Girona

Un nou repte d’altura

El Girona deixa arraconada la copa tot esperant rival en la segona eliminatòria (el sorteig és el 7 de novembre)

Els gironins anhelen continuar en ratxa en la lliga i fixen el doble duel a fora com un possible punt d’inflexió

El Girona va complir l’objectiu i es va classificar per a la segona eliminatòria de la copa després de superar, amb més feina de l’esperada, el San Roque de Lepe gràcies a una diana de Savinho en l’últim minut dels vuit que va afegir l’àrbitre. Els gironins gaudiran d’una altra eliminatòria i entraran en el sorteig del 7 de novembre, en què tornaran a jugar contra un equip de categoria inferior. Els de Míchel, però, ja han canviat el xip per tornar a centrar els esforços en la lliga, competició en la qual encadenen tres victòries consecutives, nou en total en les onze jornades disputades. Els blanc-i-vermells comparteixen el lideratge amb el totpoderós Madrid i demà visitaran El Sadar (14 h) amb l’objectiu de lligar el desè triomf, una xifra espectacular que acostaria encara més el Girona al gran objectiu fixat de la permanència, que començaria a ser virtual, tenint en compte que quedaran 26 jornades per disputar-se i el marge de més de vint punts sembla impossible que es redueixi, sempre que l’equip mantingui el bon rendiment mostrat (o s’hi acosti) en el que queda de campanya.

El Girona no sempre ha aconseguit arribar a les deu victòries en una temporada sencera a primera. De fet, els gironins es van quedar amb nou en el curs del descens –les que suma en l’actualitat en onze jornades–, un bagatge que el va enviar a segona A. En les altres dues temporades senceres a primera, en la 2017/18, la de més èxit per al club en mans de Pablo Machín, es va arribar a la desena victòria en la jornada 26, mentre que en la passada, ja dirigits per Míchel, es va tardar 29 jornades a aconseguir-ho. Arribar a acumular deu triomfs en dotze jornades i fer-ho en un estadi tan exigent com El Sadar és l’ambició màxima per a un equip gironí que brilla i no vol deixar de fer-ho. “Aspirar a sumar ja deu victòries ens diu que estem fent una temporada espectacular. Les xifres actuals després d’onze partits les han aconseguit cinc equips en tota la història; és una puntuació brutal i els jugadors mereixen el reconeixement. Volem millorar més i si és possible arribar al més aviat possible als 40 punts. Després hem de ser capaços de fixar un objectiu més ambiciós”, comentava Míchel en la roda de premsa prèvia al duel contra els navarresos.

Exigència en augment

Després d’haver aconseguit per primera vegada a l’elit dues victòries seguides en dues jornades consecutives a Montilivi, el Girona afronta ara el nou repte de vèncer en dues jornades consecutives a domicili. La primera parada és contra l’Osasuna, i la següent, també exigent, al camp del Rayo Vallecano (dissabte 11, també a les 14 h). “L’Osasuna i el Rayo són proves importants. Si l’equip suma quatre o sis punts podem ser un dels conjunts que mirin a dalt. Serà molt complicat i per això he dit als jugadors que aquests dos partits poden ser un punt d’inflexió per agafar un nivell que pot ser molt important en la lliga”, sentenciava un Míchel que comença a entendre que parlar només de permanència seria enganyar una mica.

LES DEU VICTÒRIES

El curs en què s’han aconseguit abans va ser el primer a primera (2017/18) en la jornada 26

SORTIDES SEGUIDES

Les visites a El Sadar i Vallecas estan marcades en el calendari per fer un salt qualitatiu

LES REACCIONS

Aspirar a sumar ja deu victòries ens diu que estem fent un curs espectacular; és una puntuació brutal i tots mereixen el reconeixement
L’Osasuna i el Rayo Vallecano són proves importants. Si l’equip suma quatre o sis punts, podem ser un dels conjunts que mirin a dalt
He dit als jugadors que aquests dos partits poden ser un punt d’inflexió per agafar un bon nivell
Míchel Sánchez
Entrenador del girona

Jhon Solís: “L’objectiu era classificar-nos i gaudir de més oportunitats”

Per a la majoria d’equips de primera, i per tant, per al Girona també, la copa és un bon aparador perquè els menys habituals en la lliga tinguin oportunitats d’acumular minuts i bon rendiment per tal que ho traslladin a la lliga. Míchel ja ho va deixar clar amb l’onze que va sortir a l’estadi de Lepe per enfrontar-se al San Roque, i és que només Miguel i Tsygankov –l’ucraïnès surt d’una lesió i necessita ritme– van ser titulars com habitualment ho són en la competició de lliga. Un dels que es van estrenar en la titularitat i va acumular 81 minuts de joc a la medul·lar va ser Jhon Solís, a qui es va veure força segur i contundent en la recuperació i amb ganes de fer un pas endavant pel que fa a ampliar el radi d’acció i oferir solucions amb pilota i sense. “Estic content de jugar i sortir com a titular. L’equip en la lliga està molt bé i amb constància i treball sé que arribaran més oportunitats. L’objectiu era classificar-nos i tenir més oportunitats també en la lliga”, explicava el colombià després del partit amb classificació agònica del conjunt gironí gràcies a una diana de Savinho en el 98, el darrer minut del temps afegit. “Era important passar l’eliminatòria. Acabo d’arribar al club i és clau sumar aquests minuts. L’equip està bé, i estic content per això, però com a jugador vull sumar. Per a mi acumular minuts i experiències és vital, així com divertir-me a la gespa i intentar esgarrapar oportunitats en la lliga”, insistia el de Guacarí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)