Girona

Mestalla, la penúltima revàlida

El Girona, que fa dos partits que no guanya, visita el València, un dels clàssics de la lliga, que ja no té opcions de classificar-se per a competició europea (19 h, DAZN)

Amb la segona posició massa complicada, els de Míchel han d’obtenir igualment el triomf per assegurar la tercera plaça en lluita amb un Atlético que rep l’Osasuna

Això encara no s’ha acabat. I és que el Girona, conscient que la segona posició a la taula és gairebé una utopia –ho hauria de guanyar tot i el Barça no ho fes en cap dels dos partits que queden– ha d’assegurar sí o sí la tercera plaça que trenqui amb l’hegemonia de Madrid, Barça i Atlético en aquestes posicions i, de passada, que repercuteixi un pessic més de diners al club blanc-i-vermell gràcies a la bona posició final. L’equip dirigit per Míchel Sánchez ha sumat només un punt després de l’excel·lent i viral victòria contra el Barça a Montilivi (4-2), un rèdit pobre que els blaugrana han aprofitat per enllestir el subcampionat i la participació en la supercopa d’Espanya i deixar amb un pam de nas un Girona que sí bé amb l’accés a la Champions League en podria fer prou, no vol perdre el darrer calaix del podi d’una lliga que serà recordada per la seva gran trajectòria i el brillant joc.

El contrincant en el que serà el penúltim examen del curs és el València (19 h, DAZN), que ja no lluita per cap objectiu suculent després de perdre a Anoeta totes les possibilitats matemàtiques a aspirar a una setena posició que dona dret a jugar la Conference League. La derrota contra la Real Sociedad, un rival directe, deixa els valencians amb la temporada acabada abans d’hora i amb una sensació agredolça en plena dinàmica negativa. I és que el València ha complert amb escreix i ha cursat una trajectòria més que notable tenint en compte els problemes institucionals i econòmics que travessa, que l’han obligat a confeccionar la plantilla més jove de la categoria i pràcticament a renunciar a incorporacions més enllà de les procedents del seu futbol formatiu. Lluitar per accedir a Europa no entrava en els objectius ni els plans dels aficionats xe més optimistes després de patir, i molt, la campanya passada per segellar la permanència a primera.

La lloança a un curs bo i per damunt de les expectatives ha quedat una mica esborrat per una sèrie actual de cinc partits sense guanyar –només un punt de quinze– i l’adeu precipitat a la lluita per Europa, una sensació que els de Rubén Baraja intentaran capgirar en el comiat davant la seva afició contra l’equip revelació de la lliga, un Girona que s’ha convertit en un repte per a tots els adversaris.

La gestió de l’esforç

L’equip de Míchel disputa el tercer partit en nou dies, fet que suposa una càrrega no habitual i extra a uns jugadors que ja noten a les cames el pas de les jornades i de tota una temporada. En el darrer matx, el de Vallecas només va fer dos canvis en l’onze inicial i a Mestalla, a conseqüència de la importància del duel podria continuar apostant pel gros de futbolistes que li està aportant millor rendiment però que han mostrat més símptomes de cansament. Al darrere Blind és qui més opcions tindria de rotar però la baixa de Miguel Gutiérrez ho complica, i al mig del camp Yangel podria ser l’home, un jugador a qui el mateix tècnic va assenyalar com dels teòrics que no aguanta gaire càrrega –ve de sumar 90 minuts contra l’Alavés i 75 contra el Vila-real–. Al davant, la cosa es complica. Savinho i Dovbyk tenen el lloc assegurat mentre que per la dreta Tsygankov podria ser rellevat per Portu potser per donar entrada a Pablo Torre a la mitjapunta. Només són candidats a descansar tot i tenir al davant una setmana neta per recuperar i entrenar-se abans de l’últim test.

DESINFLATS

El València ha dit adeu a Europa després de sumar només un punt dels últims quinze

PER EVITAR-HO

El Girona només ha encadenat tres partits sense vèncer un cop en tot el curs

Ambient de gala a Mestalla

El club valencià va anunciar que les taquilles de l’estadi de Mestalla obriran només tres hores abans que comenci l’enfrontament a conseqüència de les poques entrades que queden a la venda per al públic en general. Aquest ha estat un any bo per als valencianistes tot i els problemes institucionals i econòmics, i els aficionats de l’entitat no han donat mai l’esquena als jugadors. Contra el Girona, doncs, hi haurà una magnífica entrada en un camp dels clàssics de la història de primera divisió i on els gironins ja saben què és guanyar, quan amb un gol de Pere Pons van sumar els tres punts el curs 2018/19.

Miguel i Yan Couto, fora de la llista

Míchel va convocar vint futbolistes per viatjar cap a València i afrontar la penúltima jornada del campionat. En aquesta hi ha Cristhian Stuani, que després de cinc partits de baixa per culpa d’una lesió muscular als isquiotibials, podrà tornar a ajudar els seus companys i donarà relleu a un Dovbyk que pràcticament ho està jugant tot. No s’ha recuperat a temps Yan Couto, que des de dilluns està amb un procés víric que l’ha deixat al llit i sense entrenar-se diversos dies i, per sorpresa, no viatja a València Miguel Gutierrez, que té dolor al quàdriceps arran del cop que va rebre a Mendizorrotza contra l’Alavés i que el va obligar a demanar el canvi amb gestos de dolors evidents. Miguel va jugar amb la cuixa embenada contra el Vila-real però necessita descansar. Solís, Borja García, Joel i Artero són els altres jugadors que causen baixa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)