Girona

Lideratge històric

El Girona guanya, amb remuntada inclosa, al camp del Vila-real (1-2) amb els gols de Dovbyk i Eric Garcia i assalta la primera posició amb un punt més que el Madrid

El Girona és líder de primera. I no per unes hores, ni per un dia. Ho serà, com a mínim, fins dissabte, i és que els de Míchel han aconseguit la sisena victòria consecutiva al camp del Vila-real i superen el Barça en la classificació. De fet, els gironins queden amb un punt més que el Madrid, segon, el rival de dissabte a Montilivi. El mèrit és doble, i és que el Girona ha encaixat de penal l’1-0 a l’inici de la segona part, però els gols de Dovbyk i Eric Garcia han capgirat el marcador.

En la primera acció del partit Eric Garcia ha fet una mala passada a Arnau, que tampoc ha estat gaire viu, i el Vila-real ho ha aprofitat per tenir la primera grandíssima ocasió, però Morales ha xutat per sobre el travesser després de la passada de Baena des de la línia de fons. Ha estat la primera acció de perill d’un conjunt groguet que ha estat més còmode sobre la gespa i que ha fet mal per la banda esquerra amb Pedraza i Yeremi Pino, a més de la mobilitat i verticalitat de Baena. El Girona, però, ha tingut fases en què ha tingut cert control del partit, tot i que sobretot ha fet mal en accions al contraatac amb la velocitat de Savinho, que ha estat molt insistent i desequilibrant, però no tan efectiu. L’ocasió més clara, però, ha arribat per la dreta en una centrada de Yangel que ha rematat forçat Dovbyk quan Savinho arribava sol per darrere seu (18’). Tot i les accions puntuals, el Girona ha hagut de patir al darrere, tot i que el Vila-real només ha gaudit d’un parell de remats de cap de Yeremi Pino que no han trobat porteria.

En l’inici de la segona part el guió del partit ha canviat completament, i és que quan no s’havien ni jugat tres minuts Iván Martín ha comès un penal absurd i innecessari sobre Capoué que Parejo ha transformat en l’1-0 (49’) per sota el cos de Gazzaniga, que podia haver fet alguna cosa més un cop endevinat el xut. El gol, però, ha esperonat al Girona, que a partir de llavors ha tancat el Vila-real a la seva àrea. Les primeres ocasions han estat de Dovbyk, que primer ha vist com Jörgensen desviava a córner el seu remat de cap i després ha rematat desviat de volea (51’). L’ucraïnès, però, no ha perdonat més, i és que en el minut 56’ Savinho ha posat una centrada perfecta al segon pal on Dovbyk ha rematat de cap en planxa per marcar l’1-1. La reacció ha estat fulminant, i en el 61’ ha arribat l’1-2 en un córner en curt que ha acabat centrant Aleix Garcia i Eric Garcia ha pentinat de cap per situar els gironins per davant en el marcador. Podria haver estat millor, i és que poc després, en una acció calcada, Aleix Garcia ha estavellat una centrada xut al travesser (65’).

Amb avantatge en el marcador el Girona ha estat molt més còmode sobre el camp, aprofitant els espais que ha deixat el Vila-real, que tampoc ha intimidat en excés la porteria de Gazzaniga. De fet, Stuani ha tingut tres ocasions molt clares per fer el tercer, però primer ha xutat fora a porteria buida després d’un error de Jörgensen (74’), després ha estat lent a l’hora de definir (75’) i per últim ha rematat desviat de volea des del punt de penal (78’). A més, els gironins encara han tingut altres arribades amb cert perill, mentre que el porter argentí ni ha hagut d’intervenir.

En els minuts finals ha debutat el colombià de 19 anys Jhon Solís, un dels fitxatges de l’últim dia de mercat que encara no havia tingut minuts.