Els errors propis condemnen el Girona a San Mamés

El Girona ha perdut a San Mamés (3-2) i encadena per primera vegada en el que va de curs dues derrotes consecutives i també tres jornades sense guanyar. Un gol matiner de Berenguer, tot just en el minut 2, ha condicionat el primer acte d’un equip gironí que no ha pogut desplegar el seu joc per culpa de la millor pressió i intensitat dels bascos. En l’inici de la segona part, Tsygankov ha fet la igualada però dues errades consecutives de Miguel, amb una passada d’esperó fallida i un cos a cosa tou i defectuós, han permès als de Bilbao fer dues dianes definitives a través de Berenguer (56’) i Iñaki Williams (60’). En el 75’ Eric Garcia ha retallat distàncies amb el cap però no ha pogut esgarrapar finalment cap punt tot i tenir un parell de grans arribades en el temps afegit de Dovbyk, Savinho i Jhon Solís.

El partit ha començat de la pitjor manera possible, com va passar al Bernabéu. Només s’havien disputat dos minuts de partit i just després d’una sacada de banda en camp propi, Aleix Garcia ha fet una passada horitzontal molt perillosa i desastrosa que ha caigut a les botes d’Alex Berenguer, que ha amagat amb un primer xut i amb l’esquerra ha superat Gazzaniga al pal curt (2’).

El cop ha estat dur i l’Athletic gairebé aprofita l’efervescència del gol per fer-ne un segon, tot i que Iñaki Williams no ha rematat bé a passada de Guruzeta quan ho tenia tot de casa (7’). Els de Míchel han intentat espolsar-se la son de les orelles amb un parell d’arribades que han acabat amb un xut de Tsygankov des del vèrtex dret. La primera ha obligat Unai Simón a intervenir (9’) i en la segona l’esfèrica ha marxat a fora (19’).

L’Athletic ha esperat el seu moment per recuperar i sortir amb velocitat a la contra. En una d’aquestes, Iñaki Williams ha retallat sobre Miguel i el seu xut al pal curt s’ha estavellat a la base exterior del pal esquerre de Gazzaniga (24’). Els minuts passaven i els bascos no podien mantenir l’alta pressió tot i que les imprecisions gironines i les pèrdues de pilota en zona compromesa han alimentat als d’Ernesto Valverde.

En una jugada aïllada, Tsygankov ha fet una centrada al punt de penal, Dovbyk ha cedit de cara cap a Yangel i el veneçolà, de primeres, ha provat un xut que ha llepat el pal esquerre de la porteria (34’), en la penúltima gran ocasió ja que la darrera ha estat d’Iñaki Williams amb el cap després d’una gran jugada de Yuri (43’).

L’1-1, un miratge

Si bé l’inici del primer temps ha començat amb el gol local, el del segon s’ha iniciat amb el gol de l’empat del Girona. Primer Savinho ha fet la diagonal per entrar fins a la cuina i obligar Unai Simón a refusar. Els de Míchel han insistit i Iván Martín, amb un control amb sort, ha fet bona una mala centrada per posar la pilota a dins de l’àrea petit i permetre Tsygankov fer l’1-10 (49’).

Quan semblava que el Girona s’havia consolidat en el partit i començava a mostrar el seu joc habitual, o ho intentava, dues errades consecutives de Miguel Gutiérrez han donat en safata els tres punts a l’Athletic. Primer el madrileny ha provat cedir a Juanpe amb l’esperó i Guruzeta ha aprofitat per recuperar la pilota i fer una centrada per Berenguer, que no ha tornat a fallar (56’). Quatre minuts més tard, un canvi de joc des de camp propi de Yeray ha permès Iñaki Williams guanyar el cos a cos a Miguel i batre Gazzaniga (60’), un cop massa dur de digerir per al Girona.

I és que, els blanc-i-vermells han quedat estabornits i els bascos han pogut augmentar distàncies i golejar amb arribades de Berenguer, a punt de fer el hat-trick amb la punta de la bota (64’) o d’Iñaki Williams, que gairebé aprofita un mal control de Gazzaniga (67’).

L’equip gironí ha tret l’orgull en el tram final per fer el 3-2 a través d’una jugada d’estratègia amb rematada d’Eric Garcia amb el cap gràcies a una centrada d’Aleix Garcia en una falta lateral (75’), però el marcador no s’ha mogut més tot i les arribades de Dovbyk 92’ i un xut de Jhon Solís que Vivian ha tret sota pals amb Unai Simón batut, que havia sortit a refusar una rematada clara de Savinho (95’).