Girona

Un embolic de campionat

El Girona perd l’últim partit a Alcorcón, baixa al cinquè lloc i s’enfrontarà amb l’Almeria en les semifinals, pendents encara dels dies

La suspensió del Deportivo-Fuenlabrada per un brot de coronavirus entre els madrilenys carrega d’interrogants la recta final

L’última jornada de la lliga regular havia de servir per definir el camí cap a primera en un play-off d’ascens programat entre dijous i el 2 d’agost. A l’hora de la veritat, ni les dates hauran estat segures ni definitives. Un cas de positius múltiples al Fuenlabrada, conegut quan els equips ja eren als escenaris dels partits, ho va capgirar tot. Els madrilenys, que marcaven la zona de play-off d’ascens, eren a la Corunya per jugar contra el Deportivo, que s’hi jugava el descens. No hi va haver partit a Riazor, però LaLiga i la federació espanyola, en comptes d’ajornar tota la jornada per mirar d’evitar l’adulteració del campionat, van decidir que es juguessin la resta de partits, tot i que el duel a la Corunya tenia transcendència en les dues lluites pendents. Alguns s’ho van prendre amb perplexitat, i el Rayo no va trigar a anunciar que emprendria accions legals per defensar els seus interessos “davant d’aquest gravíssim atropellament”. “Al Rayo se l’obliga a jugar amb l’amenaça de pèrdua de punts, i al Fuenlabrada no, quan podrien jugar amb els altres jugadors.” El tècnic del Dépor, Fernando Vázquez, també estava molt molest: “La competició està adulterada.” Va fer un comunicat similar el Deportivo, que també preveu emprendre accions. “S’ha vulnerat la competició”, va dir el seu tècnic, Fernando Vázquez. El conjunt gallec, sense jugar, va perdre la categoria pels resultats dels rivals, tot i que tenia pendent la impugnació del partit contra l’Extremadura.

En plena incertesa sobre com es resoldria l’embolic, el Girona, que aspirava encara al tercer lloc, es va presentar a Santo Domingo amb una alineació alternativa, amb el pitxitxi Stuani a la banqueta, i Francisco fins i tot va fer debutar en la lliga el jove Pau Víctor i Santi Bueno. Els blanc-i-vermells, sense capacitat d’intimidació al davant, van encaixar la primera derrota amb Francisco (2-0). La combinació de resultats feia baixar els gironins del quart al cinquè lloc, amb el Saragossa com a gran beneficiat perquè no només supera els blanc-i-vermells sinó també l’Almeria, que no va passar de l’empat a casa. Tot plegat provoca que sigui el conjunt andalús el rival dels gironins en la primera eliminatòria de la fase d’ascens.

Parèntesi o diferència

L’ajornament del Deportivo-Fuenlabrada farà endarrerir la fase d’ascens. Com a mínim la que està oberta, perquè el conjunt madrileny necessita un punt per assegurar el sisè lloc, que ocupa ara de manera provisional l’Elx. La primera idea de LaLiga era programar el Deportivo-Fuenlabrada el 30 de juliol, i deixar la fase d’ascens per jugar entre el 2 i l’11 d’agost. De tota manera, com que el Girona i l’Almeria sí que tenen definit l’ordre de la semifinal, hi ha la possibilitat que aquesta semifinal mantingui la programació inicial –dijous l’anada a Montilivi i diumenge la tornada a Almeria–, tot i que això provocaria diferències significatives entre els finalistes que lluitaran per la tercera plaça cap a primera. També caldrà veure si algun club fa el pas de fer reclamacions, ja sigui a instàncies esportives o judicials.

I amb Darwin Núñez

L’Almeria, que va caure en el penúltim partit del Girona a Montilivi –per la mínima, amb un gol de Stuani–, afrontarà el play-off amb la presència de la seva figura, Darwin Núñez, a qui el comitè de competició va perdonar un càstig sever (un sol partit de sanció) després d’una baralla monumental a Ponferrada. Els andalusos van privar de l’ascens a primera en la primera promoció de la història recent –la primera va ser el 1936– del Girona, amb Rubi.

UN PARÈNTESI MÉS?

L’Almeria també va fallar i el Saragossa acaba tercer, però no sap el rival

PER DESENCALLAR

La primera idea era endarrerir la fase a partir del 2 d’agost, almenys la que està oberta

ELS EFECTES

El Fuenlabrada necessita un punt per garantir el sisè lloc, amb l’Elx pendent
El Deportivo no es pot salvar, però, com altres clubs, pensa emprendre accions legals
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)