Girona

La fortalesa mental, a prova

partit clau

El Girona visita l’Athletic (21 h) amb l’oportunitat de fer un pas de gegant cap a la Champions del curs que ve davant del principal rival per les quatre primeres posicions

Els gironins han de refer-se de la derrota al Bernabéu per no encadenar un tercer partit sense marcar i retrobar-se amb el triomf

El Girona té aquesta nit una prova de foc a San Mamés (21 h, Gol/DAZN). Els gironins visiten el camp de l’Athletic Club en un partit que posarà a prova la seva fortalesa mental, i és que després del 4-0 al Santiago Bernabéu els de Míchel disputaran avui el que, segurament, serà el partit més important d’aquesta temporada fins ara. I no perquè els blanc-i-vermells es puguin tornar a acostar a tres punts del Madrid, sinó perquè mig bitllet per jugar la Champions League la temporada que ve està en joc. El Girona visita el cinquè classificat i començarà el partit amb un coixí de deu punts, una distància prou considerable que fa pensar que l’empat pot ser un molt bon resultat per als blanc-i-vermells, ja que serviria per mantenir a ratlla un conjunt basc que la setmana passada no va saber aprofitar la derrota del Girona al Bernabéu –va empatar a zero al camp de l’Almeria contra deu–. Perdre, però, suposaria deixar escapar un dels més de tres partits de marge que tenen ara mateix els de Míchel, a la vegada que començaria a crear els primers dubtes. Guanyar, en canvi, serviria al Girona per obrir un forat de 13 punts quan només quedarien 13 jornades per disputar, col·locant una diferència que, fent una mica bé les coses fins al final de curs, els gironins haurien de poder gestionar.

El Girona ha de ser mentalment més fort que mai aquesta nit, i és que San Mamés i l’Athletic collaran des del primer minut. Els gironins hauran de demostrar que continuen confiant plenament en ells mateixos i que s’han refet de la derrota al Bernabéu igual que van fer després de les dues anteriors derrotes d’aquesta temporada, que sempre van tenir els tres punts com a resposta. El premi que pot tenir el Girona s’ho val, de manera que en cap moment els de Míchel poden transmetre la sensació de tenir cert respecte al rival i a l’escenari, com va passar en certs moments de la setmana passada.

El repte per als gironins és majúscul, i és que l’Athletic és un dels millors locals de primera divisió. De fet, igual que els blanc-i-vermells a domicili, els bascos només han perdut un partit a San Mamés en tota la temporada i va ser en la primera jornada contra el Madrid. A banda d’aquesta derrota els de Valverde només han cedit dos empats contra el Getafe i el València, de manera que els de Míchel necessitaran la seva millor versió per fer mal a un equip que, això sí, acumula desgast arran de la copa.

Amb tot al davant

Per pensar en la victòria a San Mamés el Girona necessita recuperar l’instint assassí que ha tingut durant tot el curs i que ha perdut lleugerament en els últims partits, arribant a encadenar dos partits sense marcar. D’excuses no n’hi pot haver cap, i és que després de força jornades Míchel tindrà a disposició la seva alineació de gala del centre del camp en endavant, amb el retorn de Yangel Herrera després de la sanció per cinc grogues.

On tindrà més dubtes Míchel és al darrere, i és que Blind també torna de sanció, però caldrà veure com està físicament i si podrà ser ell o haurà de ser Juanpe qui acompanyi Eric Garcia a l’eix de la defensa. A més, Yan Couto és baixa, de manera que Arnau tornarà a ocupar el lateral dret, on tindrà un duel exigent amb Nico Williams. No cal dir que mantenir la porteria a zero seria una gran notícia.

POCS DUBTES

Si Blind pot jugar Míchel disposarà pràcticament del seu onze de gala aquest curs

UN CADASCUN

El Girona ha perdut un partit a fora i l’Athletic, un a casa, i tots dos contra el Madrid

Blind, dubte fins a última hora

Per al partit d’avui el Girona no recupera cap dels lesionats, ja que David López –ja s’entrena amb el grup i la setmana que ve hauria d’estar disponible–, Toni Villa, Joel Roca i Jastin no estaran disponibles. A més, Míchel perd Yan Couto per sanció després de veure la cinquena groga del curs al Bernabéu. El Girona, però, recupera Yangel Herrera i Blind, sancionats la setmana passada, tot i que la presència del neerlandès no està assegurada perquè ahir no es va entrenar arran d’un cop al peu que li provoca molèsties.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.