Girona

L’ERTO a la divisió de plata

2a divisió A. El Saragossa, la Ponferradina, Las Palmas i el Racing són els clubs que han presentat l’expedient en la segona categoria. El Girona està analitzant la situació i no ha pres cap decisió

Aturat des de fa ja més de tres setmanes, el futbol no s’escapa de les conseqüències que està generant el coronavirus. L’impacte negatiu en l’aspecte econòmic que està provocant als clubs fa que siguin diversos els que ja hagin pres mesures per tal de pal·liar-ne l’efecte i, en aquest sentit, LaLiga va instar darrerament els 42 que formen part de la patronal a iniciar ERTOs de reducció de jornada en vista del moment actual. Dos d’ells, el Barça i l’Espanyol, els catalans de primera, ja han posat fil a l’agulla presentant l’esmentat expedient. No és, però, de moment, el cas del Girona, el darrer català que hi ha en el futbol professional, que està analitzant la situació sense haver pres encara una decisió al respecte. Una tessitura, la del club blanc-i-vermell, en la qual es troben la gran part dels de la segona divisió A, que esperen esdeveniments, madurant i cavil·lant com actuar, amb els diners dels drets televisius, pendents del retorn a la competició, de fons. Són, doncs, 4 dels 22 que formen la categoria de plata els que han mogut fitxa i han engegat un ERTO: el Saragossa, la Ponferradina, Las Palmas i el Racing de Santander.

S’entreveu, però, que aviat seran més equips els que els seguiran els passos. El proper que es podria unir a la llista és el Fuenlabrada, que ha començat a gestionar la documentació per realitzar un ERTO. El club madrileny va negociar amb els jugadors un acord per garantir el cobrament de cada contracte a canvi que juguessin tota la temporada quan el futbol es reprengués i fins a la data que fos, però no tota la plantilla va estar-hi d’acord i no es va tancar res. Tot plegat, a més, va acabar amb el porter Biel Ribas, un dels que no estaven conformes amb la proposta, rescindint el contracte amb el Fuenlabrada, del qual ja no forma part. Una altra entitat que apunta en la mateixa direcció és el Rayo Vallecano, encara que, com en el cas del Fuenlabrada, no s’ha pronunciat de manera oficial. Serà a partir d’aquesta setmana que es produiran els moviments.

Pel que fa als quatre que sí que l’han presentat, no tots han seguit el mateix full de ruta pel que fa als emoluments que veuran properament els integrants dels seus primers equips. El Saragossa va arribar a un acord amb la plantilla i el cos tècnic per a una rebaixa salarial, i no va oferir xifres, però segons el que van indicar diversos mitjans estatals el percentatge voltaria el 25% mentre duri la suspensió. La Ponferradina també va anunciar un acord amb els seus futbolistes, que es rebaixaran el sou un 70% fins al juny, que equival a un 20% del sou anual. També en el Racing la reducció serà del 70%. D’altra banda, Las Palmas va assegurar que es compromet a pagar la part del salari que no cobreixi l’Estat perquè tots els seus treballadors percebin el 100%.

Finalment, sí que hi ha clubs que han explicat que no s’acolliran a l’opció de l’ERTO, de moment. L’Oviedo, el Mirandés i el Tenerife han descartat posar en marxa una mesura que, presumiblement, seguiran més entitats de la categoria de plata.

ELS PROPERS

El Fuenlabrada i el Rayo Vallecano podrien ser els primers de presentar-ne

NEGATIUS

L’Oviedo, el Mirandés i el Tenerife descarten, de moment, engegar-ne un

LALIGA

La patronal ha instat els 42 clubs del futbol professional a iniciar un ERTO
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)