Girona

Una nova alenada al projecte

Moviment accionarial al Girona amb l’entrada de l’empresari Marcelo Claure, que compra el 35% de les accions del club a Pere Guardiola

El City Football Group es queda com a màxim accionista del club amb un 47%

Pocs dies després de rebre un dels cops més dolorosos en els 90 anys d’història del club, el de veure com un nou ascens a primera s’esvaeix de les mans per culpa d’un gol de l’Elx en el minut 96 de la tornada de la final del play-off a primera, el Girona intenta aixecar el vol esportivament però també institucionalment. En aquest aspecte, el club blanc-i-vermell va anunciar ahir moviments accionarials que poden tenir un impacte important en el futur immediat de l’entitat. El Girona Football Group, presidit per Pere Guardiola, deixa de ser l’accionista majoritari del club de Montilivi amb un 51% després de vendre el 35% de les accions que tenia a l’empresari amb doble nacionalitat boliviana i nord-americana Marcelo Claure. D’aquesta manera, el City Football Group passarà a ser el màxim accionista de l’entitat, després de quedar-se amb el 47% d’accions que ja tenia, seguit del nou copropietari, Claure (35%), i Pere Guardiola (16%).

El Girona podria veure com el projecte ambiciós engegat ja fa anys i que li ha permès tractar braç a braç amb els millors de segona A, però també de primera, agafa un nou impuls amb l’entrada de l’aire nou que aportarà l’empresari d’èxit Marcelo Claure, posseïdor d’una gran fortuna personal i amb experiència en el futbol com a president del Club Bolívar, el més llorejat del futbol del seu país, i copropietari de l’Inter Miami CF, juntament amb David Beckham i els germans Jorge i José Mas, presidents de l’empresa MasTec. L’arribada de Marcelo Claure al Girona podria ser la porta d’accés per a algun jove valor bolivià al club, un desig mostrat pel mateix nou copropietari a través d’un escrit a les xarxes socials.

Missatges ambiciosos

“Acabem de rebre un cop molt dur, però hem de seguir treballant amb la mateixa il·lusió i el mateix compromís perquè aquest club sigui cada dia millor. Estic convençut que en Marcelo ens ajudarà molt a fer aquest pas per ser el que volem: un club del qual tots ens sentim orgullosos”, deia Pere Guardiola als mitjans del club per presentar l’acord.

En la mateixa línia, el CEO del City Football Group, Ferran Soriano, declarava: “És un gran dia per al Girona perquè és un altre pas endavant en aquest procés que sempre hem dit que és a llarg termini i molt sòlid. I és que aquests nous socis ens aporten més solidesa, més empenta, més ganes, són socis amb els quals compartim la visió i la passió per jugar a futbol del bo.” Marcelo Claure, el nou accionista del Girona, també hi deia la seva: “Sempre havia tingut l’aspiració de ser part d’un club de les millors lligues del món i això és com un somni que es fa realitat. Tinc la sort de compartir amb els meus socis al Girona la visió de crear una gran institució esportiva i un gran club de futbol. Ens uneix la passió de tenir un club guanyador que faci grans coses i estic molt emocionat de complir un somni. Intentaré aportar el que pugui en aquest projecte”, explicava el bolivià, que aportarà les seves idees per enfortir el club a tots els nivells possibles i segurament l’ajuda econòmica vital per poder engegar nous projectes que puguin fer-lo créixer.

El moviment accionarial provocarà, de retruc, un canvi en el consell d’administració. Ignasi Mas-Bagà deixarà la presidència per ser només el director general del Girona, un càrrec que compaginava, i Pere Guardiola passarà a ser-ne el president, tot i la reducció del seu nombre total d’accions.

SENSE MAJORIA

Cap dels tres grans accionistes tindrà més de la meitat d’accions i el consens serà clau

INJECCIÓ

El nou accionista aportarà idees i l’ajuda econòmica per poder engegar nous projectes

LES REACCIONS

Tinc la sort de compartir amb els meus socis al Girona la visió de crear una gran institució esportiva i un gran club de futbol
És un dia especial i estic molt emocionat de complir un somni, intentaré aportar el que pugui al projecte
Marcelo Claure
accionista del girona
Aquest és un altre pas endavant en aquest procés que sempre hem dit que és a llarg termini
Ferran Soriano
cEO del city football group
Hem de seguir treballant amb la mateixa il·lusió perquè aquest club sigui cada dia millor
Pere Guardiola
ceo del girona football group
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)