Girona

Serà una olla a pressió

El Girona ha venut totes les entrades disponibles per rebre dissabte (21 h) el Tenerife

El club reconeix que, per problemes tècnics, 192 peticions d’entrades no s’han adjudicat

El 13 de maig del 2019 13.342 espectadors van ser a Montilivi per viure l’últim partit del Girona com a local a primera divisió. Va ser la derrota contra el Llevant (1-2), que condemnava virtualment l’equip al descens. Dissabte a les 21 h, amb l’esperança de tornar a viure aquelles grans nits en l’elit, no s’arribarà a aquesta xifra perquè l’aforament actual no ho permet, però per primera vegada es tornaran a superar els deu mil espectadors –la pandèmia hi ha tingut bona part de culpa–. I és que Montilivi estarà ple a vessar, ja que el club ha venut totes les entrades disponibles per a l’anada de la final del play-off d’ascens contra el Tenerife en poc més de 24 hores. “Com a gironí és un orgull que la gent estigui implicada i ens animi d’aquesta manera. A l’afició se la veu molt conscienciada que la necessitem i és d’agrair, i tant de bo puguem aconseguir aquest objectiu, que seria històric. L’afició, després de dues patacades en el play-off, es mereix per fi una alegria”, explicava ahir Valery, un dels grans exponents de l’Orgull gironí de la plantilla, en el dia d’atenció als mitjans. I és que el carriler escalenc té clar que el primer gol de la final s’ha de marcar des de la grada: “Necessitem el suport de l’afició en la rebuda abans d’entrar a l’estadi, el necessitem durant tot el partit, necessitem que en cada acció, per petita que sigui, cridin com si fos l’última perquè aquest any no se’ns pot escapar i tant de bo que junts ho aconseguim.”

No hi ha cap dubte que, amb l’estadi ple, el paper que hi jugarà l’afició serà rellevant. Ja ho va ser en l’anada contra l’Eibar, en què l’afició va empènyer l’equip sobretot en el tram inicial, abans del 0-1. “Ens reprovem que no connectéssim amb l’afició i estem dolguts per no haver mantingut una energia positiva que l’afició sí que ens va donar des del primer minut”, va dir el tècnic, Míchel Sánchez, després del partit de l’anada. Ara tant la plantilla com l’afició són conscients que això no es pot tornar a repetir, i el desig dels uns i els altres és que dissabte a Montilivi es pugui viure una festa que acabi amb l’equip posant el primer peu a primera divisió. En aquest sentit, diversos jugadors i penyes van començar a escalfar l’ambient durant el dia d’ahir a les xarxes promovent una altra rebuda massiva a l’equip dissabte abans del matx, a partir de les 19 h.

Problemes greus

La resposta de l’afició ha estat un èxit, però el funcionament del sistema del club en la venda i el repartiment d’entrades ha estat caòtic. I nefast. No només pel problema que el club ja va reconèixer dimarts en l’enviament de les entrades, que s’ha retardat molt en alguns casos, sinó que hi ha hagut altres problemes amb conseqüències molt greus. Concretament per a 192 peticions d’entrades –no s’ha especificat a quantes entrades afecta– que el club no ha adjudicat. “Hi ha una sèrie de transaccions en què la plataforma de pagament ha generat el cobrament però no ho ha comunicat a la plataforma d’entrades i, per tant, aquestes no s’han generat”, explicava ahir el Girona en un comunicat detallant que aquest error va tenir lloc principalment entre les 11 h i les 11.30 h del matí de dimarts i entre les 9 h i les 9.30 h d’ahir al matí.

Els 192 casos afectats en què no s’han generat les entrades són majoritàriament els que van comprar-la ahir al matí. En aquest cas, el club va informar que està retornant els diners als afectats, però de moment no els ofereix cap altra mesura. És diferent el cas per a les peticions afectades de dimarts, concretament 43, perquè “el club ho va detectar a temps i va reservar entrades per poder oferir-les a aquestes persones”, segons diu el comunicat emès ahir. El que no s’especifica, i que sembla impossible que es pugui complir, és que aquestes entrades siguin a la mateixa zona on els socis l’havien comprada inicialment.

