Girona

Per continuar fent història

El Girona visita el camp del Granada (21 h, Movistar LaLiga) amb l’objectiu d’aconseguir una victòria que doni continuïtat al deu de dotze aconseguit abans de l’aturada de seleccions

Si els gironins puntuen al Nou Los Cármenes, signaran el millor inici de temporada de la història del club en el futbol professional

Quinze dies sense futbol sempre es fan llargs i més quan el Girona vivia un moment dolç després de sumar deu punts en les quatre primeres jornades de lliga. L’aturada de seleccions va posar una pausa a aquesta gran dinàmica, però els gironins no volen que sigui un fre. I és que els de Míchel visiten, aquesta nit, el camp del Granada (21 h) amb l’objectiu de sumar un bon resultat més en aquest inici de lliga que serveixi per mantenir l’equip en posicions de privilegi, molt per sobre de les expectatives.

Recuperar el ritme després d’una aturada de seleccions mai no és fàcil, i menys tenint en compte que el Girona va cedir set jugadors a les seves respectives seleccions (un, Callens, no ha tornat per sortir cedit). Ara bé, els blanc-i-vermells tenen motius de sobres per suplir aquest condicionant amb una motivació extra, perquè el Girona té l’oportunitat de batre dos rècords alhora. El primer només depèn de puntuar al Nou Los Cármenes, mentre que el segon depèn d’una victòria. Perquè si els de Míchel sumen com a mínim un punt aquesta nit signaran el millor inici de la història del club en el futbol professional, superant l’arrencada de la temporada 2014/15 en 2a divisió A, en què els de Pablo Machín van fer també un deu de dotze abans de perdre en la cinquena jornada. A més, si el Girona guanya, aconseguirà encadenar quatre triomfs en la màxima categoria per primera vegada en la seva història, després d’haver-se encallat en el quart partit en tres ocasions.

Un dels handicaps que haurà de superar l’equip aquesta nit és la baixa per lesió d’Arnau, una de les altres conseqüències negatives de l’aturada de seleccions, tot i que no es tracti d’una lesió de gravetat i també serveixi perquè el maresmenc tingui un descans necessari. Yan Couto serà, doncs, l’encarregat d’ocupar el lateral dret amb la primera titularitat del curs després dels bons minuts que va tenir contra el Las Palmas. Segurament, la del brasiler serà l’única novetat de l’onze inicial, i és que Míchel ve de no tocar ni una peça en les últimes tres jornades. No és descartable, però, que Míchel també doni descans a Yangel Herrera, que es va desgastar més durant l’aturada amb Veneçuela i que, a més, va ser l’últim a reincorporar-se als entrenaments. Pablo Torre o Portu serien els candidats, endarrerint la posició d’Iván Martín.

Un rival necessitat

El Girona es trobarà davant un Granada que en les primeres quatre jornades ha pagat la patenta en primera divisió. Perquè, tot i oferir una imatge més que correcta en tots els partits, els andalusos només han pogut sumar tres punts i es troben en la zona baixa de la classificació. Per tant, i encara més davant la seva afició, el Granada es deixarà la pell per obtenir un resultat que l’ajudi a sortir del pou i no faci aparèixer els primers fantasmes.

El que es pot esperar segur del partit, però, són gols, i és que els andalusos venen ni més ni menys que de perdre 5-3 al camp de la Real Sociedad. Amb dotze dianes, tot i haver jugat un partit menys que gairebé tots els equips, són l’equip més golejat de la categoria, una fragilitat que els gironins, que fins ara han vist porteria en cada partit, intentaran aprofitar. Això sí, al davant el Granada s’ha mostrat fort i ha marcat els mateixos set gols que el Girona, de manera que posarà a prova la solidesa mostrada fins ara dels gironins.

UNA FITA MÉS

El Girona pot encadenar quatre victòries en primera divisió per primer cop

YAN COUTO

El brasiler, per l’absència d’Arnau, podria ser l’única novetat de l’onze

Arnau i Ibra Kebé, baixes

En la convocatòria per viatjar a Granada, destaca l’absència d’Arnau, titular les quatre primeres jornades. El lateral es perdrà el partit per lesió, com també Ibra Kebé. “L’Arnau va patir un esquinç al turmell amb la selecció i no arriba a temps. L’Ibra té molèsties musculars. Avui, ha entrenat, però, després de tant de temps sense jugar, preferim no arriscar, i per això és baixa”, va dir ahir Míchel, que va incidir en l’estat físic d’Arnau: “És veritat que gairebé no ha tingut vacances i ho ha jugat tot. Té 20 anys. És normal que qualsevol problema sigui producte del ritme de competició que porta. Per això hem pensat que hem de parlar amb ell i millorar el seu físic perquè aviat estigui al 100% amb nosaltres.” Per contra, qui s’estrena en una convocatòria amb el primer equip en partit oficial és Jastin, recuperat de la lesió.

Míchel, amb bons números

El Girona ha perdut en les tres visites que ha fet al camp del Granada en tota la història, concretament a segona en les temporades 1940/41 (0-1), 1948/49 (3-0) i 2010/11 (2-1). Els mals registres dels gironins, però, contrasten amb els de Míchel Sánchez com a tècnic, i és que el de Vallecas mai no ha perdut contra el conjunt andalús. Hi va guanyar els dos partits del curs 2017/18 a 2a divisió A amb el Rayo Vallecano (1-0 i 0-2) i va empatar amb l’Osca al Nou Los Cármenes el curs 2020/21 en primera divisió (3-3). A més, el balanç de Míchel en els partits contra el tècnic del Granada Paco López és d’una victòria i un empat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)