Savinho ho resol en l’últim sospir

El Girona supera el San Roque de Lepe (1-2) amb un gol del brasiler en el 98’, l’últim del temps afegit

El Girona ha superat la primera eliminatòria de copa després de guanyar al camp del San Roque de Lepe, de 2a divisió FEF (1-2). Els gironins han hagut de patir moltíssim, i és que Fuidias ha estat protagonista amb dues grandíssimes aturades i el gol de la victòria no ha arribat fins al minut 98, l’últim del temps afegit, quan Savinho s’ha desfet ell sol de tota la defensa i ha marcat el gol del triomf. Abans, Valery havia avançat els de Míchel en l’inici de la segona part (48’), però els locals havien empatat molt ràpid (51’).

Com era d’esperar Míchel ha apostat per un onze íntegrament del primer equip –el porter Fuidias amb dorsal del filial–, amb habituals a l’onze com Miguel i Tsygankov, que després de la lesió ha de recuperar ritme de competició. La teòrica superioritat dels gironins, però, no s’ha vist en la primera part. I és que en els primers minuts el San Roque de Lepe ha sortit amb una marxa més i, amb una pressió alta, ha posat en moltes dificultats als de Míchel, tot i que no ha amenaçat la porteria de Fuidias. A poc a poc el Girona s’ha anat endollant i ha gaudit d’uns minuts de domini, tancant els locals a la seva àrea. Portu, després d’una centrada d’Arnau, ha tingut la primera ocasió, però el seu remat amb la dreta no ha trobat porteria per ben poc (21’). Tsygankov ha tingut la segona, però ha relliscat en el moment del xut (27’). El domini dels gironins s’ha acabat diluint, i en el tram final de la primera part els de Míchel han patit de valent, sobretot en accions d’estratègia. Carlos Becken ha tingut la primera, però no ha connectat bé la rematada de cap (28’), però la millor ocasió de la primera part ha arribat en el 39’, quan Pablo Becken ha rematat de cap al primer pal un servei de córner i ha obligat a Fuidias a fer una grandíssima aturada, amb l’ajuda del pal, per evitar la diana dels locals.

El Girona ha començat amb una marxa més la segona part i ha tingut premi ben aviat, i és que després d’un parell d’avisos ha arribat el 0-1. Arnau ha arribat a la línia de fens, ha temporitzat d’alló més bé buscant la millor opció i ha fet la passada de la mort per Valery, que s’ha anticipat al defensa i ha marcat a plaer (48’). L’alegria ha durat ben poc als gironins, i és que només tres minuts després el San Roque de Lepe ha marcat l’empat, en una acció molt similar. Sergio Garcia ha centrat des de l’esquerra i entre Bernardo, en el seu intent de refusar, i Mizzian, han acabat marcant a l’àrea petita (1-1, 51’). Ha estat un cop dur pels de Míchel, que havien fet el més difícil. Els gironins han hagut de tornar a buscar el gol amb insistència, i s’hi han acostat en vàries ocasions. Sobretot en una doble ocasió en què primer Stuani ha xutat amb la dreta al pal i després, en el rebot, un defensa ha evitat el gol de Savinho (74’). Els locals no han abaixat els braços en cap moment i en el minut 84 Fuidias ha hagut de tornar a salvar el Girona refusant, amb problemes, un xut de Mizzian des de la frontal de la petita. En els instants finals el Girona ho ha intentat tot aprofitant el desgast local, però el gol del triomf no ha arribat fins al minut 98. Savinho ha recollit l’esfèrica al cercle central, ha engegat el motor i s’ha escapat de tota la defensa per, un cop dins l’àrea, superar el porter amb un xut ajustat i marcar l’1-2 que resol un tràmit que s’ha complicat molt més del previst.