LES REACCIONS

Com a gironí és un orgull que la gent ens animi d’aquesta manera i estigui implicada. Saben que els necessitem i és d’agrair

TRES ANYS DESPRÉS

Després de dues patacades l’afició es mereix una alegria. Tant de bo que junts ho aconseguim
Valery Fernández
carriler del girona
Montilivi no supera els deu mil aficionats des de l’últim partit a primera divisió

“El partit de l’Eibar ens aporta moltes ganes per afrontar aquesta final”

L’equip arriba en una situació anímicament bona després de la remuntada en un dels camps més complicats, Ipurua, i passar a la final. Aquest fet el va comentar Juanpe, un dels capitans de la plantilla: “Ha estat un any en què ens ha costat molt arribar fins aquí, però hi tornem a ser una temporada més. El partit de l’Eibar ens ha aportat moltes ganes per afrontar aquesta final.” El jugador de l’Escala, Valery Fernández, també va fer referència a l’empenta de l’última eliminatòria: “És la millor manera possible per afrontar el que ens ve. Estic molt orgullós pel nivell que vam donar tots els jugadors i pel paper que va tenir l’afició desplaçada, que ens va acompanyar en tot moment. Hem de valorar estar per tercer any consecutiu en una final de ‘play-off’. Som conscients que es una oportunitat d’or i que ho hem d’aconseguir tant sí com no. Ho donarem tot.”

“Hem d’aconseguir un resultat favorable en l’anada”

“A casa som molt forts, proposem un joc increïble i tenim moments en què generem moltes ocasions. En aquests moments hem de ser capaços de materialitzar les jugades”, diu Valery, conscient de la importància dels primers 90 minuts de l’eliminatòria: “Hem d’aconseguir un resultat favorable en el partit d’anada perquè intentar remuntar allà, al seu camp i amb el resultat en contra, no seria el millor escenari”. En aquest sentit, segons l’escalenc, toca corregir el que va fallar contra l’Eibar en la semifinal: “Aquell partit es decideix per la mentalitat i segurament hauríem hagut de donar més. Vam jugar bé, però ens va faltar aquest punt de mentalitat, perquè són partits que es decideixen per això; per qui creu més en la segona jugada i el gol.”

“Contra el Tenerife hem d’equivocar-nos el mínim”

El Tenerife es caracteritza per ser un rival amb molta duresa defensiva. De fet, ha estat el segon equip que menys gols ha encaixat en tota la lliga; un total de 37. “Ja sabem que el Tenerife té molta força en el seu bloc. Tanquen molt bé els espais per dins, que és on nosaltres tenim els millors jugadors. Haurem d’aprofitar els carrils exteriors i equivocar-nos com menys millor, perquè és un equip que domina les transicions i necessita molt poc per generar perill”, analitza Juanpe. En el mateix sentit ho veu Valery: “Haurem de proposar més joc que ells, que tenen un joc més directe. No ens podem oblidar dels duels i les segones jugades, però el que ens ha portat fins aquí és intentar generar ocasions i el futbol alegre. Hem de sumar les dues coses.”

“Tenim en ment els anteriors ‘play-offs’ però cadascun és diferent”

El d’aquest dissabte serà el sisè ‘play-off’ que viurà Montilivi en els últims nou anys. Tots han acabat de la mateixa manera: amb l’eliminació del conjunt blanc-i-vermell del camí cap a la primera divisió. En quatre de les cinc ocasions anteriors, el Girona ha caigut a la final. “És veritat que tenim al cap els dos últims ‘play-offs’, però no n’hem parlat gaire. És una eliminatòria diferent, un equip diferent i un escenari diferent. Hem de pensar en positiu i en res que ens condicioni. Si tothom fa el seu paper ho podem aconseguir perquè ho hem demostrat durant l’any”, deia Valery, que viu la seva tercera promoció d’ascens i que té clar el camí per vèncer: “No és diferent perquè hi ha la mateixa responsabilitat. Una final es decideix pels detalls i per l’efectivitat, un factor a favor que vam tenir contra l’Eibar. Si competim al cent per cent tindrem les nostres possibilitats.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)