Girona

Passat contra present

El Girona visita demà el Cadis al Nuevo Mirandilla, on va fer un dels pitjors partits la temporada passada

Els de Míchel encadenen tres victòries a domicili i podrien signar la quarta per primera vegada a primera

La derrota contra el Madrid (0-3), la primera de la temporada en la vuitena jornada, no ha canviat el dia a dia del Girona. “Després de perdre un partit cal mirar el següent de la mateixa manera, intentant oferir la nostra millor versió per intentar guanyar”, deia ahir Míchel en roda de premsa, conscient que la derrota de dissabte entra dins la normalitat i que no ha afectat l’estat anímic del vestidor. “Perdre un partit no és notícia, i contra el Madrid està dins de la lògica. L’equip s’ha entrenat molt bé i tothom té moltes ganes de jugar i oferir la seva millor versió”, va assenyalar.

Com que la lliga no dona treva, si més no fins la setmana que ve, en què hi haurà aturada de seleccions, el Girona tindrà l’oportunitat demà de tornar a sumar de tres en tres amb la visita al camp del Cadis (14 h). “Sempre és millor aprendre de les derrotes, perquè quan guanyes el toc d’atenció és més difícil i després de perdre el jugador està més receptiu. Penso que a la nostra àrea no vam ser contundents. És veritat que el Madrid té molta qualitat i ens va fer mal en accions molt bones, però sabem que hem comès algun error defensiu. Hem de millorar, perquè a les àrees és on es guanyen els partits”, comentava ahir Míchel, assenyalant quins són els aspectes que ha de corregir el seu equip.

Més enllà de les nombroses lesions que minven el potencial dels gironins, un dels clars hàndicaps que haurà d’afrontar el Girona al Nuevo Mirandilla és el fet de jugar lluny de Montilivi. A més, en un estadi on de moment no ha guanyat ningú aquesta temporada. Els gironins, però, han demostrat fins ara que tampoc tenen cap problema per jugar a domicili, i és que els de Míchel tampoc han perdut en cap dels quatre desplaçaments que han afrontat fins ara. Van empatar en la primera jornada al camp de la Real Sociedad (1-1) i després van encadenar tres victòries a fora, als camps del Sevilla (1-2), el Granada (2-4) i el Vila-real (1-2). En total, deu punts sumats a domicili, més de la meitat dels que el Girona va aconseguir en tota la temporada passada, en què va tancar la lliga amb 16 punts fora de casa.

La bona dinàmica que els gironins tenen a domicili obre la porta a la possibilitat d’aconseguir un nou rècord històric per al club. I és que en les tres temporades anteriors a la màxima categoria el Girona mai va ser capaç d’encadenar quatre triomfs lluny de Montilivi. El rècord, que es va igualar a l’estadi de la Ceràmica, eren les tres victòries consecutives que es van aconseguir amb Eusebio a la banqueta als camps del Madrid (1-2), el Rayo Vallecano (0-2) i el Leganés (0-2). Van ser tres victòries que van servir per encarrilar una permanència que, amb tres punts dels darrers 30, no es va poder aconseguir. Ara, lògicament, la situació és completament diferent, i una nova victòria serviria perquè el Girona arribés a la segona aturada de seleccions de la temporada en la primera, la segona o, en el pitjor dels casos, si el Madrid i el Barça guanyen els seus partits, en la tercera posició.

Només com a referència

Els bons resultats i, sobretot, les bones sensacions que ha transmès el Girona en els partits disputats fins ara a domicili han permès oblidar una de les mancances que va tenir l’equip el curs passat. I és que en més d’una ocasió els gironins van naufragar en les primeres parts dels partits fora de casa. Va passar a Almeria, a Getafe i, precisament, a Cadis. En els dos primers duels el Girona va acabar maquillant el marcador (3-2) en la segona part, però al Nuevo Mirandilla (2-0) els de Míchel no van ser capaços de competir, i van signar un dels pitjors partits de la temporada amb diferència. Aquell dia està marcat com a referència del que no pot succeir. “Hem vist el partit de la temporada passada i hem analitzat què va passar”, assegura Míchel, conscient que si l’equip puntua a Cadis arribarà molt abans del que estava previst a la xifra dels 20 punts.

LA VALORACIÓ

Perdre un partit no és notícia. L’equip s’ha entrenat molt bé i tothom té moltes ganes de jugar i oferir la seva millor versió
Sempre és millor aprendre de les derrotes perquè el jugador està més receptiu. Hem de millorar a les dues àrees
Hem vist el partit de la temporada passada i hem analitzat què va passar
Míchel Sánchez
entrenador del girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)