Girona

Yangel fa esclatar Montilivi en el temps afegit i el Girona dorm líder

El Girona ha superat per la mínima al Celta amb un golàs de Yangel Herrera en el primer minut del temps afegit. El novè triomf en onze jornades i els 28 punts donen als gironins l’honor de dormir la primera nit de Fires de Sant Narcís com a líder de la classificació de primera divisió. Per fregar-se els ulls. En un partit pla en què la paciència ha estat el principal argument dels de Míchel, Yangel ha fet esclatar Montilivi en l’últim sospir, quan semblava que l’empat a zero seria el resultat definitiu.

La primera mitja hora de joc ha estat de clar domini gironí, sobretot pel que fa a la possessió de la pilota, més que per ocasions. De fet, en els primers compassos el joc ha estat irregular i pla. En el minut 9, un aficionat visitant ha patit un mareig que ha obligat als metges dels dos equips i a les assistències sanitàries a atendre’l i al col·legiat a aturar un matx que sembla que no havia començat. Els de Míchel Sánchez han hagut de tenir molta paciència i moure a un Celta consistent i ordenat amb un 4-4-2 claríssim que buscava l’errada gironina per còrrer. Poc a poc, el Girona ha menjat encara més terreny al rival i ha creat més sensació de perill amb Savinho i Miguel Gutiérrez trapelles per l’esquerre.

Tot i això, al llindar del descans, el Celta és qui ha tingut dues aproximacions amb cert perill. La primera quan Bamba ha rebut a l’esquerra, ha fet retrocedir Arnau fins que ha pogut xutar a prop de la porteria i Gazzaniga ha refusat (41’). Dos minuts després, Bamba ha conduït una contra després d’un corner, però la centrada de De la Torre al segon pal l’ha enviat lluny de l’àrea Savinho (43’).

En la segona part, el Girona ha continuat insistint i bolcant el seu joc a camp rival. De seguida, Dovbyk ha rematat amb el cap massa tou un corner (47’) i més tard Miguel n’ha tingut una de clara des de la frontal després que Stuani hagués deixat de cara cap al madrileny (72’). Els gironins han estat massa imprecisos com per fer treballar molt a Guaita i, de fet, el Celta ha estat a prop del gol en una jugada en la qual segons el col·legiat, Larsen ha fet falta a Gazzaniga abans que Yan Couto no refusés bé davant De la Torre, que havia fet gol (83’).

Els de Míchel han pressionat i han cregut fins al final. I en el 91 Yangel Herrera has fet esclatar la traca inicial de fires quan s’ha girat a la frontal i ha fet un xutàs amb la dreta ajustat al pal de la porteria per establir l’1-0 que donava la novena victòria i els tres punts per a un Girona que dormirà la primera nit de fires de Sant Narcís com a líder de la classificació de primera divisió.