Girona

Bueno complirà el termini

Per Getafe. El central uruguaià, lesionat el 23 de maig, ultima la recuperació amb l’objectiu de poder estar disponible la segona jornada

Una de les absències més importants en aquesta pretemporada per al Girona està sent la de Santi Bueno. El central uruguaià es va lesionar el passat 23 de maig en la disputa de la 36a jornada de lliga al camp del Celta i des de llavors no ha pogut tornar a entrenar amb la resta del grup. La seva cara aquell dia ja era preocupant, i és que l’uruguaià va patir una lesió al tendó conjunt de la musculatura isquiosural esquerra que l’obligava a estar uns tres mesos de baixa. Tres mesos que, si no hi ha una complicació d’última hora, el central complirà estrictament, ja que la seva evolució és la prevista i a finals de mes està previst que rebi l’alta mèdica.

Santi Bueno va iniciar la pretemporada el 10 de juliol amb la resta de companys, però des de llavors ha estat treballant en solitari amb la seva recuperació. De fet, l’uruguaià no va viatjar a Manchester i es va quedar a La Vinya per continuar amb el seu procés. Ara ja es troba en la fase final de la recuperació i la previsió és que la setmana que ve comenci a entrenar amb el grup. Pel partit de dissabte 12 d’agost al camp de la Real Sociedad en la primera jornada de lliga la seva presència és gairebé impossible, però l’objectiu és que el central uruguaià pugui estar a disposició de Míchel la setmana següent, quan els gironins rebin a Montilivi la visita del Getafe el diumenge 20 d’agost. Lògicament, la falta de ritme que tindrà Santi Bueno fa difícil pensar que la seva entrada a l’equip pugui ser ràpida i el més probable és que vagi agafant minuts a poc a poc. En aquest sentit, l’aturada del mes de setembre pels partits de seleccions podria ser clau, però també és una arma de doble tall perquè Santi Bueno podria entrar en la convocatòria de la selecció uruguaiana com va fer el curs passat abans de lesionar-se.

Un reforç de luxe

Sigui com sigui, i encara que el retorn acabi sent progressiu, la recuperació de Santi Bueno serà una excel·lent notícia per al Girona, i és que si no passa res estrany l’uruguaià ha de ser el pilar de la defensa una temporada més, tal com va ser la temporada passada. Durant la pretemporada l’equip ha trobat a faltar, i molt, la seva presència a l’eix de la defensa, i és que el valor que aporta Santi Bueno és incalculable per la seva bona sortida de pilota i la major velocitat que la resta de companys de posició, segurament amb l’excepció de Callens.

En aquest sentit, la lesió que va patir Santi Bueno també ha condicionat el mercat, i no ha anat gens malament al Girona. I és que després del gran rendiment ofert el curs passat el central era un dels clars candidats a rebre ofertes, però la lesió sembla que ha frenat aquesta opció i Santi Bueno, que va renovar fa poc fins al 2026, no es mourà de Montilivi.

PAS A PAS

Sense ritme de competició, la seva entrada a l’equip es preveu progressiva

EFECTE

La lesió ha evitat que l’uruguaià fos protagonista del mercat, on podia tenir ofertes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)