Girona

Cercant la referència del gol

Míchel ha provat coses diferents a la punta d’atac en els dos primers partits, però va curt d’efectius i de qualitat

La inspecció vital del mercat per tancar el fitxatge d’un davanter centre avança a poc a poc

El Girona, que ahir va afrontar el seu primer dia sencer de treball a Manchester i que avui jugarà contra el Sheffield United (14 h), ha marcat sis gols en els dos primers partits de la pretemporada, contra l’Olot i l’Andorra. Dit així, podria semblar que ofensivament els gironins han engegat la pretemporada amb bona nota. La realitat, però, és que si bé és cert que l’equip ha tingut més mancances en altres aspectes, per a Míchel està sent molt complicat gestionar l’atac en aquest inici de pretemporada. El principal problema que té Míchel és a la punta d’atac, ja que els gironins estan molt minvats d’efectius. N’és una mostra clara el fet que Manu Vallejo, que si no hi ha una sorpresa majúscula sortirà cedit, està sent clau per poder alinear onzes d’una mínima garantia. Stuani és l’únic punta de la plantilla amb la continuïtat assegurada, ja que, a banda de l’uruguaià i el gadità, qui també ha ocupat la posició de 9 és Pau Víctor, que no es quedarà al primer equip.

Míchel té el que té a la seva disposició i és amb això que ha intentat fer proves en els partits contra l’Olot i l’Andorra, i n’haurà de continuar fent en els propers partits perquè l’escenari no canviarà. En l’estrena, al camp de l’Olot, el de Vallecas va apostar per Stuani en la primera part i per Manu Vallejo en la segona, amb Pau Víctor jugant darrere seu fent d’enllaç. El gadità i el jove del filial van veure porteria aquell dia. En el segon test, contra l’Andorra, Míchel va canviar el guió, ja que en la primera part va situar en punta Pau Víctor i, en la segona, condicionat també per la falta d’efectius al mig del camp, va canviar el sistema i va jugar amb dos davanters, col·locant Stuani, que va ser l’autor del gol de l’empat des dels onze metres, i Manu Vallejo a la punta d’atac. L’experiment no li va sortir malament, perquè els gironins van millorar clarament la seva producció ofensiva després del descans, però, pel que s’ha vist en els dos cursos que fa que és a Montilivi, difícilment serà un camí al qual el tècnic del Girona vulgui recórrer gaire sovint.

Queda clar que de moment Míchel va experimentant amb el que té a la plantilla, però que l’arribada de noves peces al davant és imprescindible en els propers dies o setmanes si es vol encetar la lliga amb les màximes garanties, per molt que Stuani, Manu Vallejo i Pau Víctor hagin vist porteria. En aquest sentit, el Girona fa temps que busca en el mercat, però de moment la recerca no ha donat fruits. Els dos noms que estan més ben col·locats en l’agenda del director esportiu, Quique Cárcel, són el davanter de l’Eibar Stoichkov, que acaba contracte a final de temporada i podria sortir per un traspàs més assequible que l’estiu passat, i Artem Dovbik, per qui el Girona intensifica els contactes amb el Dnipró-1 en una operació complicada.

Artem Dovbik, difícil

Després de l’aposta que va fer el Girona en el mercat d’hivern per Viktor Tsygankov, els gironins no han tret la mirada del mercat ucraïnès, relativament més assequible que mai per la situació que es viu al país. De fet, un dels noms que ocupen les primeres posicions de l’agenda de Quique Cárcel per cobrir la baixa de Taty Castellanos i ocupar la posició de davanter centre a l’equip de Míchel és Artem Dovbik. L’atacant ucraïnès, de 26 anys, va fer una magnífica temporada el curs passat amb el Dnipró-1, amb qui va acabar en la segona posició i va aconseguir el bitllet per a la Champions League. A títol individual, el seu rendiment va ser excel·lent, ja que va marcar 24 gols que el van convertir en el màxim golejador i en una de les grans figures de la lliga ucraïnesa després de la marxa de Mudrik i Tsygankov en el mercat d’hivern.

Les xifres golejadores de Dovbik, que també va marcar cinc gols en els set partits que va disputar en la Conference League, avalen el seu fitxatge, però les negociacions amb el Dnipró-1 no són gens fàcils de resoldre. Principalment, perquè el futbolista va renovar el mes de juny passat fins al 2025 amb el conjunt ucraïnès. El moviment, però, no respon a la voluntat de quedar-se a la lliga ucraïnesa, sinó a l’intent del club per aconseguir un important traspàs per a ell. “No ha renovat per quedar-se, perquè el que vol és anar a jugar a Europa”, va dir al seu moment el tècnic del Dnipró, Oleksandr Kucher.

El desig del futbolista és el que manté oberta la porta a una hipotètica arribada a Montilivi, però el que fa difícil l’operació és que el club ucraïnès demana uns 15 milions d’euros pel seu traspàs, que a més també s’hauria de negociar amb el Midtjylland danès, que manté una part dels seus drets. En aquest sentit, segons mitjans ucraïnesos, el Girona ha intentat fer un moviment en les últimes hores per incloure en l’operació Mikola Kukharevitx, davanter ucraïnès de 22 anys del Troyes, club del City Football Group, per tal d’abaratir el fitxatge de Dovbik. Els mateixos mitjans, però, assenyalen que el Dnipró ha rebutjat aquesta oferta, de manera que si el Girona vol acabar aconseguint els serveis del màxim golejador de la lliga ucraïnesa, el més probable és que hagi d’acabar gratant-se de valent la butxaca.

TRES PECES

Pau Víctor, Manu Vallejo, que han de sortir, i Stuani són els que han jugat en punta

DOS SISTEMES

En la segona part contra l’Andorra, Míchel ho va provar amb dos davanters (4-4-2)

INTERESSEN

Stoichkov i Dovbik són els dos atacants més ben col·locats en l’agenda de Cárcel
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)