Girona

Un punt de molt impacte

Amb el valuós empat al Bernabéu, el Girona surt del descens després de dues jornades

Resistir davant del Madrid, i amb bon joc, ha de dotar l’equip de més seguretat, confiança i consistència

El Girona va tornar del Bernabéu amb un bon punt al sarró. Un punt que li permet sortir del descens perquè té una diferència de gols millor que la dels altres equips que també sumen 10 punts. Els gironins van esgarrapar contra el Madrid, l’actual campió de lliga i de la Champions League, un empat d’impacte en la primera gran cita del curs en què han pogut sumar com a mínim un punt. I és que al Benito Villamarín, o fins i tot al Cívitas Metropolitano, el conjunt dirigit per Míchel Sánchez va fer bones actuacions, tot i que els errors flagrants individuals li van privar de tornar a casa amb algun botí.

El plantejament del tècnic de Vallecas va sortir a la perfecció. En defensa, l’equip va optar per ajuntar línies i reduir els espais ja que quan el Madrid en té és l’equip més letal del món. El 4-5-1, amb Taty sol al davant fent una feina de desgast brutal, va afogar un Madrid que no trobava la manera de perforar la defensa blanc-i-vermella. La injecció que ha de donar a l’equip veure’s també poderós davant d’un rival de la talla del madrileny ha de servir per acabar bé els dos últims partits abans no s’aturi la lliga per la disputa del mundial de Qatar. Acabar fora del descens la jornada ja és prou important, però acabar fora de les brases durant les sis setmanes i mitja sense competició donaria força al grup i aportaria tranquil·litat al cos tècnic liderat per Míchel, que tindria més temps per poder treballar la idea i fer-la evolucionar. I és que, amb la línia de tres a la nevera, el madrileny ja treballa per compactar l’equip en una línia de quatre afegint aquest nou component al mig del camp que aporti equilibri en la pressió i faci que l’equip pateixi molt menys sense pilota.

Un balanç meritori

El Girona encadena dos desplaçaments de lliga contra el Madrid puntuant, un fet del qual només poden presumir dos clubs més de l’actual primera divisió, el Cadis i l’Osasuna –el Vila-real i l’Elx hi van empatar la campanya passada i enguany podrien afegir-se a la llista–. Els gaditans encara han de visitar els blancs, però els van vèncer a l’Alfredo di Stéfano el curs 2020/21 (0-1) i van empatar-hi el curs passat (0-0). L’Osasuna ha empatat al Bernabéu aquesta temporada i la passada (0-0 i 1-1), i és que els navarresos són, juntament amb els gironins, els únics que han esgarrapat punts al Madrid en les dotze jornades que s’han disputat. “No deixa de ser un punt. Té bon gust però al llarg de la temporada és un punt i prou. L’hem de fer bo guanyant l’Athletic a casa. Si pogués triar hauria perdut a Madrid però guanyaria divendres ja que si no puntuem no servirà per a tant. Hem estat bé, ens aporta confiança i hem de seguir així”, deia Oriol Romeu. Respecte al fet de sumar el punt i sortir del descens, afegia: “Sortir del descens més que res és una situació mental. Quan surts a jugar en descens tens la pressió de puntuar i sortir-ne ajuda ja que tens la sensació que la dinàmica és més bona. Fèiem bé les coses però no obteníem resultats i a poc a poc sumem i mirarem d’anar més amunt.” El d’Ulldecona va atendre els mitjans en acabar el matx després de fer un partidàs en la zona de destrucció, tot i que també va aportar oxigen a l’equip en la construcció completant uns 90 minuts –o 100– excel·lents guanyant disputes amb futbolistes de la talla de Kroos, Luka Modric o Camavinga.

Només hi ha una manera que l’equip gironí faci bo el punt contra el Madrid i aquesta és tornant al camí de la victòria contra l’Athletic Club a Montilivi –divendres a les 21 h–. El Girona encadena set jornades sense guanyar i ha sumat tres punts dels darrers 21 en joc, una sèrie que ha de millorar si no vol tornar a caure en descens, les posicions que vol evitar tant sí com no al final del curs i, en un futur més immediat, abans de l’aturada del mundial, que per als blanc-i-vermells començarà el 8 de novembre, després de jugar contra l’Elx, el cuer, en un duel vital per a tots dos.

ELS ÚNICS DE PRIMERA

El Girona, el Cadis i l’Osasuna són els únics que enllacen dues visites al Madrid sumant

L’OBJECTIU

Els gironins volen acabar fora del descens abans de l’aturada que hi ha de sis setmanes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)