L’exquisidesa feta futbol

El Girona guanya al camp del Granada (2-4) amb una primera part brillant i una segona en què gestiona el patiment

Els gironins signen de la manera més brillant possible el seu millor inici de la història en la LFP i encadenen quatre triomfs per primer cop en l’elit

GRANADa 2 GIRONA 4

GIRONA:Gazzaniga; Yan Couto, Blind (Juanpe, 92’), Eric Garcia, Miguel; David López, Aleix Garcia; Tsygankov (Portu, 68’), Iván Martín (Yangel Herrera, 71’), Savinho (Valery, 92’); i Dovbyk (Stuani, 71’). GRANADA:Raúl Fernández; Ricard, Víctor Díaz (Torrente, 62’), Ignasi Miquel, Carlos Neva (Carreras, 83’); Callejón (Villar, 62’), Melendo (Antonio Puertas, 74’), Gumbau, Bryan (Manafá, 83’); Lucas Boyé i Uzuni. GOLS:0-1 (22’) Tsygankov. 0-2 (31’) Savinho. 0-3 (34’) David López. 1-3 (63’) Uzuni. 2-3 (85’) Lucas Boyé. 2-4 (89’) Yan Couto.ÀRBITRE:Díaz de Mera.T.G.:a Uzuni (23’), Melendo (33’), Torrente (70’), del Granada; i a Yan Couto (72’), Juanpe (94’) i Yangel Herrera (96’), del Girona.PÚBLIC:17.323 espectadors al Nuevo Los Cármenes.

Algun dia tocarà despertar-se del somni, però de moment s’ha de gaudir. El Girona continua amb la seva marxa triomfal en aquest inici de lliga, i el que és millor: sembla que cada dia hi sumi més arguments. Perquè la del Nuevo Los Cármenes va ser molt més que una victòria (2-4). El Girona va tornar a fer una demostració de força al camp del Granada, sobretot en la primera part, en què es va exhibir contra un conjunt andalús que va semblar una marioneta a les mans dels gironins. Van ser els millors minuts de la temporada, i pràcticament es podria dir que de l’era Míchel, tot i que això són paraules importants. Si més no, els gols de Tsygankov, Savinho i David López van permetre arribar al descans amb un contundent 0-3, però que encara semblava curt pel que s’havia vist damunt la gespa. En la segona part, això sí, els locals van treure l’orgull i el Girona va haver de patir en alguns moments després que Uzuni i Lucas Boyé situessin el 2-3 en el marcador, tot i que el gol definitiu de Yan Couto va fer que els últims minuts fossin més o menys tranquils per assegurar una victòria històrica, ja que els de Míchel han signat el millor inici de temporada de la història en la LFP i han encadenat quatre victòries per primera vegada a la història en la màxima categoria. Paraules importants, per molt que la diferència de gols respecte al Barça els deixi ara en la tercera posició de la classificació.

El duel a Granada es preveia vistós, però potser no tant com ho va ser finalment. Els andalusos van sortir amb un equip extremament ofensiu i el Girona, amb les novetats d’Eric Garcia –de central, amb David López al mig–, Yan Couto i Dovbyk a l’onze, ho va saber aprofitar. Els gironins van guanyar la lluita per la possessió i, amb un ritme de pilota vertiginós, van fer el que van voler amb els andalusos, que només van intimidar per les bandes amb centrades de Bryan i Callejón. La superioritat del Girona era clara i es va traduir en el resultat gràcies al talent individual. Primer, de Tsygankov, que va marcar el 0-1 amb un xut amb rosca des de la frontal (22’), i després, de Savinho, que ja havia iniciat l’acció del primer gol i que va finalitzar una recuperació d’Aleix Garcia amb un xut potent que va superar un tou Raúl Fernández (31’). Per si no n’hi havia prou amb l’exhibició futbolística, els de Míchel hi van afegir la perfecció en l’estratègia, ja que el 0-3 va arribar en el minut 34 en una falta que va servir Aleix Garcia, va despenjar Dovbyk al segon pal i va empènyer David López al fons de la porteria.

Van ser tres gols, però en podrien haver estat més. Potser no per ocasions –perquè si una cosa van tenir els gironins va ser efectivitat de cara a porteria, malgrat que sí que van tenir una altra ocasió claríssima en què Ignasi Miquel va evitar sobre la línia el gol de Tsygankov (41’)–, però sí per la superioritat bestial que va mostrar l’equip, que es va agradar més que mai. Van ser 45 minuts brillants en clau col·lectiva, sense que pràcticament s’hi pogués posar un però. I també en clau individual, amb grans actuacions de gairebé tothom. Fins i tot de Dovbyk, que sense sort en el gol va fer un partit bestial jugant d’esquena a porteria i donant vida als companys.

Un canvi de guió

L’inici de la segona part va ser completament diferent. El Girona, temptat pels espais que hi havia, va permetre que el partit es descontrolés absolutament. El nou escenari va permetre que el Granada, amb un canvi de mentalitat, comencés a creure que encara no estava tot perdut. Cert és que en qualsevol moment el Girona hauria pogut fer el quart gol i sentenciar el partit, perquè, d’ocasions al contraatac, algunes sense finalitzar, en va tenir a grapats. Fins i tot Stuani va perdonar dues vegades sol davant del porter. El cas és, però, que primer Uzuni en un servei de córner (1-3, 63’) i després Lucas Boyé (2-3, 85’) van posar la por al cos als gironins en dues accions en què Eric Garcia, el més fluix dels gironins ahir, va perdre dos duels aeris en la primera acció. Per sort, el patiment va durar ben poc, ja que en el minut 89 Yan Couto, després d’una altra acció de Savinho, va marcar amb l’esquerra el 2-4 i va tancar un partit completament per emmarcar.

LA CLAU

Guanyant la lluita per la possessió, el Girona va fer ballar el Granada en la primera part

REACCIÓ LOCAL

El Granada va treure l’orgull en la segona meitat i el 2-3 va generar certa incertesa

ELS GOLS

Tsygankov, Savinho i David López van situar el 0-3 i Yan Couto va fer el 2-4

MINUT A MINUT

22’ Savinho es desfà de dos rivals i troba Tsygankov a l’altra banda, on l’ucraïnès dribla i marca el 0-1 amb un gran xut col·locat.
31’ Recuperació d’Aleix Garcia que cau als peus de Savinho, que s’acosta al balcó de l’àrea i marca el 0-2 amb un xut sec.
34’ Falta que posa Aleix Garcia al segon pal, Dovbyk la despenja i a l’àrea petita David López l’empeny per marcar el 0-3. 40’ Centrada de Ricard a la frontal de l’àrea petita, on Uzuni, com
pletament sol, remata desviat de manera incomprensible. 41’ Paret a la frontal entre Tsygankov i Iván Martín, i Ignasi Miquel evita el gol sobre la línia després que l’ucraïnès dribli el porter.
63’ Córner que pentina Ignasi Miquel al primer pal i des de darrere arriba Uzuni per rematar a boca de canó i marcar l’1-3.
73’ Error gravíssim de Raúl Fernández, que regala la pilota a Stuani, però el porter reacciona bé i atura el xut de l’uruguaià.
81’ Raúl Fernández evita el gol de Stuani en l’un contra un.
85’ Manafá despenja una pilota aèria dins l’àrea i Lucas Boyé, tot sol, no perdona des de la frontal de l’àrea petita per fer el 2-3.
89’ Internada de Savinho, que fa arribar la pilota fins a Yan Couto, i el brasiler, amb sang freda, dribla i marca el 2-4 amb l’esquerra.