Girona

El Bolívar i l’Inter Miami de Beckham, nous amics

Ahir el nom de Marcelo Claure va aterrar de cop sobre Montilivi i tots els aficionats del Girona. Un desconegut per a pràcticament tothom que ja és el propietari d’un terç del club i que, segons els seus socis, ha de servir per donar una nova empenta al creixement de la institució. I és que, si bé a Girona i a Catalunya, i fins i tot a Europa, ahir va ser una de les primeres vegades que es va sentir el nom de Marcelo Claure, el bolivià i nord-americà –té la doble nacionalitat–, de 49 anys, és un reconegut emprenedor i empresari del continent americà que fa molts anys que tot el que toca ho converteix en or. De fet, Marcelo Claure es va endinsar en el món de la tecnologia i va fundar l’empresa Brightstar Corporation el 1997 i en va ser el màxim responsable fins al 2013, quan es va vendre el 57 per cent de les accions per més de mil milions d’euros a Softbank Corporation, l’empresa en què actualment és director executiu i director d’operacions. A més, també té vinculacions amb altres empreses d’èxit com WeWork, Fortress, Arm o T-Mobile.

Amant del futbol

“Els que em coneixen saben que sento una gran passió pel futbol”, va dir ahir Marcelo Claure. I així és, i és que enmig de la seva trajectòria empresarial també s’ha relacionat sempre amb l’esport. De fet, el bolivià ha estat membre del comitè de fair play i responsabilitat social de la FIFA, i el més important de tot: el Girona no serà la seva primera experiència en un club de futbol.

El nou soci del Girona està vinculat al Club Bolívar, el club més important de Bolívia, des del 2008, quan es va convertir en el propietari de l’entitat, de la qual sempre s’ha declarat gran aficionat. A més, en va ser president durant el primer any de la seva propietat i el gener passat va tornar a ser elegit en el càrrec fins al 2024. Però la gran aventura de Marcelo Claure en el món del futbol va començar fa poc, i és que l’empresari bolivià es va convertir en el principal soci de David Beckham per a la creació de l’Inter Miami, que va veure la llum el 2018 i que aquest 2020 és el primer any que competeix a l’MLS. El bolivià n’és copropietari i president executiu, i deixa les decisions esportives a Beckham.

Aquests dos clubs, doncs, s’uneixen com a vincles d’un Girona que ja eren molt amplis per la presència del City Football Group.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)