Girona

Més especial que mai

Míchel ha complert els 50 partits a primera amb el Girona, amb qui també suma un total de 50 victòries, abans de visitar com a líder casa seva, el camp del Rayo

El Girona és l’equip de moda del futbol espanyol i, fins i tot, europeu, i a ningú se li escapa que bona part de culpa la té el seu entrenador. Míchel Sánchez, que va arribar a Montilivi gairebé sense fer soroll, s’ha convertit en el gran artífex d’un projecte que il·lusiona i que de moment somia veient la resta d’equips de la lliga des de sobre, ocupant un lideratge històric i més que merescut. És el premi a la persistència de tot l’equip, i del tècnic en especial, perquè abans d’aquesta etapa en el Girona el de Vallecas sempre havia errat en els seus projectes a primera divisió, amb el Rayo Vallecano i l’Osca.

Ara, al conjunt gironí, tot són alegries i dissabte passat va complir una altra fita històrica, ja que pocs dies després d’haver complert els cent partits a la banqueta del Girona el tècnic madrileny ha arribat als 50 partits dirigint l’equip a primera divisió. Lògicament, és el primer entrenador que hi arriba al club blanc-i-vermell –Machín i Eusebio en van dirigir 38 cadascun– i ja ha superat des de fa jornades els 46 partits en què havia entrenat a primera divisió entre el Rayo Vallecano (28) i l’Osca (18). A més, la celebració va ser rodona, ja que al camp de l’Osasuna el tècnic va aconseguir la seva victòria número 50 a la banqueta del Girona sumant totes les competicions, una xifra a la qual fins ara, en la història del Girona en la LFP, només havia arribat Pablo Machín, que va aconseguir 83 victòries en els 183 partits en què va dirigir el Girona en totes les competicions. Aquest rècord queda lluny, encara, però si cap gran equip se l’endú, la cosa més normal serà que també l’acabi superant. A qui sí que superarà aquest mateix dissabte a Vallecas és a Raül Agné, que com ara Míchel va dirigir el Girona durant 103 partits en el futbol professional, així que Míchel Sánchez passarà a ser el segon entrenador que més partits ha dirigit el conjunt blanc-i-vermell en el futbol professional.

El líder del líder

Més que per totes les barreres que està superant, el partit de dissabte serà, com sempre, el més especial de la temporada per Míchel, i és que visitar Vallecas vol dir tornar a casa, al club en què es va formar com a entrenador i en què es va convertir en una llegenda com a jugador. És, segurament, el lloc fora de Girona on més s’alegren dels èxits que està aconseguint el tècnic a Montilivi, perquè l’estima mútua entre el Rayo Vallecano i Míchel és d’aquelles que no es perdran mai. Està clar, doncs, que per al tècnic serà una visita a Vallecas més especial que mai, perquè ho farà presumint de lideratge.

Sentimentalisme a banda, el que és indiscutible és que Míchel farà tots els possibles per continuar amb la ratxa de victòries, aconseguir un sis de sis en dues jornades consecutives a domicili i mantenir el lideratge. Guanyar seria fer-la encara més grossa, i també permetria al tècnic de Vallecas superar un altre obstacle que el persegueix. I és que Míchel Sánchez mai ha estat capaç de guanyar contra el Rayo Vallecano en cap dels cinc partits en què s’hi ha enfrontat. És, juntament amb l’Atlético i el Barça, l’únic rival al qual no ha pogut guanyar Míchel en cinc duels, i només està darrere de la Real Sociedad, a la qual el tècnic de Vallecas no ha pogut guanyar en cap dels sis partits en què s’hi ha enfrontat. El balanç contra el Rayo Vallecano per a Míchel és, doncs, bastant pobre, amb un total de tres derrotes –dos amb l’Osca i una amb el Girona en la copa– i dos empats. Dos empats signats la temporada passada, en dos partits en què els gironins van haver de patir de valent, ja que tant a Vallecas com a Montilivi es van veure dues vegades al darrere en el marcador i van haver de suar per acabar empatant a dos, amb dos penals a Montilivi i amb dos gols de Tsygankov a Vallecas.

EL SEGON

Dissabte Míchel superarà els 103 partits d’Agné com a tècnic del Girona en la LFP

PENDENT

El tècnic mai ha aconseguit guanyar el Rayo, amb tres derrotes i dos empats

Isi Palazón, una nova bèstia negra

Dissabte passat el Girona va aconseguir la victòria contra l’Osasuna malgrat el segon doblet consecutiu que li marcava Budimir, una bèstia negra dels gironins. Demà passat, els blanc-i-vermells hauran de tornar a fer front a un futbolista que ha demostrat molta facilitat per marcar gols al Girona com és Isi Palazón. L’extrem ha disputat un total de vuit partits contra el conjunt gironí i ha marcat un total de quatre gols, dos dels quals, la temporada passada, amb una diana a Montilivi i una altra a Vallecas. Amb aquestes quatre dianes, la víctima preferida del futbolista de Cieza és el Girona, que en el partit de dissabte també es convertirà en el rival al qual s’ha enfrontat més cops en el futbol professional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)