Girona

Preparats per competir

El Girona supera la Lazio gràcies a un futbol engreixat i poc habitual en aquest punt del curs gràcies als gols de Tsygankov i Stuani

Els de Míchel il·lusionen a Montilivi i no han perdut cap dels set partits de la pretemporada

Girona 2 Lazio 1

GIRONA:Gazzaniga, Arnau (Dovbyk, 73’), David López, Blind, Miguel, Yangel Herrera (Selvi, 84’), Aleix Garcia, Iván Martín (Yan Couto, 46’), Sávio, Tsygankov (Pablo Torre, 65’) i Stuani (Pau Víctor, 84’).LAZIO:Ivan Provedel, Manuel Lazzari (Mario Gila, 86’), Patric, Romagnoli (Matias Vecino, 61’), Marusic, Cataldi, Basic (Casale, 61’), Luis Alberto (Cancellieri, 70’), Felipe Anderson (Mango, 92’), Zaccagni i Ciro Immobile (Taty Castellanos, 61’).GOLS:1-0 (51’) Tsygankov. 2-0 (70’) Stuani. 2-1 (77’) Taty Castellanos.ÀRBITRE:Garcia Verdura.T.G.:a Yangel Herrera (45+1’) i Stuani (77’), del Girona i a Luis Alberto (58’), de la Lazio.T.V.:per doble amonestació a Zacagni (28’ i 66’) i directa al tècnic Sarri (92’), tots dos de la Lazio.PÚBLIC:8.295 espectadors a l’estadi de Montilivi.

El Girona es va adjudicar la 46a edició del trofeu Costa Brava després de superar la Lazio, el subcampió de la Serie A. L’equip de Míchel acaba la pretemporada invicte (cinc victòries i dos empats) i arriba a l’inici de la competició amb sensacions immillorables de cara a l’inici de la lliga, dissabte al Reale Arena contra la Real Sociedad. Les dianes de Tsygankov i Stuani en el segon acte van deixar sense efecte la de l’honor de Taty, ovacionat per la seva exafició. El matx va servir com a presentació de l’equip davant la seva gent i per veure la nova incorporació, Dovbik.

En la primera part, el Girona va tenir el control de la possessió i del partit. Míchel va apostar pel seu clàssic 4-3-3, amb Aleix Garcia fent de pivot, ben secundat per Yangel Herrera i, a la mitja punta, un Iván Martín molt fi en la presa de decisions i la passada que generés perill en atac. De fet, l’origen de les dues aproximacions amb més perill per part gironina han tingut el futbolista de Bilbao com a protagonista. L’ex-Vila-real, ara propietat del Girona, va veure molt bé la desmarcada, primer, de Savinho, que després de fer un control orientat massa llarg no va poder rematar en condicions davant del porter Provedel (8’) i, després, va fer el mateix amb Tsygankov, ahir enganxat a la dreta i relegant el brasiler a l’esquerra, que va fer una centrada potent i rasa que no va trobar cap rematador, tot i que Stuani, Yangel Herrera, Miguel i Savinho ja trepitjaven l’àrea romana.

El bagatge de la Lazio en atac va ser molt escàs. Només quan buscaven i trobaven l’esquena els de Sarri van inquietar tímidament la defensa local. Zacagni ho va fer pel perfil d’Arnau i David López, però després de fer una retallada va enviar la pilota fora al pal llarg (11’) i Ciro Immobile no va estar bé tècnicament per fer la centrada i trobar Zacagni i Luis Alberto, en bona posició per fer gol (35’).

En la segona, un pas més

El Girona va sortir amb un punt més d’intensitat en la segona part i, de seguida, va trobar el premi del gol. Yan Couto va entrar per Iván Martín, fet que va provocar que Savinho passés a la dreta; el de Curitiba, a l’esquerra i Tsygankov, pel mig, darrere de Stuani. De seguida, Aleix Garcia va rebre una pilota en una segona jugada i va fer una centrada que Stuani va rematar com va poder amb l’esperó i el refús defensiu el va caçar Tsygankov, que va engaltar un xutàs des de la frontal que va fer aixecar de la cadira els més de 8.000 espectadors presents a Montilivi (51’). El matx es va embrutir amb alguna entrada fora de temps i Zacagni va acabar expulsat, fet que va fer baixar els braços als romans, una situació que es va veure reflectida en el 2-0 de Stuani, ja que Miguel va poder fer una centrada sense oposició i la va fer mil·limètrica al cap del de Tala, que amb un gir de coll marca de la casa va superar el porter rival (70’).

Tot anava com una seda. Míchel va fer debutar Dovbik en el minut 73 en substitució d’Arnau i va passar Yan Couto al lateral dret, de manera que el dibuix tàctic va adquirir una forma de 4-4-2, amb els dos ariets com a referència. L’atractiu del tram final havia de ser aquest, però en una jugada a pilota aturada la Lazio va retallar distàncies amb una diana de l’ex-Girona Taty Castellanos (77’), un miratge per als italians, que, sense energia, no van inquietar més. Va ser el Girona l’equip que va tenir més a tocar un nou gol, a través de dues accions de Pablo Torre. L’última, claríssima, amb una acció d’un contra un amb Provedel i un xut de Couto.

VARIANTS

Tsygankov va actuar pel mig en la segona part i seu va ser l’1-0 des de la frontal

UN ONZE TITULAR

Míchel va apostar per un 4-3-3 amb Iván Martín a la mitja punta i Sávio a l’esquerra

SUPERIORS

Els italians van acabar frustrats, Stuani va fer el 2-0 de cap i Dovbik va debutar en el 73

Callens i Jastin s’afegeixen a la llista de baixes

J.S.

El central peruà, que va notar un dolor en l’inici de la segona part del penúltim duel de la pretemporada contra l’Andorra a La Vinya, no va ni seure a la banqueta en el partit d’ahir i la seva presència de cara a l’inici de la lliga és tota una incògnita. Callens, doncs, es va afegir a les baixes ja habituals en els darrers partits amistosos, una llista integrada per Juanpe Ramírez i Valery Fernández, a més de Santi Bueno, Ibra Kebé, Borja García, Òscar Ureña, Toni Villa, Ricard Artero i Joel Roca, els jugadors que no han gaudit de cap minut en tota la pretemporada. Tampoc va aparèixer en la convocatòria Jastin, una de les sensacions de la pretemporada i de qui Míchel va anunciar en la roda de premsa que contra l’Andorra es va fer un esquinç al turmell que el mantindrà de baixa entre dues i tres setmanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)