Portu fa màgia a Montilivi

El Girona afrontarà l’aturada de seleccions en una posició de privilegi després d’un inici de lliga impecable amb 10 punts de 12 possibles, i és que els de Míchel han aconseguit una victòria èpica contra Las Palmas (0-1) gràcies a una diana de Portu en el minut 88’. El murcià ha viscut el retorn somiat a Montilivi, i és que havia entrat al camp en el minut 74 sent el cinquè canvi. Eric Garcia i Jhon Solís, en canvi, no han debutat.

El Girona ha tingut un bon ensurt només de començar el partit, i és que Munir ha fet una grandíssima assistència a Pejiño, que s’ha quedat sol davant Gazzaniga però l’argenti s’ha fet molt gran per aturar l’u contra u (3’). Als gironins els hi ha costat entrar al partit i superar la pressió alta del Las Palmas.. A poc a poc el partit s’ha igualat i han arribat les primeres ocasions del Girona. Primer l’ha tingut Tsygankov, amb un xut amb poc angle que ha refusat Valles (11’), i després Savinho, amb un xut que ha refusat amb el peu el porter canari (20’). A la mitja hora de joc ha arribat el primer gol anul·lat, que se l’havia fet Álex Suárez en pròpia porteria, tot i que l’acció venia d’un fora de joc de Stuani assenyalat pel VAR (31’). La primera part ha acabat amb el Girona generant més sensació de perill i amb una diana de Stuani en el minut 44’. Incomprensiblement, però, el col·legiat Busquets Ferrer l’ha anul·lat per una falta prèvia inexistent de David López i el VAR tampoc ha corregit la decisió.

En l’inici de la segona part els canaris han tornat a ser lleugerament superiors i han gaudit de dues bones ocasions. En la primera Pejiño ha xutat massa centrat i en la segona ha aparegut de nou Gazzaniga per salvar el Girona. En aquest cas després d’un remat de cap de Julian Araujo, que s’havia anticipat a tota la defensa (58’). A partir d’aquí els gironins han tornat a igualar les forces i han tingut les millors arribades fins al xiulet final, tot i que el guió del partit tampoc ha estat clarament favorable en cap moment. Yan Couto, amb un xut massa creuat (69’) i Dovbyk, amb un parell de xuts amb l’esquerra bastant inofensius (80 i 87’), han tingut les ocasions més clares abans de l’aparició de Portu. Valery ha signat una bona jugada per l’esquerra i ha posat una centrada passada al segon pal, on Yan Couto ha aprofitat la passivitat defensiva per posar la pilota a l’àrea petita on Portu, sol, ha marcat amb el cap l’únic gol del partit per fer somiar més que mai el Girona.