Girona

El Girona ho vol tot

Iván Martín fa esclatar Montilivi fent el gol de la victòria dels gironins contra l’Atlético en el temps afegit (91’)

Els gironins acaben la primera volta amb 48 punts –un menys que en tot el curs passat–, com a colíder, i com a ferm candidat al títol de lliga

El Girona ho vol tot. L’equip gironí va superar l’Atlético en el temps afegit després d’un partit dels que queden a la retina per la competitivitat dels dos conjunts, els gols i l’efecte èpic que va quedar en l’ambient amb el golàs d’Iván Martín que va fer embogir Montilivi. Els gironins van fer una primera part brillant (3-1 en el 38) però Morata va aguantar els seus amb dues dianes de davanter. En la segona, el vendaval va ser l’Atlético, que en el primer quart d’hora va poder empatar i, amb mèrits, capgirar el resultat, però aturada l’empenta madrilenya, l’orgull i l’honor van tornar a florir tot i la falta de gasolina per sumar tres punts amb els quals ningú comptava però que converteixen el Girona en candidat a tot, precisament per la màgia que envolta la plantilla i els senyals que transmet al món del futbol. Somiar és gratuït però els arguments futbolístics dels gironins són il·limitats i, de moment, ja han caigut a les seves mans equips com el Barça al Lluís Companys i l’Atlético a Montilivi.

El Girona va sortir al terreny de joc com un huracà sense aturador disposar a arrasar el rival. De fet, encara no s’havia disputat un minut quan Dovbyk va poder obrir la llauna aprofitant una centrada de Savinho, ahir jugant a cama natural, per la dreta. L’ucraïnès, que no acostuma a fallar en bona posició davant del porter, va errar per a sorpresa dels presents, que es tornarien a aixecar del seient només un minut després, quan Valery va controlar a la frontal, va fer un driblatge per acomodar la pilota a la dreta i treure’s de la màniga un xutàs que va entrar per l’escaire de la porteria d’Oblak (2’). Els de Míchel van tenir el monopoli de la possessió, un fet que no incomodava un Atlético que, a poc a poc, es va treure la son de les orelles per estirar línies quan podia. Hermoso va avisar amb un xut al pal curt fàcil per a Gazzaniga i poc després una errada d’atenció de Miguel va propiciar l’empat colchonero amb una pilota penjada de De Paul que el lateral esquerre no va saber rebutjar davant Griezmann, que va deixar Morata habilitat per creuar davant Gazzaniga i fer l’1-1 (14’). La diana va fer mal, però els gironins van insistir i no van canviar la idea ni el plantejament de partit –el Cholo Simeone sí que va canviar peces i, de seguida ja havia enviat Riquelme a l’interior i Llorente a fer de carriler–. En una pressió avançada i efectiva, Koke va perdre la pilota davant d’Iván Martín, que va provar un xut des de la frontal però Oblak va refusar deixant Savinho amb opció de fer gol, i el brasiler no ho va desaprofitar (27’).

L’Atlético no va poder aturar l’efervescència del gol blanc-i-vermell tot i demanar un possible penal per mans d’Eric Garcia. En un d’aquells moments de desordre ordenat, Couto va fer una desmarcada pel carril interior que va acabar amb Oblak enviant amb la punta dels dits a córner, un servei de cantonada que acabaria amb una primera rematada amb l’esperó de Dovbyk i una segona de Blind al segon pal per establir el 3-1 en la seva estrena golejadora (38’). El Girona no va saber calmar els ànims amb possessions llargues i els de Simeone van aprofitar la precipitació il·lògica dels de Míchel per fer el 3-2, de nou, a través de Morata, que va guanyar la cursa a Blind i va driblar Eric Garcia, picant amb la punta de la bota per superar Gazzaniga (44’), però és que, el davanter madrileny va poder fer el 3-3 en l’afegit però el VAR, per un fora de joc mil·limètric, el va anul·lar per sort.

Aguanten el vendaval

L’Atlético va sortir molt millor en la segona part i va sorprendre un Girona que es va veure superat insultantment i sense tenir capacitat de resposta per primera vegada des de començament de temporada. Els matalassers van disposar de múltiples ocasions de gol ja d’entrada amb Riquelme com a protagonista, Griezmann i Llorente rematant a dins de l’àrea i amb força llibertat. En el 54 una passada de De Paul va deixar Morata amb opció de gol i el madrileny no va perdonar picant la pilota amb l’ajuda d’un rebot d’Eric Garcia que Gazzaniga no va poder aturar. La diana, que va caure pel seu propi pes, no va desmuntar el Girona, que ajudat per l’entrada de Solis va reactivar-se per apagar la fúria rival.

I va funcionar, ja que Dovbyk va fer lluir Oblak amb un xut creuat ja a dins de l’àrea (62’) i Aleix també després d’un córner servit ràpid per Yan Couto (78’). Quan semblava que tots dos equips firmaven l’empat i el Cholo Simeone va enviar un missatge contundent traient del camp Griezmann i Morata per Azpilicueta i Saúl, Iván Martín va fer esclatar Montilivi amb un golàs picant la pilota i posant-la a l’escaire de la porteria –volent o no– lluny de l’abast d’Oblak (91’).

Els gironins continuen colíders, deixen l’Atlético a deu punts i el Betis, rival en la lluita per Europa, a vint. Increïble.

LA PRIMERA PART

Els gironins van atropellar un Atleti que sort en va tenir de Morata per mantenir-se en el partit

EL SEGON ACTE

Els matalassers van empatar i van poder remuntar però Iván Martín va ser qui va fer esclatar Montilivi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)