Girona

Desgavell en la lliga: capítol...

El Girona no rep cap confirmació sobre el canvi de dia ni d’hora del partit d’anada del ‘play-off’ contra l’Almeria

Es podria disputar demà, el divendres o esperar a que es jugui el matx ajornat

Encara que sembli impossible, el cos tècnic del Girona i els futbolistes de la plantilla no van rebre cap notificació sobre si l’enfrontament d’anada de la primera eliminatòria del play-off d’ascens a primera divisió contra l’Almeria es jugarà demà, divendres, com s’havia rumorejat, o el 2 d’agost. Tot un disbarat que hipotèticament s’hauria solucionat si s’hagués celebrat la reunió entre LaLiga i els clubs de segona A afectats per la suspensió del matx entre el Deportivo i el Fuenlabrada, després de confirmar-se el brot de coronavirus en la plantilla i el cos tècnic del conjunt madrileny. Amb l’ambient enrarit, caldejat i segurament sense que l’organitzador de la competició pogués donar respostes a tothom, LaLiga va decidir ajornar l’acte deixant amb el cul a l’aire, sobretot, el Girona i l’Almeria, els dos únics equips que sabien que demà els tocava enfrontar-se a l’estadi de Montilivi. Si bé la sorpresa que va saltar dimarts, just abans de la disputa de l’última jornada de la lliga regular, va fer improvisar als responsables en la presa de decisions, passades un bon grapat d’hores les incògnites continuen existint, les preguntes es multipliquen i el Girona no sap si haurà de vestir-se de curt per jugar demà, ni l’Almeria ha rebut cap notificació de si ha de fer les maletes per desplaçar-se a terres catalanes.

Primer, el matx ajornat?

El brot de coronavirus entre la plantilla del Fuenlabrada i la suspensió, i posterior indignació dels afectats, sobretot el Deportivo, descendit ja a segona B, i l’Elx, l’actual sisè classificat, ha fet saltar pels aires les previsions inicials que indicaven que el play-off es disputaria entre el 23 de juliol i el 2 d’agost. La prioritat de LaLiga podria ser acabar la totalitat de les 42 jornades de la fase regular i els protocols de seguretat, l’obligatorietat d’un aïllament o quarantena dels contactes directes dels positius, a més de les pertinents proves constants (ahir el mateix Javier Tebas va confirmar que tots els casos detectats eren asimptomàtics) faran impossible que aquest es jugui en els pròxims dies, un fet que obre una nova incògnita en la preparació dels equips i en quina posició han d’adoptar els principals afectats.

Més marge

Independentment de tot el reguitzell de dubtes, queixes i preguntes de molts dels equips de la categoria, el Girona i l’Almeria són els únics que tenen clar com i contra qui han de preparar el seu pròxim partit. Francisco ja va fer descansar molts jugadors vitals en els seus esquemes en l’última jornada contra l’Alcorcón pensant en les eliminatòries d’ascens –Stuani, Borja García, Granell i Ramalho van ser suplents, Ignasi Miquel i Gumbau no van acabar el partit i, a més, Samu Saiz es va quedar a casa per precaució–, amb els dies de més de descans i la referència del matx de lliga disputat el 9 de juliol, també a Montilivi amb victòria gironina (1-0), el tècnic podrà preparar millor l’hora de la veritat per als seus futbolistes, l’única via de retorn que queda a la màxima categoria.

DAVANT DEL DUBTE

Sense confirmació oficial del canvi de data, el Girona no modificarà res de l’agenda prevista

LA POSICIÓ

LaLiga prioritza la disputa del partit entre el Deportivo i el Fuenlabrada a l’inici del ‘play-off’

MÉS PREPARACIÓ

El marge guanyat, el descans d’alguns jugadors i el matx de lliga recent hi ajudaran molt

PREVISIÓ A NORRIS

Les eliminatòries havien d’acabar el 2 d’agost i aquesta en podria ser la data de l’inici
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)