Girona

Com viuran el Nadal les llars gironines

Nit de vides llunyanes en què les rialles tapen els silencis calculats per no obrir el que ningú vol obrir, és així, ens estimem més del que voldríem i menys del que diem, i quan preguntem, ho fem sabent les respostes de qui opina per no ofendre: És el Nadal a les llars catalanes de canelons, neules i el torró estrany que només agradarà al contrapoder estètic de la família.

De totes maneres aquest any a Girona serà diferent, i no només perquè en Lluc Salellas ens cau bé i serà elogiat a llars convergents amb el gest sorprès de qui se sent a gust amb un marxista-ruralista, sinó perquè tenim l’orgull que ens uneix, el moment d’omplir el pit conjuntament i fer una cerimònia de complaença, el gest afirmatiu de qui parla del Girona de Míchel com si estigués elogiant el fill que ha marxat a l’estranger i ja dirigeix un laboratori dedicat a malalties minoritàries. El Girona serà el punt d’unió per estimar-nos una mica més mentre brindem per nosaltres i els de dalt.

Així doncs, aquest Nadal d’amnistia serà el Nadal del Girona, el de calcular els punts i fer una extrapolació de com acabaria la temporada si fes el mateix a la segona volta, el de citar les frases de Míchel a l’entrevista d’en Valdano, el de repassar d’on ve cada jugador de la plantilla que ha trobat a Girona una manera de reivindicar-se, i finalment, el de parlar de Stuani com si fos una mica de tothom, com si estigués assegut a cadascuna dels sopars de Nadal explicant com fer del gol una tendra rutina.

En definitiva, gaudim d’on som perquè sabem d’on venim però ignorem on anirem, i en aquests temps en què el terra tremola als nostres peus, doncs res, el més sensat és viure l’ara i l’aquí perquè un present de benestar és el millor regal que podem tenir aquestes festes. Bon Nadal a tothom!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)