Girona

La desena meravella

El Girona va aconseguir a El Sadar el seu desè triomf en la lliga en només dotze jornades jugades

Els de Míchel Sánchez han sumat ja tretze punts després de superar un marcador en contra

El Girona va tornar a guanyar i deixar el seu rival amb un pam de nas. Si bé a El Sadar contra l’Osasuna els de Míchel Sánchez van haver de suar, patir i treballar el triomf per mantenir-se en la zona alta de la classificació, de nou la personalitat i el caràcter de l’equip, a més del joc que desenvolupa, van tornar a ser crucials per segellar el desè triomf del curs en només dotze jornades. A més, els gironins, que es van avançar 0-1 després d’uns primers minuts de partit brillants, van haver de remuntar un 2-1 dels locals i van establir el 2-4 definitiu. El Girona ja ha sumat tretze punts després d’anar amb el marcador advers en algun moment del partit, una altra dada que deixa entreveure de quina pasta està feta una plantilla a qui ningú s’atreveix a posar-li un sostre.

La desena victòria del Girona, evidentment, ha arribat més aviat que mai per al conjunt gironí. I és que, per establir la magnitud de tot el que està aconseguint l’equip blanc-i-vermell, que trenca registres jornada rere jornada, només cal veure quan va aconseguir el club cantar deu triomfs en les anteriors campanyes a primera. En la de més èxit, la 2017/18, la primera de totes amb Pablo Machín al comandament, els gironins van vèncer el seu desè partit en la jornada 26, mentre que en la passada els de Míchel van tardar ni més ni menys que 29 jornades. L’any del descens, l’equip dirigit per Eusebio Sacristán es va quedar amb només nou victòries, una menys que les deu actuals, però amb les 38 jornades disputades: “Portem una temporada molt bona que ens convida a somiar. Sabia que el nivell del Girona era alt i la idea de joc era bona, però ni el més optimista pensava ser on som ara, i molta gent pensava que després de cinc o sis jornades tot era fruit de la sort. Ara, amb dotze partits disputats, és un mèrit de tots”, explicava Eric Garcia en la conclusió del partit contra l’Osasuna. El central va tornar a la titularitat després de perdre’s, a causa d’unes molèsties físiques, el matx contra el Celta i la primera eliminatòria de copa contra el San Roque de Lepe.

La quarta remuntada

El Girona s’ha encomanat a l’èpica en les darreres jornades, ja que ha hagut de batallar amb diversos resultats en contra. Si bé gairebé sempre han remuntat amb solvència i mostrant un joc superior al del rival, els gironins han sumat ja tretze punts anant alguna vegada al darrere en el marcador. El primer punt el van sumar a Anoeta contra la Real Sociedad en la primera jornada, quan Dovbyk va igualar una primera diana de Kubo per establir l’1-1. Els altres dotze han estat amb quatre victòries excel·lents: contra el Mallorca (del 0-1 al 5-3 final), el Vila-real (de l’1-0 a l’1-2), l’Almeria (del 0-2 al 5-2) i l’Osasuna (del 2-1 al 2-4). “Haurem d’intentar no haver de remuntar i posar-nos nosaltres per damunt en el marcador. El fet d’aixecar resultats en contra diu molt de la personalitat i del caràcter de l’equip. La qualitat és enorme i això ens fa competir fins al final dels partits”, explicava Eric Garcia, que detallava les claus que fan d’aquest Girona un equip amb personalitat per refer-se dels cops dels adversaris: “El mix entre gent amb experiència, potser no en la Champions League, però sí a segona, d’estar molts anys al club i tastar experiències de tots els colors i patiments, i els joves, és molt bo i s’està reflectint bé al camp.”

Amb dret a somiar

Tot i que en la prèvia del duel a El Sadar Míchel va agrupar els dos partits consecutius a fora, contra l’Osasuna i el Rayo Vallecano, per sospesar si l’equip pot lluitar per cotes més elevades que la permanència, els tres punts sumats a Pamplona, per la manera i la contundència, ja van destapar l’eufòria i l’ambició entre els protagonistes que van atendre els mitjans de comunicació. S’albira un canvi de discurs en un Girona que ja suma 31 punts de 36 possibles i té el descens ni més ni menys que a 24 punts de distància: “L’equip vol seguir fent la feina bé com fins ara. Som optimistes però també cauts, ja que el més normal és que la pilota no entri en algun moment i després no podem perdre els nervis. Estic content perquè el meu bon moment ve reflectit pel gran estat de tot l’equip”, sentenciava Eric Garcia, que amb Aleix Garcia estan en la prellista que ha fet el seleccionador absolut estatal, Luis de la Fuente, de cara a la propera aturada per seleccions, d’aquí a només deu dies.

UNA MÉS

Els gironins sumen un triomf més que tots els que van aconseguir el curs del descens (9)

QUARTA OCASIÓ

El Girona ja ha remuntat contra el Mallorca, el Vila-real, l’Almeria i l’Osasuna

CANVI DE DISCURS

Els 31 punts de 36 possibles i la renda de 24 respecte al descens eleva el llistó de l’equip

LES REACCIONS

Portem una temporada molt bona que ens convida a somiar; ni el més optimista es podia pensar que seríem on som
El fet d’aixecar resultats en contra diu molt de la personalitat i del caràcter de l’equip
Eric Garcia
central del girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)