Girona

No es vol deixar de sumar

El Girona visita el camp del Sevilla (21.30 h, Movistar LaLiga) amb l’objectiu de donar continuïtat al triomf contra el Getafe i sumar algun punt per signar el millor inici de la història a primera

Els de Míchel es trobaran un conjunt andalús en zona de descens i obligat a guanyar després de perdre en les dues primeres jornades de lliga

Això només acaba de començar, però el Girona ja pot dir que viu un molt bon moment. Després d’una pretemporada en què els de Míchel no van perdre cap partit tot i enfrontar-se a rivals d’entitat com el Nàpols i el Lazio, els gironins han arrencat la lliga amb un empat al camp de la Real Sociedad (1-1) i una victòria a Montilivi contra el Getafe (3-0). Dos resultats que omplen de confiança un vestidor que espera les últimes incorporacions per tancar la plantilla i que serveixen per posar un molt bon punt de partida a la lliga. I és que, per molt que tot just ens trobem en la tercera jornada, cada punt que suma el Girona és un bon coixí pel que l’espera la resta de curs, de manera que no es pot desaprofitar. Per això, la visita d’aquesta nit al camp del Sevilla (21.30 h, Movistar LaLiga) ofereix una altra oportunitat als blanc-i-vermells per ampliar aquest estat de gràcia, que per si no fos prou ha anat acompanyat de la primera porteria a zero de la temporada, una de les grans mancances del Girona el curs passat en la lliga.

L’oportunitat hi és, però no serà fàcil. Visitar el camp del Sevilla mai és un repte senzill, i encara menys en vista de la situació en què hi arriba el conjunt andalús, ja que en les dues primeres jornades de lliga els de José Luis Mendilibar han acabat amb les mans buides, de manera que avui al Sánchez Pizjuán i davant la seva afició voldran fer el primer pas per sortir de la zona de descens on es troben ara i esvair els fantasmes de l’horrorós inici de temporada del curs passat. El Girona, però, voldrà posar el dit a la llaga aprofitant la fragilitat defensiva que ha mostrat el Sevilla fins ara, que l’ha dut a ser l’equip més golejat de la lliga en les dues primeres jornades, amb sis gols en contra.

Advertits, això sí, per la bona imatge que va mostrar el conjunt andalús en la supercopa d’Europa contra el Manchester City –el títol es va decidir als penals pels de Pep Guardiola–, els de Míchel sortiran disposats a rascar un resultat positiu que posi el colofó al mes d’agost i que permeti afrontar els últims dies del mercat de fitxatges amb una mica més de tranquil·litat, tot i tenir clar que hi ha peces indispensables que han d’aterrar a Montilivi abans de l’1 de setembre. El repte és doble, perquè ben segur que Míchel també té una fita històrica al cap. Per primera vegada en els quatre cursos que el Girona ha disputat a primera divisió els gironins poden acabar la tercera jornada sense conèixer la derrota, cosa que els permetria signar el millor inici de la història a primera divisió, fixat fins ara en quatre punts de nou possibles, els mateixos que sumen ara els blanc-i-vermells en dues jornades.

Amb molt pocs canvis

Tot i que el partit d’avui no tindrà res a veure amb el de diumenge passat contra el Getafe, ja que el Girona es trobarà un equip més proactiu que el conjunt madrileny, el més probable és que Míchel pràcticament repeteixi l’onze que tan bon resultat va donar. El dubte més clar és a la davantera, on Cristhian Stuani té molts números de mantenir la titularitat després del doblet que va signar a Montilivi. Els rumors que hi ha sobre el seu traspàs a l’Abha Club de l’Aràbia Saudita, però, podrien ser un factor que afavorís l’estrena com a titular de Dovbyk, tot i que en la prèvia Míchel va assegurar que durant tota la setmana ha vist l’uruguaià entrenant-se amb normalitat.

UN NOU REPTE

Fins ara el Girona mai ha acabat la tercera jornada sense conèixer la derrota en l’elit

STUANI O DOVBYK

L’uruguaià, tot i els rumors del seu traspàs, té molts números de continuar en l’onze

La mida presa al Sevilla

Fa menys de quatre mesos el Girona va visitar el camp del Sevilla, en un duel en què els dos equips s’hi jugaven bona part de les seves aspiracions europees, i els gironins van aconseguir una grandíssima victòria gràcies a les dianes de Juanpe i Taty Castellanos, que va permetre als de Míchel somiar fins al final amb la Conference League. Aquest és l’únic triomf del Girona al Sánchez Pizjuán en les tres visites que hi ha fet fins ara al primer equip, ja que en les dues primeres temporades en l’elit els gironins van perdre 1-0 el curs 2017/18 i 2-0 el curs 2018/19. Tot i això, el Girona arriba en una gran dinàmica contra el conjunt andalús, ja que en els últims tres partits en què s’han enfrontat els dos equips –dos dels quals, a Montilivi– el Girona ha aconseguit la victòria, i això que havien perdut els tres primers duels.

Borja García, inscrit amb el 10

A banda de l’important retorn de Santi Bueno a la convocatòria, la gran novetat de la llista per al partit d’avui és la d’Ibra Kebé. El migcampista de Mali ja està recuperat de la greu lesió que es va fer al genoll i que el va obligar a estar aturat tota la temporada passada, de manera que torna a una convocatòria 463 dies després del 21 de maig del 2022, quan va jugar un minut contra el Mirandés. Qui encara no està recuperat de la lesió és Borja García, que ahir va ser inscrit pel Girona a LaLiga, confirmant que portarà el dorsal 10 aquesta temporada. Toni Villa, Jastin, Artero i Joel Roca també continuen de baixa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)