Girona

Recursos enyorats

En l’últim partit de lliga contra l’Osasuna, Míchel va poder alinear Eric Garcia, David López i Blind després de dos mesos i mig sense poder-ho fer

Amb Eric de lateral dret –central i en línia de tres en la sortida de pilota– l’equip fa un pas endavant per trencar els murs rivals

El Girona va tornar al camí de la victòria contra l’Osasuna, i ho va tornar a fer al pràcticament inexpugnable Montilivi, davant la seva fidel afició. Ho va aconseguir amb Eric Garcia, David López i Daley Blind damunt del terreny de joc després de gairebé tres mesos sense tenir-los a tots disponibles, concretament des del 21 de desembre, quan David López va caure lesionat al camp del Betis en el darrer partit del 2023 –en el 34 de la primera part–. En les últimes jornades va ser Blind qui es va perdre fins a quatre partits per sanció o lesió. I és que quan els tres futbolistes que donen més seguretat i lideratge a la parcel·la defensiva han coincidit al terreny de joc, Míchel ha pogut utilitzar uns recursos preuats, sobretot, quan el Girona s’enfronta a equips en bloc baix que plantegen problemes per trobar espais. Eric Garcia és qui ha tingut un paper més destacat partint des del lateral dret amb els seus dos companys a l’eix central i Miguel Gutiérrez a l’altre lateral.

El fet de no poder gaudir en tot el 2024 dels tres futbolistes ha impedit a Míchel poder tenir a l’abast recursos clau també contra rivals que han exigit als gironins, sobretot, a domicili. La sortida de pilota amb tres centrals és vital per guanyar una opció de passada més amb Miguel, que gràcies a la tornada de Blind, contra l’Osasuna va poder tornar a jugar més alliberat, d’interior o contactant amb la línia més avançada per generar neguit, indecisió i desajust a l’adversari. Sense el neerlandès, baixa per sanció contra el Madrid i per lesió contra l’Athletic i el Rayo –contra el Mallorca va estar a la banqueta i no va jugar cap minut–, Miguel va veure reduït el seu radi d’acció i llibertat de moviments sense una sortida nítida i eficaç com la que ofereix l’exjugador de l’Ajax, el Manchester United i el Bayern des del seu perfil. Blind sempre veu la passada adient o la de risc per trencar línies, un paper que en la seva absència va assumir Eric Garcia des del perfil dret. Coincidint Eric, David López i Blind, Míchel multiplica la possibilitat de sorprendre ja que, sense anar més lluny, Eric Garcia va ser qui va trobar Tsygankov entre línies i l’ucraïnès va assistir Portu en l’1-0 de l’últim partit a Montilivi contra l’Osasuna.

La posició com a lateral del català, però, genera un maldecap a Míchel a l’hora de sacrificar un dels futbolistes de banda dreta. Arnau ja fa setmanes que ha quedat darrere de Yan Couto en la rotació i en l’últim partit el brasiler també va començar des de la banqueta. Quan no ha tingut Viktor Tsygankov en bones condicions físiques, el de Vallecas ha avançat el de Curitiba a l’extrem, una demarcació en la qual també ha rendit a un gran nivell. De fet, Couto va aprofitar a la perfecció la baixa de l’ucraïnès per excel·lir i tombar la porta de la internacionalitat absoluta amb el Brasil.

Un pas endavant

El rendiment d’Eric Garcia amb el Girona està sent magnífic. El de Martorell es va perdre les primeres quatre jornades perquè encara militava al Barça, club que el va prestar, i des de llavors el central ha estat un fix en els esquemes de Míchel, i acumula 20 partits de lliga (1.763 minuts) i dues dianes –només s’ha perdut quatre partits–. O bé de central, o bé de lateral dret, el futbolista ha demostrat que té capacitat per guanyar duels i amb pilota una tècnica exquisida que va com l’anell al dit a la idea i filosofia de joc del Girona. El futbolista, en l’absència de David López i Blind, ha guanyat més pes pel que fa al lideratge defensiu, unes bones prestacions que li han permès tornar a estar en el radar per ser internacional amb Espanya.

Caldrà veure què farà Míchel en el proper partit al camp del Getafe (dissabte a les 18.30 h). La decisió de mantenir la mateixa línia de quatre que contra l’Osasuna amb els pesos pesants defensius com a titulars dependrà, d’entrada, de si Tsygankov força la màquina i es recupera de les molèsties físiques i competeix a l’extrem dret amb Yan Couto. Si l’exjugador del Dinamo de Kíiv no hi fos –ha d’afrontar la repesca de l’Eurocopa amb el seu país contra Bòsnia com a primer obstacle, el 21 de març–, el tècnic madrileny podria optar per situar Couto a l’extrem i així mantenir sense problemes Eric Garcia al lateral dret. Si Tsygankov es troba en perfectes condicions, caldrà veure si desfà l’entramat que tan bé li ha funcionat per donar entrada a Yan Couto al lateral, mantenir l’ucraïnès a l’extrem i qui sap si trobar una nova posició per a David López al davant dels centrals per tapar la baixa de Yangel Herrera contra un equip com el Getafe, físic i intens.

BLIND I MIGUEL

La tornada del neerlandès va fer que el madrileny tornés a jugar molt alliberat

SACRIFICATS

A més d’Arnau, ja darrere de Yan Couto, el brasiler també va sortir des de la banqueta

Eric, un desig complicat per a l’estiu vinent

Míchel sent especial predilecció per les característiques i el rendiment d’Eric Garcia en el futbol que ell vol per al seu Girona. I és per això que, a petició del de Vallecas, el club intentarà l’estiu que ve fitxar en propietat el de Martorell, que es troba la mar de bé a l’equip gironí i amb Míchel. El vincle actual d’Eric amb el Girona acaba el 30 de juny, mentre que el central té contracte amb els blaugrana fins al 2026. Amb només 22 anys, Eric té ja molta experiència internacional i té un valor de mercat actual que s’acosta als 15 milions d’euros, la xifra que podria demanar el Barça pels serveis del seu defensa. D’entrada són molts diners per al Girona, que això sí, podria negociar i jugar amb la necessitat de recaptar diners del seu rival i el desig del futbolista una vegada sàpiga que no entra en els plans dels culers, per començar un estira-i-arronsa que podria tenir un altre implicat en l’operació. I és que el Barça podria demanar que Aleix Garcia entri en escena.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)