raquític per a un aspirant a tot

El Tenerife necessita els punts per esquivar la zona prohibida

Amb Montilivi no n’hi ha prou. El Girona presenta un balanç prou digne davant de la seva afició, amb vuit victòries, dos empats i dues derrotes, però té un problema greu quan surt de casa. El rendiment a camp contrari és pobre, i sense resultats a fora és impossible donar continuïtat a sèries bones. Per marcar una reacció clara, no hi ha cap més solució que agafar una fiabilitat i una regularitat que l’equip ha trobat a faltar tota la temporada. Aquest vespre(20.30h), a l’Heliodoro Rodríguez López, el Girona tanca la 24a jornada amb l’esperança de donar continuïtat al triomf contra l’Extremadura, que tallava la caiguda lliure de tres jornades sense puntuar ni marcar, i mirar d’agafar velocitat en un tram de calendari molt carregat.

De necessitats, tothom en té. I com més avança la competició, encara més. El Girona visita avui un Tenerife que també ha gastat la carta del canvi d’entrenador, tot i que amb la intenció de sortir de la part baixa. I els números, de moment, són lluny de l’efecte revulsiu que buscava el club quan va destituir López Garai, que va viure a Montilivi (1-0, amb patiment dels gironins tot i jugar mig partit amb un home més) el seu penúltim partit. Rubén Baraja ha mirat de donar més solidesa a un equip que era molt atrevit amb la circulació de la pilota des del darrere, però fins ara només ha celebrat un triomf en els cinc partits de lliga que ha dirigit. I la victòria (un 4-2 contra l’Albacete en l’última cita davant de la seva afició) és tot just el segon a casa en tota la lliga, després de superar el Numància en la segona jornada. Amenaçat de debò per la zona de descens, el Tenerife necessita amb urgència els punts. Pep Lluís Martí, que avui torna al club que va confiar-li la seva primera feina com a entrenador, assumeix que les urgències són compartides. Perquè, tot i estrenar-se amb triomf a Almendralejo com a tècnic del Girona, les següents visites dels gironins han estat molt poc productives, amb dos empats (a Ponferrada i a Saragossa) i dues derrotes, a Sòria i a Vallecas. Tot plegat, per accentuar la debilitat d’un equip que ha acumulat només 8 punts dels 33 possibles a camp contrari.

El Girona afronta el duel amb l’interrogant de com respondran els jugadors –hi haurà retocs segur, perquè per començar Martí perd de cop per sanció Granell, Aday i Juanpe– 72 hores després del duel contra l’Extremadura. El condicionant és relatiu, perquè el Tenerife ha acumulat un dia més de descans però també ha anat avançant en la copa, en què rebrà dimecres el Valladolid després d’haver eliminat el Rayo Majadahonda en els penals. Encara més focus que la visita del Valladolid, però, acapara el derbi que té a l’horitzó l’equip de Baraja al camp de Las Palmas, dissabte que ve.

ENCALLATS

Després de l’1-3 en el debut de Martí, l’equip ha fet només 2 punts de 12 a fora

POC REVULSIU

Amb Baraja, relleu de López Garai, el Tenerife ha guanyat un dels cinc partits

LA CÀRREGA

Els canaris també estan vius en la copa i tenen l’horitzó del derbi a Las Palmas
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)