Girona

El protagonista

Yan Couto

Couto, un dia dur

Míchel: “Yan és un jugador de molt nivell i ja ha jugat amb l’absoluta del Brasil. És normal que amb tot el que li passa al voltant cometi errades”

El Girona va rebre un càstig molt dur al Santiago Bernabéu i un dels futbolistes que van sortir més retratats en totes les jugades va ser el lateral brasiler Yan Couto. Hi ha dies que més val no sortir del llit, i ahir en va ser un gran exemple. En el primer gol, el de Coritiba va perdre una pilota a la zona de tres quarts, on la transició dels blancs, junt amb la poca pressió d’Iván Martín, van deixar sol Vinícius, que va anotar un golàs. Era aviat, hi havia temps per reaccionar, però l’equip no ho va fer i Couto va continuar molt espès en els eslàloms. La segona diana també va arribar per la banda dreta, on el brasiler no va estar atent a la segona jugada, de fet. Vinícius el va fer anar de corcoll durant tot el partit i fins i tot se les va tenir en un barret de l’astre blanc a la segona meitat i amb el resultat definit. Tot i la poca productivitat ofensiva, Couto tampoc estava fi defensivament. El tercer gol va ser un reflex de la pèrdua de duels i la poca agressivitat del conjunt. Vinícius va desfer-se molt fàcilment del lateral dret del Girona i va assistir Bellingham després d’un refús molt dolent de Gazzaniga. Les llàgrimes de Couto ja s’entreveien abans del xiulet final, quan el jugador es va trencar emocionalment. Per adobar la situació, el futbolista va veure la cinquena groga que li impedirà jugar a San Mamés en un partit vital per a l’equip per les seves aspiracions a jugar la Champions League. L’amonestació va venir després d’una empenta sobre Vinícius en un contracop de manual. Al darrer minut de partit, el brasiler va cometre un penal clar sobre Brahim Díaz que, per a sort dels blanc-i-vermells, no va passar entre els pals. El Girona salvava la maneta de gols dels de Carlo Ancelotti, però aleshores començava un dels pitjors moments de Couto en la seva curta trajectòria com a professional. Míchel Sánchez va voler consolar el brasiler en la roda de premsa posterior a la dura derrota del Bernabéu: “Ni fa una setmana era jugador del Madrid ni ara és el pitjor del Girona. Si és humil… li anirà bé. Avui no ha estat bé perquè amb 21 anys li estan passant moltes coses. No podem venir al Bernabéu pensant que els superarem. Yan ho superarà i li anirà bé.” Aquesta temporada el brasiler ha firmat les millors actuacions de la seva carrera i s’ha projectat com un dels laterals sub 23 en millor forma de tot el futbol internacional. Una mala actuació no pot esborrar tota aquesta feina, però haurà de servir per fer tocar de peus a terra a l’equip i a Yan Couto. Ahir es van veure imatges dures al terreny de joc i el futbolista va ser consolat per tots els jugadors del camp. Fins i tot Vinícius, que va abraçar-lo. Couto descansarà i tornarà contra el Rayo a casa.

11
possessions perdudes
8
duels (de 13) perduts
1
penal comès
5a
targeta groga del curs, que el farà ser baixa a Bilbao
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)