Girona

Canvia l’escenari

El Girona inicia l’estada a la Vall d’en Bas en una setmana amb els partits contra l’Olot i l’Andorra

Els fitxatges sumen peces a l’equip, pendent de la sortida d’Oriol Romeu i d’acabar de reforçar el centre del camp i l’atac

El Girona arrenca, aquest matí, la segona setmana de la pretemporada. Una setmana molt diferent de l’anterior, en què l’equip va començar a agafar ritme a La Vinya. I és que els blanc-i-vermells estan citats aquest matí a les instal·lacions del PGA de Caldes per sortir en direcció al Trainning Center de Royalverd, a la Vall d’en Bas, on els gironins s’entrenaran fins el dissabte 22 de juliol, en la primera estada de la pretemporada –la segona serà a Manchester. Serà el moment d’intensificar la feina i de començar a donar forma al projecte de la temporada, perquè els gironins disputaran els dos primers amistosos: dimecres, al camp de l’Olot (19 h) i, dissabte (11 h), posant el punt final a l’estada i ja de retorn a casa, contra l’Andorra a La Vinya. Dos partits en què Míchel Sánchez farà les primeres proves pensant en la nova temporada i en què, lògicament, l’atenció estarà centrada en alguns jugadors en concret. Primer, en jugadors com ara Ibra Kebé –si el malià ja pot tenir alguns minuts després de més d’un any lesionat–, Manu Vallejo, Óscar Ureña i Joel Roca, que podrien sortir cedits. Després, en els joves del planter que fan la pretemporada amb el primer equip i que, com és habitual, tindran protagonisme i, per últim, en Daley Blind i Sávio Moreira, les dues cares noves que hi ha ara per ara.

Més enllà del canvi de dinàmica, aquesta setmana estarà marcada, sense cap mena de dubte, per ser l’última que Oriol Romeu arrencarà sent jugador del Girona. El seu traspàs al Barça està pràcticament tancat des que els blaugrana ofereixen, amb variables i cessions, més que els cinc milions de la seva clàusula –que amb l’acord segurament no hauran d’abonar de cop–, i les hores del migcampista d’Ulldecona a Girona estan comptades. De fet, és possible que Oriol Romeu ni comenci avui l’estada a la Vall d’en Bas amb l’equip per tal d’acabar de tancar l’operació, que no es pot descartar que es faci oficial avui mateix, ja que, tenint en compte que el Barça agafa l’avió dimecres per començar la gira als Estats Units, existeix la necessitat per tancar l’operació com abans millor.

Preparació garantida

A banda del trastorn que suposa la sortida d’Oriol Romeu, el Girona ha pogut complir un objectiu important. Els gironins afrontaran aquesta primera estada de la pretemporada amb força garanties, després que el club posés la cinquena marxa amb les incorporacions, al final de la setmana passada, tancant les arribades de Sávio, Yan Couto i Yangel Herrera. A diferència del que va passar la temporada passada, quan, en els primers amistosos, Míchel va haver d’alinear onzes de circumstàncies plens de jugadors del filial, els gironins tenen un bloc important del primer equip més que definit. De manera que, en moltes posicions, el tècnic de Vallecas podrà treballar les seves idees des del primer amistós fins a l’inici de lliga, un factor més que positiu que en les primeres jornades pot tenir valor.

L’exemple més clar és al darrere, i això és la millor notícia. Perquè una cosa clara que el Girona ha de millorar respecte del curs passat és la solidesa defensiva. En aquest sentit, el Girona té tancada la porteria i la defensa, excepte que hi hagi grans sorpreses d’última hora. Sota pals, ja es va resoldre tot al juliol, mentre que, en defensa, amb Blind es va avançar feina i l’arribada de Yan Couto dona una alternativa a Arnau –el maresmenc és l’únic de la plantilla que continua de vacances– al lateral dret, l’única posició de la línia defensiva que els gironins no tenien doblada.

Falten peces clau

Si bé és cert que Míchel tindrà un bloc bastant consolidat aquests primers partits, del centre del camp en endavant el de Vallecas encara no té algunes peces importants. En la medul·lar, la majoria de peces depenen de l’operació amb Oriol Romeu, i és que la seva sortida podria suposar l’arribada de Pablo Torre i, potser també, de Nico, tot i que és més complicat. A més, amb la sortida de Romeu l’arribada de Máximo Perrone cedit del Manchester City seria més a prop, mentre que el Girona continua treballant en el fitxatge d’Iván Martín.

On Míchel encara tindrà les mancances més importants aquesta setmana és al davant. Sense un extrem esquerre natural a banda de Valery i sense un davanter centre que pugui agafar el relleu de Taty Castellanos, el Girona afronta aquests primers amistosos amb falta de referents en atac, cosa que també suposarà una bona oportunitat per veure què poden fer jugadors com ara Ureña i Joel Roca i per comprovar si Sávio es podria adaptar bé a la banda esquerre. Lògicament, però, la falta d’un davanter centre titular serà el gran handicap que tindran, de moment, els gironins, cosa que donarà més protagonisme a Stuani i una oportunitat a Manu Vallejo per tornar a mostrar-se i intentar convèncer Míchel, cosa difícil. Sigui com sigui, l’arribada d’un davanter centre, o ni que sigui, de moment, d’un jugador amb un perfil més ofensiu, és el que falta per tenir una columna vertebral ben definida.

EL PUNT FINAL

Porters
Paulo Gazzaniga 31 anys
Juan Carlos 35 anys
Toni Fuidias** 22 anys
Defenses
Arnau Martínez 20 anys
Yan Couto* 21 anys
Santi Bueno 24 anys
David López 33 anys
Alexander Callens 31 anys
Bernardo Espinosa 34 anys
Juanpe 32 anys
Daley Blind 33 anys
Miguel Gutiérrez 21 anys
Migcampistes
Oriol Romeu 31 anys
Ibrahima Kebé 22 anys
Aleix Garcia 26 anys
Yangel Herrera 25 anys
Borja García 32 anys
Ricard Artero** 20 anys
Davanters
Toni Villa (lesionat) 28 anys
Viktor Tsygankov 25 anys
Sávio Moreira* 19 anys
Valery Fernández 23 anys
Manu Vallejo 26 anys
Cristhian Stuani 36 anys
Óscar Ureña** 20 anys
Joel Roca** 18 anys
* Cedit
** Amb fitxa del filial

L’ESTRENA

El Girona tancarà l’estada dissabte, quan jugarà contra l’Andorra a La Vinya
Dimecres contra l’Olot, els joves i les cares noves, Sávio i Blid, seran el centre d’atenció

DIA CLAU

Oriol Romeu serà del Barça en les properes hores i podria ni iniciar avui l’estada

COMPLERT

Presumiblement, el Girona ja no tocarà res ni en la porteria ni en la línia defensiva

AL CENTRE DEL CAMP

Iván Martín i l’operació Romeu, amb Nico i Pablo Torre implicats, marcaran el camí

AL DAVANT

El davanter centre és la gran mancança del Girona en aquest inici de curs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)