Girona

El Madrid, sense pietat, desperta un Girona desconegut

El Girona ha sucumbit, i de quina manera, en la seva visita al Santiago Bernabéu. El líder, el Madrid, l’ha golejat 4-0, en un duel en el qual no hi ha hagut color i els blancs han imposat el ritme que han volgut per esmicolar el plantejament gironí ja ben aviat. Vinícius ha fet el que ha volgut amb Yan Couto i, a més de marcar l’1-0 amb un golàs des de la frontal, ha assistit a Bellingham en el 2-0 amb què s’ha arribat al descans. El brasiler ha generat el 3-0 de l’anglès abans de marxar ovacionat poc després i Rodygo Goes ha tancat la golejada amb un gol que ha reflectit bé com ha jugat: amb passivitat.

El partit ha començat amb una possessió llarguíssima del Girona, que ha marejat un Madrid còmode de costat a costat esperant la seva oportunitat. I és que, amb pocs segons de pilota als peus, els blancs s’han plantat a camp gironí, Vinícius ha encarat un Iván Martín tou i ha clavat l’esfèrica a l’escaire esquerre de Gazzaniga, que tot i l’estirada no ha pogut evitar l’1-0. El Girona ha intentat reaccionar ràpid amb un xut de Dobvyk bloquejat per Carvajal però el Madrid s’ha apoderat de la possessió, un pèl estèril, i en aquesta situació és quan els de Michel pateixen més. I ho han fet quan Vinícius o Rodrygo atacaven com punyals per banda.

A partir de la mitja hora, el Girona ha intentat despertar, sense grans fer grans floritures, però el Madrid amb dues passades l’ha estripat de nou quan Vinícius amb l’exterior l’ha posat a l’espai cap a Bellingham, que ha vist com Gazzaniga sortia a la desesperada per deixar-lo enrere i marcar a plaer el 2-0 (35’), que encarrilava el triomf del Madrid, un expert a gestionar i contemporitzar el joc.

En la segona part, el tercer cop a mà oberta ha estat massa per un Girona que en l’inici de l’acte ha intentat estirar línies, ha fet treballar Lunin per evitar una centrada prometedora per baix de Miguel, però que en una acció individual de Vinícius, que farà que Yan Couto tingui malsons amb ell. L’atacant blanc ha deixat enrere al de Curitiba, ha provat un xut que Gazzaniga ha rebutjat molt curt i Bellingham, a plaer, ha pogut fer la sentència que ha deixat definitivament als de Míchel amb un genoll a la lona, a punt de tirar la tovallola.

De fet, metafòricament l’ha llançat quan en el 61 Rodrygo Goes ha controlat pel carril central i ha afusellat Gazzaniga per fer el 4-0 –Camavinga, abans, havia pogut fer-lo també amb una rematada de cap.

Sense resposta, el Madrid ha recuperat l’esfèrica quan ha volgut davant d’un Girona inoperant en atac que només mirava el rellotge i pregava que s’acabés el partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)