Girona

El triomf es resisteix

Els precedents. L’Oviedo ha tret un punt de les dues visites a Montilivi abans de l’ascens del Girona a primera. Tots dos equips s’havien enfrontat també a Vista Alegre, als anys 50

Tot i tenir una trajectòria històrica molt més potent, l’Oviedo va trigar a coincidir amb el Girona a l’LFP perquè va viure una llarga etapa més avall. Van coincidir durant dues temporades, fins que el Girona va fer el salt a primera divisió, categoria en què els asturians han estat durant 38 cursos. L’Oviedo torna a Montilivi, escenari d’on ha sortit amb empat en les seves dues visites.

El primer duel a Montilivi va arribar el febrer del 2016, una volta després del retrobament a plata amb triomf blanc-i-vermell al Carlos Tartiere (1-2). El Girona de Machín va dur el pes del partit contra l’Oviedo de Sergio Egea, que es va avançar gràcies a un gol de penal transformat per Susaeta. Els gironins, a còpia de fe i intensitat, van salvar un punt amb un xut espectacular des de molt lluny de Pedro Alcalá (76’). Era el sisè partit sense perdre del Girona, que va accelerar a partir del gener –una sola derrota en 16 jornades– per passar de l’amenaça de la zona del descens a la lluita per l’ascens, frustrada en l’eliminatòria definitiva contra l’Osasuna.

El segon duel a Montilivi també va acabar en taules, però sense gols. Va arribar en la desena jornada de la temporada de l’ascens. L’Oviedo de Fernando Hierro va centrar tots els esforços a protegir la porteria i se’n va sortir, perquè els gironins van estar desprogramats en atac. El partit va arribar enmig d’una ratxa de tres duels seguits sense marcar del Girona, que va acabar celebrant l’ascens.

Molt més enrere

El Girona i l’Oviedo s’havien trobat a segona divisió durant la dècada de 1950. El primer duel a Vista Alegre va acabar amb golejada blanc-i-vermella (4-1), la temporada 1950/51. Després de sis anys sense coincidir, l’Oviedo va tornar a Vista Alegre en dues temporades seguides (1956/57 i 1957/58) i en va sortir amb empats sense gols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)