Un punt agredolç i molt car

El Girona empata a zero a Montilivi contra la Real Sociedad en un duel polèmic que acaba amb Míchel expulsat i Yangel Herrera i Blind sancionats pel Bernabéu

El Girona tindrà feina per digerir el partit d’aquesta nit a Montilivi contra la Real Sociedad, en què els blanc-i-vermells s’han hagut de conformar amb un 0-0 que no deixa de ser un bon resultat segons com es miri, però que deixa un gust agredolç per com ha anat el partit, sobretot perquè en la primera part el VAR ha intervingut de manera surrealista per anul·lar un gol. Sobre la gespa, el Girona ha dominat en la primera part, però s’ha vist superat en la segona excepte en els últims minuts. La tensió del final del partit li ha sortit caríssima al Girona, i és que Yangel Herrera i Blind han vist la cinquena groga del curs i es perdran el partit al camp del Madrid, en què tampoc s’asseurà Míchel a la banqueta, que ha estat expulsat.

En els primers minuts els dos equips han intentat tenir el control del joc i s’han anat tornant la possessió, però sense ser capaços de fer mal a la defensa rival. A poc a poc s’ha anat veient com el Girona guanyava la partida a la Real Sociedad i els de Míchel han estat més còmodes sobre la gespa, tancant els donostiarres al seu camp. La primera ocasió també ha estat blanc-i-vermella, en una falta a la frontal que ha executat Tsygankov i ha obligat a Remiro a fer una gran estirada per refusar (14’). La Real ha respost amb un xut inofensiu d’André Silva als núvols (19’), però el domini era clarament del Girona, que ha tingut els seus millors minuts fins a la mitja hora de joc. Remiro ha tornat a evitar el gol en el 23’ en una jugada d’estratègia entre Tsygankov, Savinho i Aleix, que ha finalitzat el d’Ulldacona amb un xut potent que el porter ha refusat amb els peus. Un minut després, Yangel Herrera ha marcat de cap després d’una centrada bombada de Savinho. El VAR, però, l’ha anul·lat incomprensiblement per un fora de joc previ de Savinho. El cas és que entre l’acció sancionada i el gol havien passat 37 segons i els bascos havien rebutjat dues centrades prèvies i fins i tot Brais Méndez havia entrat en joc (24’). El gol anul·lat ha desorientat lleugerament al Girona, que tot i continuar sent superior no ha generat perill. La Real, en canvi, ha posat a prova Gazzaniga amb un potent xut de Brais (31’) –en el rebot Oyarzabal havia marcat en fora de joc clar.

La segona part ha començat amb les forces més igualades i el Girona ha tingut un gran ensurt quan Becker ha guanyat la cursa a Blind i, quan estava sol, s’ha precipitat en el xut i li ha sortit desviat (50’). A partir de llavors el domini ha passat a ser clarament de la Real Sociedad, que ha aconseguit que el Giroan fos incapaç de sortir jugant des de darrere. En una de les que ho ha pogut fer Savinho ha forçat una falta a la frontal molt perillosa, que Aleix Garcia ha xutat a la barrera (65’). Malgrat això la superioritat de la Real Sociedad ha anat creixent i Gazzaniga ha hagut de salvar el gol refusant amb els dits un xut de Brais després d’un mal refús d’Aleix Garcia (72’). Tot i això els gironins han tingut una grandíssima ocasió en el 83’, després d’una transició que ha acabat Yangel Herrera amb un xut que Remiro ha tornat a refusar amb els peus i Stuani no ha pogut aprofitar la pilota morta. De fet, l’última ocasió també l’ha tingut el Girona, en una jugada de Yan Couto que ha rematat Valery des de la frontal de la petita desviat per poc (95’).