Girona

Míchel: “Els jugadors es mereixen que tothom parli bé d’ells”

El Girona visita dissabte el camp del Rayo Vallecano (14h) després de gaudir durant una setmana del lideratge de primera divisió. Míchel, que com sempre que visita Vallecas viurà un dia molt especial per ell, ha analitzat aquest migdia el partit i la situació de l’equip.

Les baixes

“Estan lesionats i no arriben al partit Borja García, Toni Villa i David López. Tampoc Jastin, Joel Roca i Artero. La resta estan tots bé, a l’espera de l’entrenament de demà abans d’anar cap a Madrid.”

El retorn a Vallecas

“La tornada a Vallecas sempre és especial per mi. És el meu barri, els meus amics i la meva família. Sempre serà un partit molt especial. És un somni per nosaltres anar-hi com a líders. Sé que la gent d’allà està feliç i content pel meu camí ara mateix al Girona, però sobretot la família i els amics que els podré veure.”

“No m’he de reivindicar. La meva experiència al Rayo Vallecano va ser quan tenia poca experiència, sobretot a primera divisió. Sé que vaig fer coses malament i estic segur que ara sóc millor entrenador. La gent de Vallecas vol el millor per mi i sempre ha sigut així. L’afició és espectacular i sempre he notat el seu respecte i la seva estima. L’afició és top, i jo ara estic en un moment espectacular com a persona i esportivament, perquè estic al club que millor ha fet les coses des de l’inici del projecte. Porto tres anys molt feliç.

El Rayo

“És un equipàs. Porten vuit partits sense perdre. El millor del Rayo Vallecano és la seva pressió, sobretot a casa on és molt bona. Hem de fer un gran partit amb pilota, sobretot perquè ells, quan perds la pilota, amb els jugadors que tenen a dalt tenen velocittat i qualitat en transició. És l’equip que ataca amb menys segons de possessió, cosa que vol dir que és un equip que finalitza jugades molt ràpides. Hem de fer un gran partit amb pilota.”

L’eficàcia de cara a porteria

“L’equip arriba molt bé i amb moltes possibilitats a l’últim terç de camp, i per això estem tenint molta eficàcia perquè són ocasions molt clares. Penso que l’equip en atac està fent un espectacle, perquè podem fer gols en transició, en joc estàtic de possessió, amb molts o pocs tocs, per fora i per dins, en l’un contra un... L’equip en atac té moltes opcions per fer mal a qualsevol rival.”

Aleix Garcia, Eric Garcia i els internacionals

“No sé si hi aniran, però si algú és seleccionat seria molt bo per nosaltres. Segur que els jugadors que estan a les seves seleccions com Yangel Herrera, Blind i Dovbyk hi continuaran anant. Com més jugadors internacionals tinguem millor per nosaltres, perquè vol dir que estem fent les coses bé. Quan un jugador està bé pot jugar cada setmana.”

El comunicat de David López

“Ja vaig dir després del partit la meva opinió i a l’àrbitre també. Penso que és un tema tancat i David López ahir va fer un comunicat. Per mi és una persona espectacular i un jugador amb una carrera impecable. Conec molt bé al David i espero el millor per ell perquè s’ho mereix. No crec que sigui un jugador que fa mal en cap moment al futbol. És un crac com a persona i com a jugador.”

Els elogis

“No he frenat l’eufòria, perquè estic convençut de la personalitat i mentalitat del vestidor i l’equip. Cada partit hem fet les coses bé però també tenim coses a millorar, i els jugadors cada setmana ho veuen als vídeos que posem després dels partits. Nosaltres hem de pensar partit a partit i dia a dia, perquè som capaços de guanyar a qualsevol rival, però només si estem al cent per cent. És veritat que l’equip fa les coses molt bé i es mereix que la gent parli bé dels jugadors. Espero que ells sàpiguen diferenciar fora i dins del camp. A dins l’equip entrena molt bé i porta tres anys amb una dinàmica d’entrenament espectacular. Estic segur que no s’aturarà i per això no tinc dubtes que l’elogi no ens farà mal.”

L’equip a batre

“Cada partit serà molt difícil, però nosaltres tenim una manera de fer les coses i sempre intento donar a l’equip els petits detalls sobre el rival. Aquests petits detalls sempre marcaran la diferència. No és fàcil pressionar al Girona i que nosaltres amb pilota no arribem a generar. Els rivals han de fer les coses molt bé. Ells ho fan molt bé en la pressió, però nosaltres tenim confiança per sortir. Els rivals miraran com fer-nos mal, però l’equip està preparat.”

Camins encreuats amb Francisco

“No és un partit Francisco contra Míchel. Al seu cos tècnic hi tinc grans experiències i sé per la gent del Rayo que estan molt contents amb ell. És un partit especial per mi i segur que també per Francisco, que té una bona història amb el Girona. És veritat que la meva amb el Rayo, des de petit, és diferent. És un equip que porta vuit partits sense perdre i que fa una pressió molt bona, com he dit. Porten cinc o sis porteries a zero, cosa que vol dir que fan les coses molt bé. Hem de fer un partidàs. Hi anirem com a líders i volem continuar-ho sent després del partit, i per això hem de guanyar.”

Savinho

“Queda molt. És una molt bona notícia perquè està fent les coses molt bé i anar amb la selecció és la millor experiència. Després veurem, perquè nosaltres el necessitem, però la selecció també. Veurem què fer, però ara mateix és molt aviat, perquè fins el gener o febrer queda molt. No hem pensat en aquesta situació de moment.”

L’objectiu de dalt

“Som realistes. Vaig dir que el primer terç de competició, que acaba ara, mínim portarem 31 punts. Vol dir que el primer objectiu està molt a prop, i per això penso que l’aconseguirem. Els jugadors tenen la confiança que també, per això hem dit que necessitem mirar altres objectius. El següent objectiu que vaig demanar als jugadors era arribar als 53 punts i acabar per sobre de la desena posició. Són dos objectius molt bons també i tan de bo puguem pensar en algun altre objectiu més després d’aquests. Anirem partit a partit. Jo estic gaudint molt del dia a dia i necessitem tranquil·litat per fer les coses bé en el dia a dia. És el que més em preocupa ara mateix. Penso que la continuïtat a primera divisió està ben encarrilada.”

Dovbyk

“La seva adaptació està sent molt ràpida, però tot l’equip està bé. Poso en valor a tothom, perquè en els últims minuts de l’altre dia Stuani i Portu van fer un partidàs. És la plantilla que entrena molt bé i tots els jugadors tenen responsabilitat en el que estem fent. Necessitem a tothom i estan fent una temporada espectacular. Dovbyk té la barrera de l’idioma, però Viktor i en Julius, l’utiller, li fan entendre tot el que necessitem. Com que l’ambient és molt bo ell està integrat al cent per cent. Els números són molt bons i és un jugador que hem apostat per ell perquè sabíem que podia ser diferencial. Penso que hem fet un pas endavant amb els fitxatges en propietat i això per nosaltres és un gran pas. És un jugador molt important, com tots.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)