Girona

Les vibracions són bones

El Girona s’imposa amb convenciment al Blackburn Rovers gràcies a les dianes de Stuani, Tsygankov i Blind

El duel deixa la lesió de Pablo Torre per un cop però la brillant actuació, amb assistència d’esperó, de Jastin

Blackburn 2 Girona 3

BLACKBURN ROVERS:Kaminski, Rankin-Costello, Carter, Hyam, Pickering, Lewis Travis, Tronstad, Szmodics, Dolan, Markanday i Harry Leonard (Niall Ennis, 87’).GIRONA:Juan Carlos, Arnau (Yan Couto, 46’), David López (Bernardo, 46’), Juanpe (Blind, 46’), Miguel (Callens, 46’), Yangel Herrera (Selvi, 63’), Aleix Garcia (Pau Víctor, 63’), Pablo Torre (Jastin, 13’), Tsygankov (Iván Martín, 46’), Sávio (Iker Almena, 63’) i Stuani (Manu Vallejo, 46’).GOLS:0-1 (24’) Stuani. 0-2 (30’) Tsygankov. 1-2 (39’) Harry Leonard. 1-3 (52’) Blind. 2-3 (67’) Markanday.ÀRBITRE:Thomas Bramall (anglès).T.G.:Dolan (63’), del Blackburn i Manu Vallejo (66’), del Girona.T.V.:cap.PÚBLIC:Uns 3.000 espectadors a l’estadi Ewood Park.

El Girona continua millorant, creixent i convencent a mesura que acumula hores d’entrenament i partits a les cames dels seus jugadors. L’equip dirigit per Míchel Sánchez va superar amb certa autoritat un Blackburn Rovers a qui li va costar respondre al plantejament gironí (2-3). Les dianes de Stuani i Tsygankov en uns minuts màgics del primer temps (24’ i 30’), i una de Blind en el segon acte a passada d’esperó de Jastin, la sensació del duel, van deixar en un no res l’1-2 de Leonard a prop del descans, i el 2-3 definitiu de Markanday, que va aprofitar una errada en la sortida de pilota de Juan Carlos. A més de la imprecisió del porter de Marchamalo, l’altra mala notícia del matx va ser la lesió de Pablo Torre per un cop al genoll després d’una entrada d’un rival. El càntabre va demanar el canvi per precaució en el 13’ però el seu relleu, Jastin, va posar cap per avall el duel.

Els primers minuts van ser de tempteig, tot i que el Girona ja va demostrar que volia tenir la pilota i ser el màxim de vertical i incisiu. Míchel va plantejar un 4-2-3-1 amb Yangel Herrera i Aleix Garcia al pivot, i Tsygankov, Pablo Torre i Sávio al davant de dreta a esquerra. Abans del quart d’hora, la lesió del futbolista cedit pel Barça va desfer l’entramat i Tsygankov va assumir la posició central amb Sávio per la dreta, on més mal fa, i Jastin per l’esquerra. I va funcionar, ja que els tres jugadors van trobar la inspiració i els espais. En el minut 20, Jastin ja va avisar amb una bicicleta i una centrada que Stuani no va poder aprofitar en el preludi del 0-1 quan una combinació va deixar Tsygankov amb opcions de fer la centrada i de trobar el de Tala, que a la segona no va perdonar (24’). Sis minuts després, Sávio, amb recorregut pel carril dret, va connectar a la frontal amb Tsygankov, que va controlar i va armar la cama per assestar un nou cop al rival. Abans del descans, Sávio va protagonitzar un parell d’incursions dins de l’àrea i Tsygankov no va poder rematar una centrada de Miguel, però el Blackburn, en la primera ocasió en què va trobar l’esquena dels centrals gironins va retallar distàncies a través de Leonard (39’).

Festival de Jastin

En la segona part es va mantenir la tònica de domini blanc-i-vermell amb un Jastin atrevit que acabava amb èxit cada control o intent de driblatge que feia i en el 52’ va deixar bocabadats els presents a Ewood Park amb una assistència inversemblant amb l’esperó que va deixar sol com un mussol Blind. El neerlandès no va perdonar davant del porter i va estrenar-se com a golejador amb la samarreta del Girona per establir un 1-3 que feia justícia al joc mostrat pels de Míchel, que va fer servir de pèndol entre dues posicions més d’un jugador –Blind s’incrustava entre centrals o al mig del camp per ajudar els pivots, Callens ocupava el lateral esquerre però també l’eix defensiu, i Jastin l’extrem, però també el carril per ajudar el peruà.

El mateix Jastin i Vallejo van poder ampliar la renda gironina però el 2-3 definitiu va arribar en el 67’ quan Juan Carlos no va fer bé una passada cap a Blind i va servir en safata el gol a Makanday. Tot i posar-hi emoció, el porter no va haver de patir en excés en uns minuts finals amb els anglesos trepitjant més terreny del Girona.

CONTRATEMPS

En el minut 13, Pablo Torre va ser substituït per culpa d’un cop al genoll esquerre

EN SIS MINUTS

Stuani va fer el 0-1 a centrada de Tsygankov i l’ucraïnès, el 0-2 a passada de Sávio

FESTIVAL

Jastin va tenir una actuació molt destacada i va assistir Daley Blind en l’1-3

ERRADA

Juan Carlos no va estar fi en una acció en la sortida de pilota i va donar vida al rival (67’)

Primers minuts per a Tsygankov i Iván Martín

Si bé contra el Sheffield United la seva presència en l’amistós era precipitada a conseqüència de les molèsties físiques que arrossegaven, el segon i últim duel per terres angleses contra el Blackburn va permetre tornar a veure damunt del terreny de joc l’extrem ucraïnès Viktor Tsygankov, que va ser titular per la banda dreta en el 4-2-3-1 plantejat per Míchel d’inici, i Iván Martín, que va sortir en la segona part precisament per Tsygankov. Borja García i Valery han estat els únics jugadors que no ha disputat cap minut durant l’estada a Manchester i, de fet, van tornar cap a Girona abans que els seus companys per ser avaluats pels metges i adaptar els entrenaments de recuperació. Yan Couto també va tornar a disposar de minuts després de perdre’s el primer duel a la City Academy.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)