Girona

A La Vinya, dos d’una tacada

Yangel Herrera rescindeix el contracte amb el Manchester City i firma fins al juny del 2027 amb el Girona

El conjunt de Míchel tanca la segona cessió via City amb el retorn de Yan Couto en la seva tercera etapa a terres gironines

El dia d’ahir va ser productiu per al Girona. Durant el matí, el club blanc-i-vermell va anunciar el fitxatge de Yangel Herrera en propietat, i a la tarda era el torn de Yan Couto, que repetia cessió.

Amb aquests dos moviments, la direcció esportiva referma la idea d’intentar mantenir el màxim possible l’estructura del curs passat. “Vull que el màxim de jugadors de l’actual plantilla es quedin per l’any que ve”, va dir Míchel en una roda de premsa de final de curs. Dit i fet. Abans del fitxatge d’Iván Martín, que s’espera que es faci oficial la setmana que ve, el Girona haurà incorporat en propietat Gazzaniga, Daley Blind i el migcampista veneçolà, i haurà aconseguit les cessions via Manchester City dels brasilers Savio Moreira i Couto.

Yangel, fitxat

Era qüestió de dies que Yangel Herrera resolgués la seva situació amb el Girona. El veneçolà se sentia a gust i, el més important, Míchel el volia. Després d’uns quants cursos en préstec a Granada, amb l’Espanyol i ara a Girona, el jugador va desvincular-se del City un cop va rescindir amigablement el contracte per fer les maletes cap a terres catalanes. Herrera ha firmat per les pròximes quatre temporades i complirà un dels desitjos que tenia abans de començar la temporada anterior: trobar la regularitat en un club.

Malgrat que aquest any ha estat poc regular degut a les lesions que ha tingut, el futbolista ha estat important en molts trams de la temporada. Yangel va disputar 20 partits de lliga –964 minuts–, 12 com a titular. A més, va ser l’autor de dues dianes i de dues assistències de gol. El més recordat va ser a l’RCD Stadium, on va fer callar l’afició local amb un gest polèmic amb la mà. Seu també va ser el gol de la victòria a Montilivi contra el Sevilla.

Amb la seva incorporació, el Girona afegeix a l’estructura una figura important, sempre que les lesions el respectin; aspecte que haurà de millorar en el Girona si es vol veure la millor versió del veneçolà a l’alt nivell. Des que va sortir del Granada, fa tres temporades, Yangel no ha tingut regularitat en la competició. Amb tan sols vint-i-quatre anys, el futbolista acumula 120 partits a primera divisió i 10 en l’Europa League, on va jugar amb el conjunt granadí.

Així doncs, el Girona afegeix múscul al projecte i aconsegueix el tercer jugador en propietat en el mercat d’estiu. Un fet molt important per remarcar la feina que s’està fent a dins i a fora dels terrenys de joc; Quique Cárcel ja ho va voler potenciar en el segon any a l’elit, i aquesta vegada hi torna a través de les oportunitats de mercat i el compromís de jugadors amb un escut.

Couto, de nou gironí

A la tarda va ser el torn de Yan Couto, que torna a Montilivi cedit fins al final de curs. El brasiler va acabar la darrera temporada amb la voluntat de fer les maletes i buscar una altra destinació. Una nova oportunitat. Això no obstant, amb el pas dels dies la situació del mercat l’ha tornat a posar a l’òrbita d’un Girona que es mostrava interessat per tornar a comptar amb ell. El futbolista, nascut a Curitiba, jugarà la seva tercera temporada amb la samarreta blanc-i-vermella. El segon any consecutiu després del seu pas entremig pel Braga. Couto va començar la temporada de titular en la posició de lateral dret. De mica en mica, Arnau Martínez li va anar guanyant la titularitat, fins que al mes de gener el jove jugador es va fer un esquinç al turmell esquerre que el va mantenir fora de la competició durant tres mesos. Un cop va reaparèixer, Couto va jugar estones en tots els partits. Això li va permetre marcar el seu primer gol a primera divisió al camp de la Real Sociedad i fer dues assistències de gol. El seu rol passava a l’extrem, una posició on el brasiler es va sentir còmode i va permetre a Tsygankov tenir un recanvi. Malgrat els bons minuts, Couto no s’hi va sentir còmode i precisament per aquest motiu va estar a punt de no renovar la cessió. Ara tornarà, i amb més força que mai.

LES REACCIONS

Estic molt content d’unir-me d’una manera més seriosa al Girona. Ara em sento més part d’aquest projecte. Des de dins ajudaré a créixer

EN PROPIETAT

Yangel firma amb el Girona fins al 2027 després de desvincular-se del Manchester City

TERCERA ETAPA

Couto renova la cessió per un any més i sumarà el tercer curs a les files del Girona

MÉS JOVENTUT

Vull fer un gran any i crec que l’equip farà un pas cap endavant. Ens hem d’exigir molt més
Yan Couto
jugador del girona
Una de les coses que m’agraden d’aquí és que et sents com a casa, és una gran família. Estic feliç
Yangel Herrera
jugador del girona
21,67
anys
és la mitjana d’edat de les tres últimes altes del club: Savio (19), Yan Couto (21) i Yangel (25)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)