Girona

El planter treu el cap

Els jugadors del planter Antal, Aznar, Selvi, Almena, Jastin i Minsu són les novetats a la pretemporada del primer equip

Pau Víctor i Óscar Ureña són els dos únics jugadors cedits de qui Míchel ha demanat el retorn a la Vinya

En la pretemporada de Míchel, com és habitual, hi veiem molta presència de joves jugadors que han passat pel planter i filial del Girona. Aquest curs, com es pot veure a la imatge superior, el tècnic madrileny ha convocat Iker Almena, Jastin García, Selvi Clua, Antal Yaakobishvili, Kim Minsu i Marc Aznar, l’únic que ja havia participat en la darrera pretemporada del primer equip. A més a més dels habituals Ureña, Valery, Joel Roca, Pau Víctor, Ibra Kebé i Ricard Artero.

A l’acadèmia gironina és habitual veure futbolistes promocionar ràpid cap al primer equip o filial. Els casos més coneguts han estat els d’Arnau Martínez, Ricard Artero o Joel Roca que ja són habituals a les convocatòries de primera divisió. Tornant de les cessions, Pau Víctor i Ureña han estat els únics jugadors amb qui el cos tècnic del Girona ha decidit comptar per als entrenaments a la Vinya. Àlex Sala ha sortit directament cedit al Còrdova i Arnau Ortiz ha aterrat a l’Eldense, equip que militarà a segona divisió. D’altra banda, Ilyas i Gabri també han aprofitat bé les cessions al San Fernando per escalar i tocar la porta del futbol professional amb el Mirandés. El club s’assegura, així, que els seus jugadors prestats puguin créixer fora de Montilivi.

Generació del 2004

A banda dels ja coneguts que han disposat de minuts, el Girona ha potenciat jugadors en edat juvenil que aquest any, algun d’ells, faran el pas definitiu al filial. En primer lloc els jugadors nascuts l’any 2004, Almena, Jastin i Antal. Tots tres formaven part del juvenil A de Sergi Mora que competia a divisió d’honor, però els dos últims van acabar amb fitxa del filial, després que el conjunt d’Àxel Vizuete perdés jugadors per lesions de llarga durada.

Antal és un defensa central de gran envergadura que una de les seves grans virtuts és el seu físic i rapidesa amb la pilota. És tècnic a través de la sortida i ha estat una peça important tant al juvenil com al tercera divisió en què ha marcat gols en accions de pilota aturada. A més a més, ha estat internacional amb la selecció sub-19 d’Hongria. Per contra, Jastin és un futbolista que es desenvolupa molt bé en el joc de transició. S’ubica a la posició d’extrem i té molt de desequilibri en l’un contra un. Ha marcat cinc gols amb el juvenil i també ha contribuït en l’atac del filial.

Finalment, Almena ha estat el jugador més determinant del conjunt de Mora a divisió d’honor. A banda de ser el màxim anotador de l’equip amb deu dianes, ha estat determinant per generar accions de perill i assistir els companys. El juliol de l’any passat, el Girona el va fitxar del juvenil de Can Vidalet i s’ha fet un lloc entre els futbolistes amb més futur de l’entitat. Pot jugar a l’extrem dret i a la mitjapunta. Té una molt bona finalització i li agrada molt jugar de fora cap endins.

Apostes de club

En edat de juvenil, el primer equip del Girona s’ha endut tres jugadors que han destacat durant aquest curs. Es tracta de Selvi Clua, nascut el 2005, i de Kim Minsu i Marc Aznar, nascuts el 2006. En primer lloc, Clua, nascut a Tarragona, és un jugador que es pot definir com a polivalent en les demarcacions de migcentre i defensa central. El jove futbolista afronta l’últim any de juvenil havent fet un pas endavant a les ordres de Mora. Aquest curs serà un dels habituals al filial i podria ser que acabés tenint fitxa amb el filial. Sota els paràmetres de joc del club, el tarragoní és un puntal a l’hora de treure la pilota des del darrere. Combina precisió i criteri a la perfecció.

Els més joves de la pretemporada són Minsu i Aznar, que serà el segon any consecutiu que treballarà a l’estiu amb el conjunt de Míchel. Si ens centrem en Aznar, el jove lateral és dels ja esmentats el que ha cremat més etapes a dins del club. Des del 2020 que ha jugat amb els cadets i juvenils. També ha pogut debutar en partit de pretemporada a Peralada amb el primer equip. Aquest any, juvenil de segon any, tindrà importància als dos equips, ja sigui amb Héctor Simón o amb Mora. És un futbolista que juga al lateral, però també es pot situar com a central. És ràpid i intens i té molta facilitat per arribar de segones línies. Ja fa un temps que el club gironí aposta molt per ell.

Finalment, Minsu, una de les joies del planter gironí. En una entrevista a L’Esportiu, Albert Síria ja el destacava juntament amb Joel Roca. “Són dues apostes de club, els volem detectar ràpid i fer-los créixer al primer equip”. Minsu va fitxar l’estiu passat de la Damm i aquest any ha estat el segon màxim golejador a divisió d’honor amb cinc gols. Ubicat a la segona línia d’atac, pot situar-se a l’extrem, a la mitjapunta o com a segon davanter centre. És un dels talents més importants del planter gironí i el club n’és conscient. Aquest estiu, tindrà la primera experiència en un equip de primera divisió. A Girona, els joves treuen el cap.

LES ABSÈNCIES

Sala, Ortiz, Gabri i Ilyas tornen a estar cedits; Monjonell, a l’espera del seu futur proper

APOSTA DE CLUB

Marc Aznar és l’únic jugador que repeteix l’estada estiuenca amb el 1r equip a la Vinya

LA CONNEXIÓ DEL 04

Iker Almena i Jastin Garcia han estat els màxims golejadors del juvenil A de Mora

PUJANT FORT

Minsu i Joel Roca són dues de les perles atacants per polir del planter gironí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)