Girona

El City lliga Savinho

Traspàs. El club mare del City Football Group fitxarà l’extrem del Troyes, cedit al Girona, per controlar de més a prop el seu futur. La tornada al club gironí depèn de factors normatius

El Manchester City ha fet el pas de fitxar en propietat l’extrem del Troyes, cedit actualment al Girona, Sávio Moreira Savinho. El club més important del City Football Group vol controlar de ben a prop el futur d’un dels futbolistes amb més projecció de l’actualitat i així tenir el poder total de quedar-se’l a les seves files, ja de cara a l’any vinent, si així ho vol Pep Guardiola, o bé cedir-lo al destí millor per assegurar-ne l’evolució i millora en tots els sentits. El Troyes, propietat també del City Football Group, rebrà diners per un futbolista que és seu –va pagar 6,5 milions a l’Atlético Mineiro– però que encara mai ha jugat a les seves files. I és que Savinho va arribar al Girona, on ha despuntat, després d’una primera experiència al futbol europeu amb el PSV Eindhoven, club que no li va treure tot el suc possible i el va acabar enviant al filial. L’operació serà supervisada amb lupa per la Premier League, que vol evitar que el City eludeixi els controls de costos establerts, un fet que podria obligar l’ens anglès a posar un valor de mercat al jugador.

En primera instància, el Manchester City té la intenció de tornar a cedir un curs més el brasiler al Girona, un fet que es podria complicar si els dos conjunts del City Group participen en la pròxima Champions League (2024/25). La UEFA va establir en la seva normativa que dos clubs de la mateixa propietat que participin en les seves competicions no podrien traspassar-se, de forma permanent o com a cedits, directament o indirectament, jugadors; per tant, des del City Group, ja s’està treballant per trobar la fórmula que permeti que hi continuï havent operacions entre l’entitat citizen i la gironina. Una d’aquestes podria tenir a veure amb el paquet accionarial del grup anglès, del 47%, que el converteix en màxim accionista però no en qui té el major poder de decisió. Les fórmules per rebaixar encara més el percentatge d’accions i independitzar al màxim –o totalment– la gestió del Girona per part del City Group són factors clau que podrien obrir una escletxa per al retorn de Savinho al club, independentment de si els dos equips disputen la pròxima edició de la Champions League. L’altra variable, i no pas poc important, és la decisió final de Pep Guardiola sobre un futbolista que començarà la pretemporada amb els anglesos i que podria convèncer el de Santpedor de quedar-se ja a la plantilla dels skyblue.

Revaloració brutal

Savinho va arribar al Girona sent un autèntic desconegut. Amb l’etiqueta de meló verd per obrir, el brasiler ja va demostrar durant la pretemporada que jugava a una velocitat diferent de la resta i que la seva qualitat tècnica i verticalitat el feia especial. Míchel hi va apostar fort i el de São Mateus ha tornat la confiança amb números brutals. L’extrem, futur internacional absolut amb la canarinha, és qui més regatejos intenta i qui més n’aconsegueix fer de tota la primera divisió. A més, ja ha repartit set assistències als companys i ha pogut fer cinc dianes en la lliga i una més en la copa, unes xifres que l’han convertit en una perla que s’està polint amb un valor que ha passat d’uns cinc milions als actuals trenta, tota una mina d’or.

POSSIBLE RETORN?

Caldrà veure si es pot fer per normativa, o si Pep Guardiola decideix quedar-se l’extrem

AMB LUPA

La Premier League controlarà tot el traspàs i, si cal, posarà un valor de mercat al jugador

ROL IMPORTANT

El futbolista és qui més regateja amb encert en la categoria i ja ha fet sis dianes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)