Girona

La davallada és evident

El Girona ha perdut les grans prestacions mostrades a domicili durant la primera volta i encadena tres derrotes lluny de la seva afició

Si bé l’equip es manté ferm a Montilivi –nou partits invicte–, a fora el joc és pla i va a remolc del rival

Que el Girona ha perdut pistonada respecte a la gran primera volta de lliga que va firmar és una evidència que dissipen les dades i els resultats dels darrers enfrontaments. Els jugadors dirigits per Míchel Sánchez han baixat el seu rendiment –no sempre es pot vorejar la perfecció– i, en definitiva, la contundència en el joc, sobretot fora de casa, on han aconseguit una sola victòria en els últims sis partits –al camp del Celta–, des que van assaltar l’Estadi Olímpic Lluís Companys per guanyar el Barça (2-4). Els gironins es van convertir en el millor equip com a visitant de la categoria durant la primera volta, en la qual van arribar a encadenar set victòries lluny de Montilivi, a l’abast de pocs, i no van conèixer la derrota fins que al Bernabéu contra el Madrid (4-0) van tenir la primera de les tres ensopegades consecutives, després de perdre també a San Mamés contra l’Athletic Club (3-2) i en la darrera jornada a Son Moix contra el Mallorca (1-0). Tot i el sotrac de resultats, el conjunt blanc-i-vermell és el tercer millor visitant, amb 27 punts, quatre menys que el Madrid (31) i els mateixos que l’únic invicte, el Barça de Xavi. De fet, el Girona continua també en la segona posició, ara ja a set punts del conjunt blanc, i amb un marge de nou punts respecte del cinquè, un Athletic que seria el primer equip que no disputaria la propera edició de la Champions League. Encara sort de Montilivi, que està sostenint l’equip gràcies a la sèrie de nou partits sense perdre des que ho va fer contra el Madrid el 30 de setembre passat.

En els últims enfrontaments, el Girona ha hagut d’anar sempre a remolc del resultat i l’equip s’ha endollat tard, un fet que li ha impedit poder esgarrapar algun punt més de valor. Menys contra el Madrid, en què els de Míchel van ser clarament superats i golejats, en els duels posteriors, els gironins van reaccionar amb una millora en el joc a resultats adversos, fins i tot en el duel dels quarts de copa, també a Son Moix contra el Mallorca, una altra taca en l’expedient a domicili.

El miratge de la sèrie de sis partits va ser a Balaídos contra el Celta, un duel que el Girona va tenir força controlat si bé els de Vigo van disposar d’alguna aproximació perillosa que va fer perillar el mínim avantatge de l’equip gràcies al gol de Portu. La plantilla gironina, que havia perdut un sol partit en les primeres 23 jornades de lliga, n’ha perdut tres de les últimes quatre –tots tres a fora–, una ratxa per perdre el tren del somni del títol de lliga però que li permet, gràcies a la resta de resultats, mantenir ben viu el de classificar-se per a la Champions.

L’exigència no baixa

El Girona intentarà tornar al camí del triomf davant de la seva afició, on millor se sent, contra l’Osasuna, un adversari sempre exigent, físic i que pot sorprendre qualsevol, si bé aquesta campanya no ha estat tan regular com en l’anterior. Després del matx contra els navarresos, els de Míchel es desplaçaran fins al Coliseum Alfonso Pérez per enfrontar-se al Getafe, un altre rival exigent i físic que es defensa molt bé i frustra el contrincant. Just després de l’aturada per compromisos internacionals, els blanc-i-vermells iniciaran un altre petit Tormalet rebent el Betis a Montilivi, i després d’una altra aturada per la disputa de la final de la copa, visitaran l’estadi fins ara més complicat de la temporada, el Cívitas Metropolitano, on l’Atlético encara no ha perdut.

EL DIA I LA NIT

El Girona no va perdre cap partit a fora en la primera volta. En la segona n’encadena tres

PREOCUPA

L’equip s’endolla tard i normalment amb el marcador en contra, un fet contraproduent

L’OASI

En aquest 2024, el Girona només ha vençut per la mínima al camp del Celta

CAP A MADRID

Els de Míchel visitaran el Getafe i l’Atlético en els dos propers partits fora de casa

LA RATXA DEL GIRONA A FORA

Betis-GIRONA (j. 18) 1-1
Pezzella (8’) / Dovbyk (39’), de penal
Almeria-GIRONA (j. 20) 0-0
Mallorca-GIRONA (copa) 3-2
1-0 (21’) Larin. 2-0 (28’) Abdón. 3-0 (35’) Abdón, de penal. 3-1 (68’) Stuani de penal. 3-2 (90’) Savinho
Celta-GIRONA (j. 22) 0-1
0-1 (20’) Portu
Madrid-GIRONA (j. 24) 4-0
1-0 (6’) Vinícius. 2-0 (35’) Bellingham. 3-0 (54’) Bellingham. 4-0 (61’) Rodrygo
Athletic-GIRONA (j. 25) 3-2
1-0 (2’) Berenguer. 1-1 (49’) Tsygankov. 2-1 (56’) Berenguer. 3-1 (60’) Iñaki Williams. 3-2 (75’) Eric Garcia
Mallorca-GIRONA (j. 27) 1-0
1-0 (33’) Copete
TOTALS: 1 victòria / 2 empats / 4 derrotes. 6 gols a favor i 12 gols en contra
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)